kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nevruz kutlamaları başladı

Nevruz dolayısıyla yurdun çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenleniyor.

Batman'ın Kültür Mahallesi'nde düzenlenen etkinlik Nevruz ateşininyakılmasıyla başladı. Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Nevruz'un anlamının büyük olduğunu söyledi. Tuğluk, şiddetten uzak bir ortam özlemi içinde olduklarını ifade etti.
Şırnak'ta Ömer Kabak Meydanı'nda düzenlenen ve ateşin yakılmasıylabaşlayan etkinlik, yağmura rağmen devam etti. Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak ile DTP İl Başkanı Sadet Özbey de etkinlikler kapsamında birer
konuşma yaptılar.
Siirt'te Eruh yolu üzerindeki boş alanda yapılan etkinlik yağmura rağmen sürdü.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen etkinliklerde ise bazı gruplar terör örgütü ve elebaşı lehinde slogan attı. Kayseri'de, Battalgazi Mahallesi'ndeki boş bir alanda toplanan bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yaktıkları ateşin üzerinden atladılar, ateş etrafında davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Malatya'da nevruz kutlamalarının bugün iptal edilip 21 Mart'a ertelenmesine tepki gösteren bir grup, Merkez PTT önünde toplanarak eylem yaptı. Eylemciler, davul ve zurna eşliğinde halay çekti, terör örgütü elebaşı lehine sloganlar attılar.

Manisa'da nevruz kutlamaları Hafsa Sultan Mahallesi'nde yapıldı. Kutlamalar sırasında çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup, elektrik trafosunun yanında lastik yaktı. Polisin müdahalesiyle,yangın itfaiye ekiplerinin kontrolü altında büyümeden söndürüldü. Bu anı görüntülemeye çalışan gazeteciler ise taşlı saldırıya uğradı. Manisa'daki kutlamalarda, folklor gösterisi yapıldı, konser düzenlendi.

ZEYTİNBURNUNDA BAŞLADI

Nevruz nedeniyle İstanbul'da Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda miting düzenlendi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği mitinge katılmak isteyenler, çevrede yoğun önlemler alan polisin oluşturduğu kontrol noktalarında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındı.

Miting alanında toplanan ve ellerinde ''savaşa hayır'' ve ''yaşasın Nevruz'' yazılı dövizler taşıyan grup, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine de sloganlar attı. Saat 10.00'da başlaması planlanan miting, yaklaşık 2 saat gecikmeyle başladı.

ANKARA'DA NEVRUZ MİTİNGİ OLAYLI BAŞLADI

Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen Nevruz mitinginde, bazı basın mensupları alana sokulmazken, bir grup göstericinin taşıdıkları panktlar da ellerinden alındı. Bunun üzerine Abdullah Öcalan lehine slogan atılmaya başlandı.

Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda, ÖDP, DTP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği Nevruz mitingi olaylı başladı. Aralarında Özgür Gündem gazetesi muhabirinin de bulunduğu bazı basın mensupları miting alanına önce alınmadı. Bu arada bazı göstericilerin taşıdıkları pankartlar da alana sokulmadı. Bunun üzerine, bir grup tarafından Abdulah Öcalan lehine sloganlar atılmaya başlandı.

Olayların ardından pankartlar tekrar gösericilere verilirken, muhabirlerin miting alanına girmesine de izin verildi.

Mersin'de ise Demokrasi Platformu tarafından Metrepol Miting alanında düzenlenen Nevruz kutlamalarında örgütün sözde bayrağı ile bölücübaşı Abudllah Öcalan'ın posteri açıldı.

Metropol Miting alanındaki miting öncesi polisler alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Polisler mitinge katılacak vatandaşların üzerini en ince ayrıntısına kadar arayarak miting alanına aldı. Arama kapılarında yığılmalar oluştu. Vatandaşlar tarafından ise miting alanın çevresindeki bazı binalara Türk Bayrağı asıldı.

Nevruz kutlamalarında kadınlar halaylar çekerken kutlamalara katılan yüzleri kapalı bazı kişiler örgütün sözde bayrağını ve bölücü başının posterini açarak bölücübaşı lehine sloganlar attı. Mersin'deki kutlamalar sürerken polisin geniş güvenlik önlemi yoğun bir şekilde devam ediyor.

ŞANLIURFA'DA 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi'nce (DTP) düzenlenen nevruz kutlamalarının ardından, yürüyüşe geçerek, bazı işyerlerine zarar veren gruba, polis ekipleri müdahale etti. Olaylarda 27 kişi gözaltına alındı. Haleplibahçe'de düzenlenen etkinliğin ardından, terör örgütü PKK ve elebaşısı lehinde çeşitli sloganlar atarak, kent merkezine doğru yürüyüşe geçen gruba, güvenlik güçleri dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayıp, Haşimiye Meydanı'nda bazı işyerlerine de zarar vermeye başlayan gruba, polis ekipleri müdahale etti. Çıkan arbedede olayı görüntülemeye çalışan bazı basın mensuplarının kameraları da zarar gördü. Olaylarda 2'si kadın 27 kişi gözaltına alındı.

BİNGÖL

Bingöl'de, KESK, DTP ve Bingöl İnsan Hakları Derneği Uydukent Mahallesi'ndeki Fırat Üniversitesi'ne bağlı inşaat halindeki Ziraat Fakültesi binası önünde Nevruz kutlaması düzenledi. Törende DTP Bingöl İl Başkanı Yavuz Kıtay, Nevruz'un insanca yaşamanın adı olduğunu belirterek, ''Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz'' diye konuştu. Daha sonra ateş yakan grup, soğuk ve kar yağışlı havaya rağmen türküler eşliğinde halay çektiler.

BURSA

Bursa, DTP, Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) ve bazı sivil toplum örgütlerinin Gökdere Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılanlarnevruz ateşinin yakılmasıyla türküler eşliğinde halay çekti. Bazı grupların, düzenleme komitesinin uyarılarına rağmen, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attığı ve poster açtığı gözlendi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı miting olaysız şekilde sona erdi.

MERSİN

Mersin'de Metropol Miting Alanı'nda düzenlenen etkinlik sırasında polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı, alana giriş sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. DTP Eş Başkan Yardımcısı Sedat Yurttaş ve Nevruz Tertip Komitesi üyelerin konuşmasının ardından, sahne alan gruplar Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Etkinlik sırasında gruptakilerden bazı kişiler terörist elebaşı lehine sloganlar atarak alana getirdikleri bayrak, afiş ve flamaları açtı. Yaklaşık 2.5 saat süren etkinlikte, ön sıralarda yaşanan izdiham nedeniyle baygınlık geçirenlere ''112 Acil Servis'' ekipleri müdahale etti. Alan, polisin kontrolü altında boşaltılırken, kutlamaya katılanların güzergahları geçen yıl yaşanan ''Bayrak Olayı'' nedeniylebir süre kontrol altında tutuldu.

(Ajanslar)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Edirne'de hayat normale dönüyor
 Erdoğan'dan Evrensel'e dava
 Polis yakalayıp savcı bırakınca müdür kızdı
 Kartalların aşk skandalı
 Şehit kardeşinin üniformasını giydi
 Çürük raporu uğruna
ERGUN BABAHAN
Haçlı Seferleri ve sonuçları
Haçlı Seferleri'nin gizi...
FATİH ALTAYLI
Bu konu iflah olmaz
Bir kişi bir ülkenin imajına ne...
UMUR TALU
Esas ödül
Müsaadenizle... Pek adetim olmadığı üzre...
ERDAL ŞAFAK
Nevruz ve yeni süreç
Kendimizi hazırlamak zorundayız:...
Avrupa onu konuşuyor
Göçmenlerin "batıya uyum tepkisini ölçmek için eşcinsel çiftleri...
Belarus seçiminde de yine 'Soros parmağı'
Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan gibi eski Sovyet ülkelerindeki...
Fener aktif dinlendi
Fener aktif dinlendi
Ankaragücü karşısında durgun görünen F.Bahçe, G.Saray'la oynayacağı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu