kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mastika nesli türedi!
Mastika nesli türedi!
Sam Amca'nın dişisi!
AJDA PEKKAN bu işi biliyor
Top 5 - AYŞE
Top 5 - HINCAL

Mastika nesli türedi!

Dans etmeyi sever misiniz? Aaa sevmez misiniz? Yoksa kapı gıcırtısına oynayan tiplerden misiniz? Ya da kızların ayağına basanlardan... Vallahi dansla muhabbetinizi bilmem ama son zamanlarda televizyondaki dans yarışmaları pek bir reyting alıyor yani. Kimi "Amaaaan bu da dans mı canım" diye burun kıvırıyor, kimi de yarışma geceleri evden çıkmıyor. Hal böyleyken biz de Hıncalım'la bu hafta dans yarışmalarını, eski zamanlardaki dansları hatta oryantalleri konuştuk. Hadi dansınız bol olsun bari.

* AYŞE: Şimdilerde televizyondaki dans yarışmaları pek popüler, siz hiç izlediniz mi? HINCAL: Geçen gün buradaydık... (Ertekin'in Yeri'nde) KanalD'dekini izledik...

* Beğendiniz mi? Ben evdeysem mutlaka izliyorum da... Felaket! Eğer dansçı diye seçilenler bunlarsa yanmış Türkiye zaten.

* Ama daha ikinci yarışmanın başı. İlk bölümlerde ders almamış oluyorlar, sonra daha güzel dans ediyorlar emin olun. Olur mu ya. Yüzlerce binlerce kişiden seçtikleri sekiz kişi bunlarsa; bitmiş bu iş. Şuradaki Reina'ya git, bunlardan iyi dans eden yüzlerce insan var.

'BU NE REZALET!'

* Yarışmadaki danslarla Reina'dakiler bir mi? Tamam dünya standartlarına göre bence de yarışmaya katılanlar çok iyi değil ama; ben en azından dans eden şarkıcılarımıza bakarak bile 'bunlar hiç fena değil' diyebilirim. Bu bir televizyon şovu; televizyon seyircisi olarak 'bu ne rezalet' diyorum.

* Valla cumartesi gecesi dans yarışmalarını izlemek için evden çıkmayanlar var. Öyle bir heyecan yarattı yani. Beğenenlere hayırlı olsun... (Gevrek Hıncal Uluç kahkahası atıldı!)

*
Peki siz dans etmeyi sever misiniz? Severim ama bu dansları değil. Kadınla erkeğin birbirine dokunduğu dansları severim. Tango, rock'n roll, ça ça, samba, kalipso, slow... Bizim zamanımızdaki bütün danslar kadınla erkeğin birbirine dokunduğu danslardı.

* Yanılmıyorsam bir de sizin zamanınızda kulüplere dans etmeye gidilirmiş. Şimdiyse kafa dağıtmaya ve ortada sallanmaya gidiliyor. Dans artık bireysel oldu. Herkes kendi kendine dans ediyor, ben o danstan hoşlanmam.

* Hadi hadi biraz o günleri anlatın, çok merak ettim sizi. Mesela nasıl hazırlanırdınız geceye? Dans dersi alırdık. Yeni yeni danslar çıkıyor hepsinin ayrı figürleri var. Şimdi nerde? Herkes sallanıp duruyor. Ça ça başkaydı, samba başkaydı. Hepsini öğreneceksin ki dans edebileceksin. Kulüplerde canlı orkestra var arka arkaya müzikler geliyor, "Aaa ben bu dansı bilmiyorum" deyip yerine oturursan bütün karizmayı çizdirirsin, hepsini bilmek zorundasın.

* Bilmeyenler yandı, kızları tavlayamadı yani. Bilmeyenler mecburen otururdu. Bizde dansa gitmek organizasyondu. Kız berbere, biz terziye giderdik. Pırıl pırıl olacaksın, şık, zarif, kibar olacaksın. Dansa kaldırmayı bileceksin, dansa kaldırdığın kızı tekrar masasına bırakmayı bileceksin.

'ÇEKİNEREK GİDERDİK'


* Ooo zor işmiş sizinki de. Dansa nasıl kaldırırdınız peki? Felaket zordu! Bir defa kıza bakacaksın. Seninle dans etmek istediğini hissedeceksin. Çünkü refüze olmak kötü bir şey.

* Kızın dans etmek istediğini nasıl hissedilir ki? Bakışarak anlıyorsun. 'Gel beni dansa davet et' bakışını alacaksın yani. Buna rağmen çekine çekine giderdik. Benim kızı dansa davet etmeyi düşünmemle kızı dansa kaldırmam arasında üç parça geçerdi.

* Bir cesaret gidiyorsunuz ve? "Dans edelim mi?" diyorsun. Kız senden hoşlanıyorsa müzik susana kadar dans eder senle. Yoksa müzik değişti mi, tempo değişti mi "Oturalım" senden hoşlanmamıştır ya kendini ağıra satacaktır.

* Off o ilk danslar da ne gerer adamı! Daha kızı tanımadan ona dokunmak durumundasın. Elini nereye koyacağını şaşırır insan. Kıza dokunabilmek en önemli şeydi zaten ve dokunmak için bir bahaneye ihtiyacın var. Dans bu bahanelerin en güzeli.

'ORYANTAL FELSEFEDİR'

* Biraz da favori dans oryantali konuşalım. En beğendiğiniz dansöz kim? Asena, Tanyeli, Didem... Günümüzde oryantal dansöz yok! Hepsi palavra. Hiçbiri oryantal yapmıyor.

* Hoppa, nedenmiş o? Ben İbrahim Tatlıses'in Didem'ine bayılıyorum mesela. Oryantal dans bir felsefedir, bir sevişmenin dans yoluyla anlatılmasıdır. Erkeği göremezsin ama hissedersin. Kadın bir erkekle sevişir gibi dans eder. En erotik kısmı da yerdeki bölümüdür.

* Hani şu yere yatıp göbeklerini dalgalandırdıkları pozisyon mu? Yerde resmen sevişmeyi görürsün. Oryantal dans dünyanın en erotik dansıdır. Ayşen Ana, Özcan Tekgül gerçekten oryantal dans yaparlardı. Kökeni de Mısır danslarıydı. Gazeteciliğe başladığımız yıllarda Ankara Palas'a Mısır'dan dansözler gelmişti. Nadia Gamal ve Samiye Gamal. Bunların öğrencileri iyi oryantal oldular ama günümüzdekiler Roman dansları gibi. Sallan sallan git!

* Günümüzde oryantal denince akla ilk Asena geliyor. Ne yalan söyleyeyim ben pek beğenmiyorum dansını çünkü figürleri oryantalden çok uzak geliyor. Ben Asena masena değil, hiçbirini beğenmiyorum. Türkiye'de yirmi senedir oryantal dans yapan yok! Kıyafetini giyip göbeği kalçayı sallamak oryantal değildir. Bunu herkes yapar. Dans yarışmasında ön sıradakilere bak, mastika nesli türedi şimdi. İbo'nun programlarına, sabah programlarına bak hepsi mastikacı!

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ankara'da festival zamanı
 Çanakkale Savaşları tuvale yansıdı
 Hemen yerinizi ayırtın
 Keyif rehberi
 Endişeye gerek yok
 Çayır böreği
 Kanye West de film çevirecek
 Doğurmasını bekliyorlar
 En İyi Bond Daniel Craig
 Michael Jackson bu malikânenin peşinde...
 Hiç boşanacakmış gibi durmuyorlar
 40 yaşın tadını çıkarıyorlar
 Seren'in geleceği bir teste endeksli
 Cazın kraliçesi ile yeni 'Q Jazz'lı geceler
 Film projesi için yapımcı bulamıyor
 Nazan'a 'gönül' borcunu çekeceği kliple ödeyecek
 Namaz kılma taklidi yaptı!
 Star avcılarının görevi başlıyor
SEDA KAYA GÜLER
Sanatçı duruşu
Sevgili arkadaşım Şadan Öymen'den bir...
Ayrılık nedeni ben değilim
Ayrılık nedeni ben değilim
Feraye Tanyolaç'ın içinde bulunduğu durumla 'Aşka Sürgün' dizisinde...
Sosyetik kavga adliyede
Sosyetik kavga adliyede
Siren Ertan ve Ceyla Gölcüklü arasındaki söz düellosu, adliyeye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.