kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kimsenin inancını sorgulamıyoruz
Kimsenin inancını sorgulamıyoruz
'Hacca git' dediler!
'Hacı'nın a takımı
Hep zoru seçtim

Kimsenin inancını sorgulamıyoruz

Usta oyuncu Tuncel Kurtiz, uzun bir aradan sonra çok yakında atv'de başlayacak 'Hacı' adlı dizi ile ekrana dönüyor. Bu proje için emekliliğini yarıda kesip kamera karşısına geçen Kurtiz "Hacı'yı tanımaya ve anlamaya çalışıyorum" diyor.

Tuncel Kurtiz, atv'nin iddialı projesi 'Hacı'da, Kayserili bir işadamını canlandırıyor. Cüneyt Ülsever'in aynı adlı romanından uyarlanan 'Hacı' için "Türkiye'yi birçok yönüyle anlatan bir hikaye' tanımını yapan sanatçı, konuyu "Medeniyetler çatışmasını medeniyetler buluşmasına dönüştürmeye çalışıyoruz" sözleriyle özetliyor. Yakında atv'de start alacak dizi ve 'Hacı' karakteriyle bütünleşme sürecini anlatan Tuncel Kurtiz, "Türkiye'de Hacı gibi binlerce insan var" diyor.

'GÜZEL YAZILMIŞ BİR HİKAYE'

* Uzun zamandan sonra emekliliğinizi yarıda keserek başladığınız 'Hacı' dizisini nasıl tanımlıyorsunuz?
Cüneyt Ülsever romanında, Türkiye'yi anlatırken Kayseri'yi öne çıkarıyor. Anadolu'nun ekonomi ve kültür olarak yükselen değerlerinin geçirdiği aşamaları anlatıyor. Bence güzel yazılmış ve Türkiye'yi birçok yönüyle anlatan bir hikaye. Biz bu dizide, kimseyi düşünce ve inançlarından dolayı sorgulamıyoruz. Çünkü demokrasinin farklı düşüncedeki insanların bir arada yaşadığı bir hoşgorü yelpazesi olduğuna inanıyoruz. 'Hacı'nın felsefesinde de bu var.

'ONUN GİBİ ÇOK İNSAN VAR'

* O zaman Türkiye'nin son dönemlerini anlatacaksınız. Yakın zamana baktığımda da özellikle gözüme çarpan bir 28 Şubat süreci var...
O da var tabii ki. Ama burada kesinlikle objektif bir Türkiye manzarasını anlatacağız. Türkiye'de zaten birçok Hacı karakteri var. Yavaş yavaş yükselmiş, ekonomik gücünü sağlamış ancak devlete bağlılığını hiç kaybetmemiş birçok Hacı var. Ben böyle insanları çok gördüm ve tanıdım. Ama insanlar böyle bir Hacı karakterine de karşı çıkacak. Oysa Hacı, birçok detayın arasında kendi kişiliğini koruyabilen bir kişi.

* Hacı nasıl bir karakter? Hacı; küçük bir yatak imalathanesi ile başladığı işi büyütüp çok zengin olan bir işadamı. Geleneklerine bağlı, yurtsever, tutkuları ve zaafları olan biri. Yalansız ve açık bir adam. Devlete inanan, Kuran'ı bilen, Gazali'yi okuyan bir insan. Ama bir o kadar da Atatürk'ün ne kadar önemli olduğunu bilen bir adam. Farklı karakterlere sahip üç çocuğu var. Bu rolü oynamak bana keyif veriyor.

* Rolü ilk duyduğunuzda tepkiniz ne oldu? Bu projede sizi çeken neydi? Bir prototip ya da karikatürle değil, gerçek bir insanla karşılaştım. Ailesiyle, çevresiyle ve devletle olan ilişkisi ile bütün bir karakter. Zaten Türkiye'de Hacı gibi binlerce insan var. Ben şimdi bu Hacı'yı anlamaya çalışıyorum. Rol bütünüyle bana çok enteresan geldi.

'ANLAMAYA ÇALIŞTIM'

* Bildiğimiz kadarıyla Hacı ile benzeşmiyorsunuz...
Bu inanmış insanı yakalamaya ve anlamaya çalışıyorum. Tuncel Kurtiz olarak Hacı'nın okuduğu Gazali'yi ben okuduğumda, onunla karşı karşıya kalıyorum. Ben Nazım Hikmet'i daha çok seviyorum. Ama şimdi Gazali'yi okuyan adamın hangi doğruların içerisinde olduğunu bulmaya çalışıyorum. Ben bu insanı her tarafı ile görmeye, anlamaya ve anlatmaya çalışıyorum. Zor bir rol. Bütün gücümle o insanı oynamaya çalışıyorum.

* Bıçak sırtı bir hikayede siz de bıçak sırtı bir rolde olacaksınız. Kimileri sahiplenecek kimileri ise karşı çıkacak... İnsanoğlunun zenginliği ve güzelliği orada değil midir? Bu dizide taraf olmayacağız. Bir tarafın sözcüsü değiliz. Gerçekçi bir şekilde bir topluma bakıyoruz. Bu dizide sadece bir tarafın görüşü yok. Herkesin görüşü yansıtılıyor. Bunların dışında ihalelerdeki problemler var. Ülke gerçeğini her tarafıyla inceleyen bir proje yani... Dizi üzerinde birçok spekülasyon olacak. Bunu ben şimdiden görüyorum. Bunu göğüslemeye hazırız çünkü dürüst bir iş yaptığımıza inanıyoruz.

MUSTAFA KIZIL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sufi mutfağına övgü yağdırdı
 Çocukları çizecek anneleri tanıtacak
 Mevlana filminin kadrosu belli oldu
 Büyümenin belirtileri
 En büyük 'Aslan' da miras için başvurdu
 'Karar Kimin' sahnede!
 Yapımcıların kafasını karıştıran film: Dabbe
 Shrek serisinin 3'üncüsü geliyor
 Irak Savaşı'nı anlatan üç ayrı film
 Dövmeleriyle fark atıyorlar
 Beckhamlar'ın tahtı onlara kaldı
 Paraları o kazandı babası hepsini çaldı
AYŞE ÖZYILMAZEL
Beyza'nın Kadınları macerası
Hay Allah! 'Beyza'nın...
HAKAN & UTKU
Bir reklam
* Hakkında gensoru üstüne gensoru açılan, ama...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Körili piliç çorbası
Etleri kaynar...
Cinselliğiniz yönteminizi belirler
Cinselliğiniz yönteminizi belirler
Doğum kontrol yöntemleri kişiye özeldir. Çiftin evli olup olmaması ve...
Vizeyi kaptılar
Vizeyi kaptılar
Sosyetik dostlarını son üç yıldır Umre'ye götürüp sevaba...
Kısmet mi diledi?
Kısmet mi diledi?
Unkapanı IMÇ Çarşısı'nın arkasındaki "Ayın Biri Kilisesi", her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.