kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kürşat Yılmaz davasına başlandı

Kürşat Yılmaz ile işadamı Korkmaz Yiğit, türkücü İbrahim Tatlıses, manken Tuğba Özay ve ''Banker Kastelli'' olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 42 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Kürşat Yılmaz'ında aralarında olduğu tutuklu 20 sanık katıldı.

Duruşma, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılması ile sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 108 sayfalık iddianamede, Yurtbank'ın eski sahibi Ali Avni Balkaner, ''Asena'' adıyla tanınan
oryantal Onur Çakmak ve gazeteci Zafer Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 23 kişi ''müşteki'' olarak yer alıyor.

İddianamede, Kürşat Yılmaz, Korkmaz Yiğit, Abidin Cevher Özden, İbrahim Tatlıses ve Tuğba Özay'ın da aralarında 42 kişiye de ''şüpheli'' sıfatıyla yer veriliyor.

Onur Çakmak'ın geçen Kurban Bayramı'nda Adana Hilton Oteli'nde sahneye çıkmasını istemeyen İbrahim Tatlıses'in bu durumu Ali Maytalman'a ilettiği belirtilen iddianamede, Maytalman'ın araya girmesi sonucu Çakmak'ın sahneye çıkamadığı, bunun karşılığında Tatlıses'in 4 bin dolar para verdiği öne sürülüyor. İddianamede, Zafer Mutlu'nun da Vatan Gazetesi'nde basılması muhtemel bir haber nedeniyle örgüt tarafından tehdit edildiği kaydediliyor.

Kürşat Yılmaz'ın Bodrum'da gözaltına alınması üzerine Tuğba Özay ile Takittin Doğan'ın televizyonda örgüt adına açıklamada bulunarak emniyet görevlilerini aşağıladıkları öne sürülen iddianamede, örgütün Ali Avni Balkaner'den de 20 milyon dolar almaya çalıştığı ifade ediliyor.

EKONOMİK KONULARDA DANIŞMANLIK

Korkmaz Yiğit'in, inşaat için ortaklık yaptığı müşteki Kemal Gülman'dan alacaklı olduğunu düşündüğü Abidin Cevher Özden'den aldığı borç para karşılığında bu konuya ilişkin ''temlikname'' verdiği anlatılan iddianamede, Yiğit'in alacak miktarını 5 milyon dolar olarakbelirtmesine rağmen Özden'in Gülman'dan 12 milyon dolar isteyerek haksız menfaat sağlamaya çalıştığı kaydediliyor.

Abidin Cevher Özden'in, Kürşat Yılmaz ile cezaevine giderek tanıştığı, Yılmaz'ın ekonomik konularda danışmanlığını yaptığı, zaman zaman da para alışverişleriyle örgüte destek olduğu öne sürülen iddianamede, eski MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ali Maytalman'ın da Kürşat Yılmaz'ın eskiden beri arkadaşı olduğu ifade ediliyor.

Ali Maytalman'ın zaman zaman örgüt mensuplarının önemli kişilerle görüşmesini organize ettiği belirtilen iddianamede, Maytalman'ın talepgeldiğinde örgüt adına siyasi kimliğini kullanarak itilaflı kimseler arasında arabuluculuk görevi yapıp bunun karşılığında örgütten pay aldığı öne sürülüyor.

EYLEM LİSTESİ

Örgütün lideri olan Kürşat Yılmaz'ın, ''geçmişte kamuoyuna malolaneylemleri, hafızalara işlenen adam öldürme olayları nedeniyle adının meşhur kişiler arasında anılmaya başladığı'' ifade edilen iddianamede,Yılmaz'ın malvarlığı araştırıldığında, kendisinin kullandığı, ancak başka biri adına kayıtlı bulunan Beykoz Acarkent'te bir villanın olduğunun belirlendiği anlatılıyor.

İddianamede, eski futbolcu Mecnur Çolak'ın gasp edilmesi, Yusuf Daşdan'ın silahla yaralanması, Mahmut Cantürk ve oğlu Dursun Cantürk'ün zorla alıkonulması, Varuna Turizm'in sahibi Süreyya Pekuysal'ın tehdit edilmesi olaylarının da aralarında yer aldığı 17 konuya yer veriliyor.

Aynı iddianamede, ''Reina'' adlı gece kulübünün baskı yoluyla satın alınmaya çalışılması ile ''Alişan'' olarak bilinen şarkıcı Serkan Burak Tektaş'ın korunması olaylarına ilişkin hazırlık soruşturmasının sürdüğü için dosyalarının ayrıldığı bildiriliyor.

CEZA İSTEMİ

Kürşat Yılmaz'ın ''suç işlemek için örgüt kurmak'', ''silahlı nitelikli yağma'', ''tehdit'', ''yağma'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 166 ile 307 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Abidin Cevher Özden'in ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''nitelikli yağma' suçlarından 41,5 ile 64,5 yıl, Korkmaz Yiğit'in de aynı suçlardan 11,5ile 19,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İbrahim Tatlıses'in ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''çalışma hürriyetini ihlal'' suçlarından 2,5 ile 8,5 yıl, Tuğba Özay ile Takittin Doğan'ın ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'' ve ''devletin emniyet teşkilatını alenen aşağılamak'' suçlarından 2,5 ile 6,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlardan 2 ile 64 yılarasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 SABAH'a ödül yağdı
 Lisa cinayetinde müebbet
 Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
 Beyoğlu'nda Şafak operasyonu
 Kürtçe yayın 23 Mart'ta başlıyor
 Çanakkale Zaferi Londra'da da kutlandı
 İpsala'da taşkın
 Askeri helikopter düştü: Beş şehit
 Tutuklu astsubay cezaevinden konuştu
 Televizyon izleyicilerinin profili
 Bir problemin çözümünde bazen deliye ihtiyaç olabilir
 İstanbul'da suçlulara pranga
 'Yakınlaşınca sorunlar çözülür'
 Sun Ekspress uçağı havada arızalandı
 Albaya jet tayin çıktı
 Başkan'a tutuklama
 'Tunca'ya baraj önem kazandı'
 Rektör ataması mahkemelik
 Formada öğrenci karar verecek
 Sauna'ya Botaş da katıldı
 İşkence edip özür dilediler
ALİ KIRCA
Arka kapak
(Hazan Mevsimi'nden;...
ERGUN BABAHAN
"Sıdıka Hanım'ın türbanı"
Merkez Bankası Başkan Vekili...
UMUR TALU
Demişlerdi ki...
BİRİNCİ SİVİL ADAM: Nereden...
FATİH ALTAYLI
Babacan: Başkan değişikliği politikaları etkilemez
Dün...
ERDAL ŞAFAK
Lula'dan Baykal'a
"Sol söylemlerin liberal potada...
Türkiye'ye yine bir Paris-Viyana kıskacı
3 Ekim öncesinde müzakere hedefinin tam üyelikten sapması için çaba...
Direnişçilere karşı arı kovanı operasyonu
ABD ordusu dün sivil savaşın eşiğinde kan gölüne dönen Irak'ta, mart...
Reform şart
Reform şart
"Üç temel iş var: 1. Borçların ödenebilmesi veya çevrilebilir hale...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu