kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reform şart
Başkanlık karakter meselesi
Futbol A.Ş'nin başına Süren
Taraftarla büyüdük
Aysal hisseleri satmıyor

Reform şart

"Üç temel iş var: 1. Borçların ödenebilmesi veya çevrilebilir hale gelmesi. 2. Stadın yapılması. 3.Futbola belli bir sermaye girişinin sağlanması".

G.Saray'daki seçimde "Gençliğin ve yenilikçilerin adayı" olarak gösterilen Yiğit Şardan hedeflerini, projelerini, neyi nasıl yapacağını SABAH'a anlattı: "Galatasaray'ın önünde yapılması gereken temel işler belli: 1.Borçların tekrar geri ödenebilmesi ya da çevrilebilir hale gelmesi. 2. Stadın yapılması. 3. Futboluna belli bir sermaye girişinin sağlanması..

* Burada eş zamanlı yürümesi gereken iki proje var. İlki Riva, diğeri Futbol A.Ş'nin halka arzı. Futbol A.Ş'yi bir holding gibi düşünün. Altında üç şirket var. Sportif, Pazarlama ve Stad. Sportif A.Ş zaten halka açık, değeri 180 milyon dolar. % 84'ü 150 milyon dolar yapar. Stad A.Ş'nin yıllık gelirleri belli. İyi yılda 12, kötü yılda 8 milyon dolar. Üst kullanım hakkını da ekleyin. Pazarlama ile ilgili çalışmalar var. Muhafazakar hesapla Futbol AŞ'nin değeri yaklaşık 250 milyon dolar. Sermaye artışı yöntemi ile yüzde 30'unu satarsanız 100 milyon dolar sermaye girer.

* Bu 100 milyon dolarla Ünal Aysal'daki Aysal'daki hisseler alınacak. Stadın maliyetinin % 30-40'ını buradan düşünüyoruz. Stadın maliyeti de 60-80 milyon dolar civarında öngörülüyor. Ben 50 milyon dolara çekilebileceğine inanıyorum. Çünkü dünyada bunun standardı, bir kişinin maliyeti bin dolar. Dolayısıyla 50 bin kişilik stat 50 milyon dolar. Kapanabilir oluşu maliyeti yükselteceği için 60-80 milyon dolar diyorum. Yüzde 30- 40'ı da 20-30 milyon dolardır. Ünal Aysal'a da 23.5 ve birtakım başka borçlarla 28-30 ayırıyorum. Kalan 40 milyon dolar Futbol A.Ş'ye..

"RİVA'YI BİZ YAPMALIYIZ"


* Bir müessesenin namusu çalışanlarının parasını zamanında ödeyebilmesidir. Biz bunu bile yapamıyoruz. Bugün 10 liraya oynayan, ama parasını ne zaman alacağını bilmeyen adam, yarın bilse ki parasını tıkır tıkır alacak; 7 liraya oynar. Futbol AŞ projesi ile futbol kulüpten ayrılıyor. Borçları tasfiye etme sorumluluğu da kulübün üzerinde kalıyor. Bankaborçları, 60 milyon dolar ana para, 10 milyon dolar da faizi var. Seçime girene kadar daha da yükselir bu. Riva için sanırım Emlak Konut "118 milyon doların altına imza atarız. Satış başladıktan sonra 180 milyon dolara kadar çıkar" demiş. Benim hayalim Riva'yı Galatasaray'ın tamamıyla kendi başına yapıp satmasıdır. Araziniz var; bunu kendiniz yapıp pazarlama gücünü gösterirseniz başkaları ile yapmaktan daha çok para kazanırsınız. Ama bunu yapmak için Galatasaray'ın bankalarla anlaşması, bırakın borçlarını geri ödemeyi "Bana para verin, inşaatı başlatayım" demesi lazım. İnşaat başlayınca satışa da başlayıp gelen parayla işi tamamlayabiliyorsunuz.

* Bünyemizde iki değerli insan var: Mümtaz Tahincioğlu, şu anda karşıda büyük bir rezidans ve Akmerkez tarzı bir shoping-mall yapıyor. Konuya hakim. Türkiye'nin en iyi mimarı Hasan Bengü var. Ben de gayrımenkul pazarlamasında deneyimliyim. Güçlerimizi birleştirip bu projeyi pekala kendimiz yapıp satarak Galatasaray'a maksimum gelir sağlayabiliriz. Riva öyle ya da böyle mevcut banka borçlarını kapatmamıza yetecek. Diğer gayrımenkullerimizi, gayrımenkul yatırım ortaklığı çerçevesinde değerlendirip kulübe sürekli gelir getiren bir yapıya kavuşturmayı da zaman içinde başarırız.

"EYLÜL'DE RAHATLARIZ"

* Halka arzı ilk 6 ayda düşünüyorum. Biz daha önce bunu 8 aylık yönetimde yine 6 ayda yapmıştık. Şimdi daha tecrübeliyiz. Eylül-ekimden sonra Onun parası ödenmedi, bunun parası verilmedi' lafları bitecek. Onurumuzu inciten olaylar bitecek. Futbolcu borcun ne olduğunu bilmeyecek. Belki biz borçlarla başka yerde boğuşuyor olacağız. Siz bile bunun farkında olmayacaksınız.

* Seçimi Özhan Bey kazanırsa 'Lanet olsun!' demem ama 4 yıllık başarısız yönetimden sonra mevcut başkanın devam etmesini genel kurul uygun görmüşse belli bir karamsarlığa kapılmam doğaldır. Alp Bey kazanırsa daha anlayışla karşılarım. Onun hiç olmazsa geçmişte bu kadar başarısız bir dönemi yok."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şardan'ın yanında olmam
 Yabancı sınırı kalkıyor
 Hedef Morientes
 Finansal fair-play
 Müthiş itiraf
 Ülker nihayet: 73-58
 Bu eşleşme nefes keser
 Tigana Beşiktaş'ta!
 İstifa krizi
 'Gökhan'lar kapışıyor
 Juventus'a gitmek için diz bile çökerim
 2008 UEFA finali için resmi başvuru
 Orlando'daki Türk gecesi Hedo'nun!
 İTÜ-F.Bahçe Tekel-G.Saray
 Liderin maçı Cem Deda'nın
 G.Saray günlüğü
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Mösyö Jean'a açık mektup
Mösyö Jean! "Beşiktaş'ı...
KEMAL DİNÇER
Hangi kondisyon?
Allah fakiri sevindirmek istediği zaman...
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
3. Ordu Komutanlığı'na ait helikopter, Erzincan'da denetim uçuşundan...
Tutuklu astsubay cezaevinden konuştu
Tutuklu astsubay cezaevinden konuştu
"Komutanım Büyükanıt'a teşekkür ederim. Açıklamasından çok...
'Anadili' Farsça
'Anadili' Farsça
37 yaşındaki sinema oyuncusu Catherine Bell, İran asıllı annesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu