kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
FATURA SON 10 YILA....   Alp Yalman, Spor Müdür Yardımcımız Emrah Kayalıoğlu, Yazarımız Levent Tüzemen ve Haber Müdürümüz Zafer Erteme verdiği röportajda Galatasarayın son 10 sene boyunca yanlış yönetildiğini söyledi.
Yalman: 10 yıldır hep aynı insanlar yönetiyor
'Ben kimsenin adayı değilim'
Özcan Çetinsoy listelere girmedi
Turgay Kıran: Değişim için

Yalman: 10 yıldır hep aynı insanlar yönetiyor

"10 senede 215 milyon dolar havaya savruldu 10 yıl önce paramız yokken de sportif başarı vardı. Hem de birçok branşta... Süren, Cansun, Canaydın, Şardan hepsi birbirinin içinden çıktı".

Galatasaray, yeni başkanını seçecek. Bu kongre, bir önceki genel kurul kadar gerilimli olur mu? Kalabalık olur ama bir önceki kongreyi hatırlamıyorum. Galatasaraylı, nasıl bir kongre yapması gerektiğini çok iyi bilir. Galatasaray'a yakışmayan gerilimli bir toplantı olacağını düşünmüyorum. İnşallah yanılmam.

Galatasaray'ın bugünkü durumu için "Kovanın dibi delik. Ne koyarsanız boşalıyor" demiştiniz. Önceliğiniz kovayı tamir etmek midir?

Galatasaray'ın birçok sorunu var. Şimdi bir şeyi önce, diğerini sonra diye düşünmek doğru değil. Bir tarafta bankalara olan borcun yeniden yapılandırılması, bir tarafta stat için düğmeye basılması, tesislerin yeniden işler hale getirilmesi bir tarafta da kovanın dibinin kapatılması lazım. Hepsine birlikte bakacağız. Bunun sırası olmaz.

Hepsi bir arada yürüyecek mi?

Hepsinin kendine mahsus ayrı finansman desteği olacak. Bunları sıraya koymanın bir anlamı yok. Bunlar yapılacaksa hepsi bir arada yapılır. Birini kenarda bırakmak olmaz.

2006 bütçesinde gelir 54, gider 71 milyon YTL. Bütçenin denk olması gereğini çok vurguladınız. Bunu nasıl başaracaksınız?

En önemlisi; lüzumsuz para harcanmayacak. Bir yandan da gelirler artırılacak. Son 10 yıldır Galatasaray'ın havaya savurduğu para 215 milyon dolar civarında. Bunlar gereksinmeden dolayı harcanmış değil. 10 yıla bölün; senede 20 milyon dolarlık gereksiz harcama çıkar.

Giderlerin kısılması akla "Futbol takımına yatırım yapılmayacak mı?" sorusunu getiriyor.

Olmadık adamlara olmadık paralar verildi. Ali Lukunku, Felipe geldi; nasıl gitti? Bülent Akın var. Bir maç bile oynamayanlar var. Sadece futbol değil, basketbol ve işleme koyulmayan projeleri tek tek sayarım. Galatasaray'ın gayrımenkulleri vurgulanıyor. Şu anda ipotekli, hacizli. Gelirlerinin en az yüzde 30'u gitmiş, bankalara borcu var. Tesislerinin bir tanesi ortada yok; olanlar da atıl. Son 10 senede Galatasaray'a büyüdü demek mümkün mü? Stat yapılacak deniyor hâlâ ortada böyle bir proje yok.

Stat olayına nasıl bakıyorsunuz? Finansmanı hazır mı? Seyrantepe mi Ali Sami Yen mi?

Göreve gelelim sonrası kolay. Finansman hazır. Seyrantepe mümkünse olur. Ama Seyrantepe için en doğru tespiti koltuğa oturduğumuz zaman yaparız. Yönetimde insanlar varken böyle bir araştırma yapmak bize yakışmaz. Bugüne kadarki sorularımda tatmin olacağım yanıtlar almadım doğrusu. Bence görev başındakiler bile Seyrantepe olayını bilmiyor. BirYalman projelerini SABAH Spor ekibine anlattı.muamma konumunda Seyrantepe.

Alacaklı bir Galatasaray bırakmıştınız. 10 yılda bugünkü borca nasıl gelindi? Elde edilen başarılar için "Bu borca değdi" diyor musunuz?

Galatasaray doğru idare edilseydi bugünlere gelmezdi. Galatasaray'ın parası pulu varken sportif başarısı yok muydu? Yine vardı. Hem de sadece futbolda değil, birçok branşta başarılıydık. "UEFA Kupası'nı kazandık çok borca girdik" dendi. Oysa, paralar havaya savruldu, kullanılmayan futbolcular transfer edildi. Son 10 yıldaki idareye bakın hep aynı insanlar görevde. Faruk Süren, Mehmet Cansun, Özhan Canaydın, Yiğit Şardan hepsi birbirlerinin içinden çıktı.

Vaadiniz nedir, Yalman ekibinin ayrıcalığı nedir?

Galatasaray'ın çok müşkül bir durumu var. Doğru idare ile el ele verip bu sıkıntıları aşarız. Galatasaray'da artık kimse bir tarafa kaçamaz. Herkes gelecek, fiilen birşey yapmasa da gönülden bir şey yapmaya zorlanacak. Başka alternatifimiz yok. G.Saray kamplara bölünmüş bir kulüp haline gelemez. Buna izin vermeyiz. Nus ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Şu anda insanlara nasihat ediyoruz, "Doğru yolu görün" diyoruz. Birleştirici ve sevgiyle yaklaşırsanız sevgi gelişir. Kavga ortamında sevgi olmaz.

Transfer politikanız nasıl olacak?

Transfer akılcı olacak. İdareci kafasına göre isim belirlemez. Zidane veya Pele gelecek diye transfer olmaz. Teknik adamla konuşulur, rapor alınır, ihtiyaca göre liste yapılır. Bütçenize uygun olanlar belirlenir. Adamlar izlenir. Alabiliyorsanız alırsınız. Çok uzun süreç gibi görünüyor ama o kadar da uzun değil aslında. Falco ve Stumpf, Feldkamp istedi de alındılar. Biz böyle çalışırız.

Gerets'ten memnun musunuz?

Ben memnumun. Bana kalsa, onunla devam ederim ama ona da sormak lazım. Belki de, o farklı düşünüyordur.

Ünal Aysal'a rehinli AIG hisselerine bakış açınız nedir?

Şu anda yapılacak en akıllı şey en yüksek değerden hisseleri piyasaya satmak. Ünal'ın vermiş olduğu paranın iadesi gerekir. Kalan para da değerlendirilir. Hem Mehmet Cansun hem de Faruk Süren zamanında halka açılmanın doğru olmadığı kanaatindeydim. Bir şirket halka açıldığında aldığı parayı yatırıma yönlendirir. Böylece gelirini arttırmayı ve halka arz yüzünden payına düşen gelirdeki azalmayı önlemeye çalışır. Ama bizde halka arzdan gelen para borç ödemede kullanılmış ve bugünlere gelmişiz.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kartal evinde avlandı: 0-1
 Kupada kuralar çekildi
 Binnaz gidemedi, madalya gitti
 Abiler Canaydın dedi
 Fener Totti'yi buldu
 'Tigana tahrik etti'
 Şardan'a ağır suçlama
 Defansı bunalımda!
 Trabzon İstanbul'da oynasın
 G.Saray'ın Ateş'li silahı
 Keşke Anelka derbide olsaydı
 Cimbom Hospital!
 'Takımı sahadan çekeriz' tehdidi!
 Bahtsız Binnaz
 Ülker'den buruk veda
 Kupada son yarı finalist Gaziantep
 Orlando farka gitti
 Sinan Vardar devam dedi
 Tandoğan bir ay yok
 A.Demir'in İzmir sefası
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Ben inandım siz de inanın
Galatasaray-Fenerbahçe...
KAZIM KANAT
Sergen&Tümer'e yer yok!
Mösyö Tigana, UEFA'ya açılan iki...
Okulda bıçaklı eğitim
Okulda bıçaklı eğitim
Önceki gün Levent'te, dün Gebze'de bir ilköğretim okulu öğrencisi...
Kürtçe TV özel haberle açıldı
Kürtçe TV özel haberle açıldı
Özel radyo ve televizyonlarda Kürtçe yayın dün başladı. Gün TV, Söz...
Yemek programı sunacak
Yemek programı sunacak
ABD'li top model Naomi Campbell NBC televizyonunda canlı yayınlanacak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu