kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seks yaparak gençleşin
Erkek daha geç yaşlanıyor
Nefesinizi kontrol edin
Aklınıza geldikçe egzersiz
Yaşam stili yaşlanmayı nasıl etkiler?

Seks yaparak gençleşin

Dr. Roland Ney, gençleşmek için en iyi egzersizin seks olduğunu söylüyor. Her yaşta seks hayatınızı sürdürmek; hem psikolojik motivasyonu, hem de vücut direncinizi artırır

Refresh Kliniği Konsept Danışmanı ve İsviçre'deki ünlü Clinique La Praire'nin danışmanı olan Dr. Roland Ney, yenilenme formüllerini anlattı:

*Günümüz insanının yoğun çalışma temposu, yaşlanmayı hızlandırıyor mu? Yoğun çalışmak ve yorgunluk insanı yaşlandırmaz. Önemli olan çalıştıktan sonra ne kadar yorgun olduğunuz değil; ne kadar mutlu olup olmadığınızdır. Mutsuzsanız çabuk yaşlanırsınız. Eğer mutluysanız, yorgunluğun hiçbir önemi yoktur. Mutlu olunduğunda salgılanan 'endorfin' hormonu, insanı gençleştirir ve güzelleştirir. Mutlu olduğunuz bir akşamın sabahında aynaya baktığınızda ne kadar yorgun olursanız olun; her zamankinden daha dinç ve güzel bir yüzünüz olduğunu görürsünüz.

*Egzersiz gerçekten yaşlanmayı durduran formüllerden biri mi yoksa abartılıyor mu? Egzersiz, anti aging'in ilk maddelerinden biridir. Yaşlanmayı durdurmak için; her gün küçük egzersizler yapmayı alışkanlıklarınız arasına sokun. Haftada iki defa uzun egzersize alışın. Nefes açma egzersizlerini öğrenin ve bunun yanında bir profesyonelle birlikte egzersiz yapmaya çalışın. Ama en önemlisi seksin çok iyi egzersiz olduğunu unutmayın.

*Seks yapmak sizce bir egzersiz mi? Evet, seks çok da iyi bir egzersizdir. Fiziksel olarak uygunsanız; her yaşta seks hayatınızı sürdürmekle vücut direncinizi artırabilirsiniz. Yaşla birlikte fiziksel kapasiteniz yavaşlasa bile, belirli oranda ve kontrollü olarak seks hayatınızı sürdürülebilirsiniz. Seks yapmak; hem psikolojik motivasyonu hem de fiziksel olarak yaşam aktivitesinin artmasını sağlar.

*Günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz küçük egzersizler nelerdir? Spor dendiği zaman insanların aklına bir sürü para verip, bir spor salonuna yazılmak ve orada spor yapmak geliyor. Buna karşılık 100 metre ilerideki bir mağazaya arabayla gidilip, bir kat için asansöre biniliyor. İşte bu durum, günümüz insanının en büyük açmazı... Aslında egzersize buradan başlamak gerekiyor. Yani asansöre binmeyip, merdiveni kullanmayı alışkanlık haline getirmeli. Evinizin biraz ilerisindeki markete araba ile değil yürüyerek gitmek, metroda yürüyen merdivenleri kullanmayıp basamakları çıkmak yapılabilecek en iyi küçük egzersizlerdir. Bu küçük adımlar, vücudunuzda büyük değişiklikler yapar. Üstelik bu egzersizler, bütçenize de ek bir maliyet getirmez. Küçük egzersizlerde temel düşünce; 'vücudu işler halde tutmak'tır. Günlük yaşamınızı bedeninizi kullanarak sürdürmek ve elden geldiğince teknolojiden uzak durarak, beden hareketliliğini sağlamak gerekir.

*Yürümek ve benzeri küçük egzersizler, vücudumuzdaki hangi sisteme iyi geliyor? Yürümek; kalp-damar sisteminin sağlığını korumak için önerilen egzersizdir. Bu egzersizin düzeyi ise; en az haftanın dört günü, en az yarım saat ve en az 6 kilometre/saat hızla yapılan yürüyüşler olarak düşünülebilir.

*Uzun egzersiz demekle neyi kastediyorsunuz? Haftada iki kez yapılacak uzun egzersiz; her biri bir ile bir buçuk saatten yapılacak egzersizler anlamına gelir. Uzun egzersizleri, iki şekilde düşünmek gerekiyor. Birincisi kasların gücünü ve hacmini artırmaya yönelik egzersizler. İkincisi de kasların direncini ve kalp-damar sistemimizin dayanıklılığını artırmaya yönelik egzersizlerdir.

* Uzun egzersizleri kendi başımıza yapabilir miyiz? Böyle bir egzersizi yaparken, yanınızda iyi bir eğiticiniz olmalı. Kendi başınıza egzersiz yaparsanız; saatlerinizi harcayıp yorulursunuz ama bir işe yaramayabilir. Bir profesyonelin size yardım etmesi; egzersizleri boşu boşuna yapmamanızı sağlayacaktır. Kas gücünü ve kalp-damar sisteminin dayanıklılığını artırmaya yönelik egzersizin birbiriyle olan oranını iyi ayarlamak lazım.

*İdeal egzersizin süresi ne kadardır? Yapılan egzersizlerin etkili olması için; direnci ve dayanıklılığı artırmaya yönelik egzersizin en az 30 dakika sürmesi gerekir. Kilo kaybı da bu direnci artırmaya yönelik egzersizlerin bir parçasıdır. Kalori yakışını çoğaltmak için direnci artırmaya yönelik egzersizleri biraz üst sınırlarda yapmak uygundur. Direnci artırmaya yönelik egzersizler, belirli bir zaman diliminde kalp hızı kontrol edilerek yapılmalıdır. Bu yapılırken yaşa göre bir sınır içinde kalınmalıdır. Dirence yönelik egzersiz ile kuvvete yönelik egzersizi dönüşümlü olarak yapmak mümkündür.

*Yoğun çalışma temposu yüzünden uzun egzersiz yapmaya olanak bulamayanlara ne önerirsiniz? Örneğin ben; günlük yaşamımda uzun çalışma saatleri nedeniyle salona gitmeye vakit bulamıyorum. Bu nedenle gün ortasında bir balon, bir çift bumble ve bir yer minderi eşliğinde spor hocasıyla ofisimde çalışıyorum. Bir saat boyunca kardiyovasküler kas egzersizi yapmaya özen gösteriyorum. Bu benim kendime verdiğim en büyük hediyelerden biri. İdeal olanın bu olduğunu söylemiyorum ama sporu yaşamıma başka türlü sokmam mümkün değil. Asıl önemli olan kalp hızımın, o bir saat içinde istediğim kadar yüksek ve belirli limitler içinde kalmasıdır.

*Spor yapmanın; vücudu fit hale getirmek dışında yararları var mı? Uzun egzersizin amaçlarından biri yağ ile kas arasındaki oranı kas lehine artırmaktır. Bu durum, vücudu fit hale getirmenin yanı sıra pek çok pozitif etki sağlar. Örneğin spor yapmak; karbonhidrat metabolizmasını çalıştırarak, insülin direncini azaltır. Bu durumda şeker yakılır ve vücutta çok iyi enerji depolanır. Vücudunuz endorfin salgılamaya başlar. Endorfin insanoğlunun içsel morfinidir, ağrılarımızı azaltırken mutluluk hissini artırır.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kendinize Selülit Masajı Yapın
 Sadece Erkekler İçin Doğum Kontrol Hapı Geliyor
 Ertesi Gün Hapını En Çok Türk Erkekleri Soruyor
 Doğum Kontrol Hapları Cinsel İsteğinizi Azaltır Mı?
 Aşk Acısına 'pıt Pıt'lı Çözüm
 Modern Yaşamdaki Zararlı Etkilere Son!
 Stresi Yenmek İçin Yeni Keşifler Yapın
 Şok Diyetler Kilolara Davetiye Çıkarıyor
 Seks Yaparak Gençleşin
Onları hiç böyle görmemiştiniz!
Onları hiç böyle görmemiştiniz!
Fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz, 'Türk Sinemasında Kadın Oyuncular'...
Soyulan evi için ifadesi alınacak
Soyulan evi için ifadesi alınacak
Ünlü sanatçı Müjde Ar, yaklaşık iki yıl önce Bodrum'daki evinde...
Vadi'nin başarısına 'manidar' kutlama
Vadi'nin başarısına 'manidar' kutlama
Kurtlar Vadisi-Irak filmi beklendiği gibi rekor kırdı ve daha...
Medeniyet bu olsa gerek!
Medeniyet bu olsa gerek!
Sezai Taşkent ile 3.5 yıl evli kaldığı Mine Kalpakçıoğlu önceki yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.