kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Annemi babamı bile kendimi sevdiğim kadar sevmem
Annemi babamı bile kendimi sevdiğim kadar sevmem
Ben neden anne olmak istiyorum biliyor musun?
Şöhretli erkek peşinde diyenlere saygı duyuyorum

Annemi babamı bile kendimi sevdiğim kadar sevmem

Nisan'da gösterime girecek "Gen" adlı korku filminin başrol oyuncusu Doğa Rutkay "Film çekimlerine beş gün banyo yapmadan gidip geldim. El ve ayak tırnaklarım ormandan fırlamış gibi oldu" diyor
Kendimden çok sevdiğim hiçkimse yok" diyor. Bana göre bu da onu ilginç biri yapıyor. Çünkü bunu böyle söyleyebilmek, itiraf edebilmek kolay değil. Hem de pek çok kişinin göz göre göre size "gıcık" olacağını bile bile. Bunlar oyuncu Doğa Rutkay'ın sözleri. Yanlış anlaşılmasın, başlık dalga geçmek için yazılmış değil. Zaten Doğa Rutkay da kendisine bu şarkıyı söylememizi gülerek karşılıyor. Rutkay'ı nisan ayının ilk haftası gösterime girecek "Gen" adlı filmde başrolde izleyeceğiz. Gen'in yönetmeni herkesin bildiği üzre Doğa Rutkay'ın sevgilisi Şahan Gökbakar'ın kardeşi Togan Gökbakar. Rutkay'la, kısa bir bölümünde sevgilisiyle de rol aldığı film ve kendisine olan sevgisi üzerine konuştuk.

MESLEĞİMİN ZİRVESİNDEYİM
- Doğa Hanım, tecavüz sahneniz hayvanca oldu mu? Durun durun, bundan önce şunu sorayım: Bu filmde tecavüz sahnesi var mı? Çıkan haberlerden tam anlayamadım da!
- Bu filmde tecavüz sahnesi var. Ama o tartışma aslında bu filmle ilgili değildi. Herhangi bir film için "Tecavüz sahnesinde ben kendim oynarım ve hayvanca olmasını isterim" dedim. Bu filmle ilgili söylemedim. Evet, Gen filminin içinde bir tecavüz var. Ama bu nasıl bir tecavüz sahnesi, rahatsız edici mi, erotik mi, gerici mi hiçbir şey söylemeyeceğim. Sürpriz olsun. "Dönüş Yok" filmiyle aynı rahatsızlığı içeren bir sahne de olabilir. Kimine daha da itici, kimine çok başarılı gelebilir. Ben aktris olarak bu filmin içindeki tecavüz sahnesinin çok gerekli, yerinde ve rahatsız edici olduğuna inanıyorum. "Dönüş Yok" zaten tecavüz sahnesi üzerine yapılmıştı. Bizimki öyle değil. O nedenle bu filme tecavüz sahnesini görmek için gelinmemeli ama aynı zamanda da bu sahneyi görmek için gelinmeli. Seyirciye bırakıyorum. Ben olsam giderdim yani ne olmuş diye.

- Filminizi görmemiz için iyi bir neden söyler misiniz?
- Çalışmadığım yerden sordunuz! (Gülüyoruz) Çok yalın anlatımı olan bir sinema filmi bu. Sizi yormayacak, rahatsız etmeyecek bir film. İyi bir hikayesi var. Bunun dışında da çok iyi oyunculukları olan bir film. Başta kendim olmak üzere... Çok mütevazıyım bu konuda! Oyuncular gerçekten bu işin hakkını verdiler. O yüzden, "Ne mutlu Türküm" diyebilmek için Gen'i seyretmek gerek!

- Önyargılı olmak istemem ama bir "Türk korku filmi" olarak "Gen"e gülme ihtimalimiz nedir?
- Valla biz sette hiç eğlenmedik, gerildik! Film gerçek bir hastanede, geç saatlere kadar çalışarak çekildi. Senaryo ortada. Güleceğinizi hiç sanmıyorum! Ben bir psikiyatristi oynuyorum. Genetikle ilgili bir korku filmi. İzlerken rahatsız olacaksınız.

- Korku filmleriyle nasıl bir ilişkiniz var? Hoşlanır mısınız?
-Çok severim. Hatta annem bende bazı sağlık problemleri olduğunu düşünmüş. Freddy'le, Hitchcock'larla büyüdüm ben. Hep gerilim ve korku filmlerini izleyip kendi kendime o mimikleri ayna karşısında deniyordum. Beni romantik aşk filmleri hiç heyecanlandırmadı, gerilim, korku, aksiyon filmleri heyecanlandırdı. Çok film teklifi aldım. İçimde bir şeyler hep beni engelledi. "Yapma, yapma" dedi. Herhalde ben hep bu filmi beklemişim. Hayatta böyle şeylere çok inanıyorum. İlk sinema filmim bir korku filmi oldu.

- Oyunculuk vasıflarınız aslında pek çok kişi tarafından da takdir edilmesine rağmen bu kadar yıl sonunda ilk başrolünüzü almanız, aslında yeterince yetenekli olmamanızdan mı kaynaklanıyor yoksa şanssızlıktan mı?
-6 senedir tiyatro yapıyorum ve hep başrollerde oynuyorum. Tiyatroda geldiğim nokta da ortada. Oyunum "27 Numara" kapalı gişe oynuyor. Şu an tiyatro kariyerimin en tepesinde olduğumu düşünüyorum. Tiyatro anlamında çok tatmin olduğum için oyunculuğun diğer branşlarında atak davranma ihtiyacı duymadım. Televizyonda başrol hedeflemedim. Ama bu filmde çok önem verdim rolüme. Hatta kaşlarım ilk defa bu kadar kalınlaştı. Hiç maniküre, pediküre gitmedim. Ayak ve el tırnaklarımla ormandan fırlamış gibiydim. Çünkü normalde bana bakıyorsun French manikürümle şıkıdım bir kızım. Bu kız öyle olamaz. Bu kız dağ başında bir hastanede çalışıyor, hangi arada fön çektirecek? Bunları düşünerek beş gün hiç yakınmadan sete gidip geldim.

- Sevgiliniz Şahan da oyunda deliyi oynuyor, değil mi?
-Evet. Aslında oynuyor değil de konuk oyuncu diyelim. Dört dakikalık filan bir rolü var.

- Şahan'a gülersek film berbat olur fikrine katılıyor musunuz?
- Bir yerde tabii erkek arkadaşım, ortak bir hayat paylaşıyorum ama yanıt verirken bu durumdan sıyrılmak isterim. Şahan'ın sahip olduğu zeka tartışılmaz. Bu rolü oynayarak, büyük bir cesaret gösterdi. Çok beğeneceğinize eminim. Ve bu kez Şahan'a gülmeyeceksiniz. Mümkün değil!

ET KESMEYİ SEVERİM
- Sizin etle tuhaf bir ilişkiniz var. Korku filmi deyince benim aklıma o geliyor!
- (Gülüyor) Ben etoburum ve yemek yapmayı çok seviyorum. Özellikle etle uğraşmayı çok seviyorum. Mesela kasaba gider "bir kilo antrikot alayım" dersiniz ya, ben "Aman o hammaddeyi ver bana" derim. Evde onu güzelim bıçaklarla çin çin çin, ince ince keserim, ne yapacaksam yaparım. Seviyorum etle uğraşmayı.

- İlginç birisiniz!
- Benim tahammül edilemeyen, insanların zor kabul ettikleri huylarım da vardır. Agresifimdir, çabuk sinirlenirim, kinciyimdir. Böyle sert bir tipimdir. Pamuk şeker değilimdir.

- Hadi itiraf edin, intikam almayı planladığınız biri var mı?
- Yok ya. O kadar canım yanmadı. Erken müdahale ediyorum. Ama yediğim kazığı unutmam ve zamanı gelinceye kadar beklerim. Beni hayal kırıklığına uğratan insanlara karşı hiç hoşgörüm yoktur. Pazartesi "merhaba" dediğim insanı salı tanımam. Çok da örnekleri vardır. "Doğa bunu nasıl yapar. Yakın arkadaşımdı" diyen çok insan vardır.

- Size ne yapmış olabilirler ki bu kadar kızmanız için?
- Benim ruh halim hiç belli olmaz ki. Ben biraz otoriter bir tipim. Arkadaşlıkların sevgili ilişkisi gibi olduğuna inanırım. Yalan söylenmesin isterim. Bunun dışına çıkan arkadaşlarımla da zaten görüşmüyorum. Onlar beni takip ediyorlardır mutlaka hasret içinde ama ben hiçbirini özlemedim!

- Belki sizden kurtulduklarına memnunlardır?
İnşallah öylelerdir vallaha! Ama sanmıyorum!

- Hiç psikiyatriste gittiniz mi?
- Gittim. Şu ana kadar bir şey çıkmadı ama... Film için de iyi gözlem oldu onunla konuşmalarımız.

Elif KORAP

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Okumak istiyorlar
 Otların dünyası
 Saunadaki partide Türkiye konuşuldu
 Televizyon izleyenlere öneriler
 Sokaktaki insan belgesele aç
 Fiş deyip geçmeyin
 Yosmanın saygılısı da olurmuş
 15 dakikalık yolda 118 dakikalık macera
 Film dolu bir hafta
 Korku evi, Mars'ta dehşet
 Doğru fotoğraf üstüne bir ders
 Festival çeyrek asırda daha ilginç ve dopdolu
 Gülümseyerek ağlamayı mecburen öğreniyorsun
 Müzikte 5. kuşak Tolstoy imzası
 Modern hayatın dışladığı yüzler
 Doğum günü hediyesi 6 milyon dolarlık borç
 'Adam olmuş adamlar'ın önce adam olmuş karıları olur
 Ünlülere Hangi Kitabı Okuduklarını Sorduk
 Tutulmaya bir iki
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
İnternetin yarattığı grup Arctic Monkeys
Bir okur olarak...
Okulda bıçaklı eğitim
Okulda bıçaklı eğitim
Önceki gün Levent'te, dün Gebze'de bir ilköğretim okulu öğrencisi...
301'den beraat ettiler
301'den beraat ettiler
İstanbul'da polisin her gün denetim yapmasına isyan ederek "İşyerimiz...
Batı'ya PKK sitemi
Genelkurmay Başkanı Özkök, PKK'nın Batı'daki faaliyetlerine dikkat...
Erdoğan: Adım atın
Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD Genelkurmay Başkanı Peter Pace'e...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.