kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emniyet'ten Nevruz uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Nevruz kutlamaları çerçevesinde terör örgütünün provokatif şiddet eylemlerine girişebileceğini belirterek, vatandaşları soğukkanlı olmaya çağırdı. Çalışkan, ''Vatandaşlarımız terör örgütlerinin oyununa gelmesinler'' dedi.

Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında, Çanakkale Savaşları'nın onurlu bir ulusun kendini kanıtladığı, büyük dersler çıkarılacak tarihsel bir dönüm noktası ve kahramanlık destanı olduğunusöyledi. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, genci, yaşlısı, ordusuyla
tek yürek olarak Çanakkale'de inanılması güç bir başarı eldeedildiğini vurgulayan Çalışkan, ''Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve 'Çanakkale Geçilmez' dedirten bu direniş, gücünü yurt sevgimizden ve bağımsızlık ülkümüzden almıştır. Yurt topraklarını canından yüce bilen şehitlerimiz, Çanakkale'de verdikleri unutulmaz savaşla kahramanlık simgesi olmuşlardır'' dedi.
''Onlar yalnız savaş alanlarında değil, devlet adına üstlendikleritüm görevlerde, yüksek sorumluluk bilinci ve hizmet aşkıyla çalışmışlar, ülkeleri için canlarını feda etmekten kaçınmamışlardır'' diyen Çalışkan, şunları söyledi:

''Şehitlerimizin karşılıksız özverileri, Türk Ulusu'nu tarihin herdöneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Bağımsızlığın ve özgürlüğün öneminin bir kez daha anımsandığı Şehitler Günü'nde, Yüce Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, ülkesi ve ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyoruz.''

NEVRUZ KUTLAMALARI

Nevruz'un dostluk, sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularınınve yaşama sevincinin öne çıktığı bir gün olduğunu ve Türk dünyasında baharın yüzyıllardır Nevruz kutlamalarıyla karşılandığını ifade eden Çalışkan, tarihten gelen ve ülkemiz ile Türk dünyasının ortak kültür ve geleneklerinden biri olan Nevruz kutlamalarının eğlence, festival şeklinde kutlanması için tüm valiliklerin yazılı olarak bilgilendirildiğini kaydetti.

Milli kültür ve geleneğin bir parçası olan Nevruz kutlamalarının 18-21 Mart tarihleri arasında çeşitli illerde kutlanacağını vurgulayanÇalışkan, bugüne kadar Nevruz kutlaması amacıyla 39 ilde toplam 61 etkinlik gerçekleştirilmek üzere gerçek ve tüzel kişiler tarafından mülki amirliklere başvuruların yapıldığını söyledi.

Son yıllarda Nevruz bayramında ''bölücü çevrelerin milli birlik veberaberliği'' tehdit edici provokatif amaçlı bazı kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye çalıştıklarının gözlendiğinin altını çizen Çalışkan, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

''Söz konusu eylemlerde, özellikle kadın ve çocukları kullandıkları geçmiş yıllardan tespit edilen deneyimlerimizdendir.

Halkımızdan, 18-21 Mart'ta ülke genelinde yapılacak olan Nevruz kutlamalarında, eylemleri soğukkanlılıkla karşılayıp, bize her zaman olduğu gibi güvenmeye ve yardımcı olmaya devam etmelerini ve kanunlarasaygılı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın terör örgütlerinin oyunlarına gelmemelerini, yasaların suç saydığı fiillerden uzak durmalarını ve şüpheli gördükleri şahıs ve paketleri anında 155 polis imdat telefonuna veya en yakın polis birimine bildirmelerini bekliyoruz.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, bir soru üzerine terör örgütünün geçmişte Nevruz'u bahane ederek yasadışı eylemler düzenlediğini hatırlattı. Çalışkan, olası eylemlerin önüne geçilmesi için il emniyet müdürlüklerinin uyarıldığını, vatandaşların bu uyarılar çerçevesinde sağduyulu bir şekilde güvenlik güçlerine yardımcı olmasını istedi. Terör olaylarının yalnızca güvenlik güçleri vasıtasıyla değil toplumun tüm kesimlerinin mücadelesiyle önlenebileceğini vurgulayan Çalışkan, elde edilen istihbaratlar çerçevesinde güvenlik güçlerinin tüm önlemleri aldığını bildirdi.

Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş'un açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Çalışkan, bu kişi hakkında 27 soruşturma açıldığını, 17 disiplin cezası verildiğini, 2 cezanın mahkeme kararıyla ortadan kaldırıldığını söyledi. Kadir Kuş'un vatandaşa kötü muameleden ertelenmiş hapis cezası bulunduğunu ve bu cezanın ertelendiğini kaydeden Çalışkan, bu kişiye Zonguldak Valiliği tarafından görevden el çektirildiğini ve hakkında disiplin incelemesi başlatıldığını söyledi.

Terörist Fehriye Erdal'la ilgili bir soru üzerine, söz konusu teröriste Belçika adli makamlarınca 4 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Çalışkan, İnterpol Genel Sekreterliği'nin bu cezanın ardından söz konusu kişinin kırmızı bültenle arandığını Türkiye'ye bildirdiğini söyledi. Terörist Dursun Karataş hakkında da Belçika adlimakamlarının 5 yıl hapis cezası verdiğini ve bu kişinin de kırmızı bültenle arandığının İnterpol Genel Sekreterliği tarafından Türkiye'yeiletildiğini vurgulayan Çalışkan, Fransa'nın da Karataş hakkında 4 yılhapis cezası verdiğini sözlerine ekledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Diyarbakır'da Nevruz etkinliklerine izin verildi
 İstanbul Valisi Güler: Nevruz kutlamaları Zeytinburnu'daki...
 34 bin davaya zaman aşımı
 15 üniversitenin fakülteleri belli oldu
 Şemdinli davası ertelendi
 Hakkari Belediye Başkanı'na soruşturma
 Çömez CHP'ye taktik verdi
 'Vatana ihanet gerekçe olmasın'
 Dikili ağaçları var mı?
 Liderlik anketi 'Saadet'i bozdu
 Arınçlar tesettür defilesinde
 'Sadaka' tartışması
 TBMM'den ikinci veto
MUHARREM SARIKAYA
Nevruz cenderesi
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP)...
YAVUZ DONAT
İşsizlik dersleri
Yoldaydık, gazeteye gidiyorduk, cep...
Velayet kurşunları
Kızının velayetini alamayan koca çılgına döndü Yılmaz, eski eşini...
'En güvenli' site gündüz soyuldu
Sarı Konaklar'a lüks ciple gelen 4 kişi, işadamının evinden...
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
3. Ordu Komutanlığı'na ait helikopter, Erzincan'da denetim uçuşundan...
Tutuklu astsubay cezaevinden konuştu
Tutuklu astsubay cezaevinden konuştu
"Komutanım Büyükanıt'a teşekkür ederim. Açıklamasından çok...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu