kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Tez @ SABAH
 
Pink Floyd tarihin en büyük grubudur
Yaya kalmayın

Pink Floyd tarihin en büyük grubudur

I Pod'çulara bir haberim var. Muhtemelen daha uzun yıllar Radiohead şarkılarını I Pod'larında dinleyemeyecekler. Nedenini solist Thom Yorke şöyle açıklıyor: "Biz albümlerimizi bir bütün olarak dinlensin diye yaptık. İçindeki şarkılar 99 cent'e tek tek satılsın diye değil." İşte karakter budur. Haberi Q'da okuyunca büyük grup olmakla ilgili fikirlerim netleşti.

WATERS İSTANBUL'DA
Büyük grup demişken Pink Floyd sevgim şu sıra yeniden yeşeriyor. Sebebi, Roger Waters'ın 20 Haziran İstanbul konseri ve David Gilmour'un yeni çıkan albümü On An Island. Şimdi sıkı durun bir haber daha veriyorum. Gilmour Nisan ayında grubun klavyecisi Rick Wright ile turneye çıkıyor. Roger Waters da aynı dönemde davulcu Nick Mason ile turnede olacak. Buraya gelecek grubun içinde Nick Mason'ın olup olmadığını bilmiyorum ama Mason, Waters'la çalacak o kesin. Ekip bir türlü bir araya gelemiyor o da kesin. Bu denli bölünmüş bir grup da ben müzik tarihinde bilmiyorum. Pink Floyd tarihin en büyük grubudur benim için. En büyük müzik girişimidir. En büyük fenomendir. Rock tarihinin en çok satan albümü hala The Dark Side of the Moon (1973). 30 milyondan fazla sattı. Billboard listelerinde 20 yıla yakın kaldı. Hala da satıyor. Dünyanın dört bir yanında Pink Floyd'u bilir insanlar ve yaşlı genç fark etmez, müziğini dinlerler. 70'lerin başında yükselen değerler rock'n roll, sahne şovu, festivaller, cinsel özgürlük, disko, kokain, marihuana, çiçek çocuklar, Bob Dylan, John Lennon, Led Zeppelin, Rolling StonesBoşlukları siz doldurun. Saymaya kalksam sayfalar yetmez. Bütün bunları bir kenara koyun, Pink Floyd'u diğer kenara. Boy boy resim çektirmemiş, çapkınlık ve skandallarla magazin basınının gözdesi olmamış, sahnede kafa sallamamış, kendini promosyona adamamış, çok fazla röportaj da vermemiş bir ekip. Şimdiki gibi MTV bombardımanı olmayan, grupların sadece şarkıları aracılığıyla tanındığı bir dönemde, üstelik bu kadar da mütevazı bir tavırla nasıl bu kadar büyük olunabiliyor? Sanırım işini iyi yapmak ve trendlere kulak asmamak çok önemli kalıcı olmak için. İyi ve değerli bir şey, her zaman hak ettiği yeri buluyor. En azından Pink Floyd'a bakınca buna inanmak için bir nedeniniz oluyor. (Syd Barrett'tan başka bir yazıda söz etmeye ne dersiniz? Belki bu konuda bana yazacağınız şeyler vardır David Gilmour'un yeni albümü On An Island'da 10 şarkı var. Albüm, hayata karşı alacak verecek hesabını tamamlamış 60'larında bir insanın albümü. Kendisi birkaç yıl önce 100 milyon pound'u aşan servetini çocuklar yararına çalışan bir vakfa bağışladı. "Benim bu yaşta o kadar paraya niye ihtiyacım olsun ki" diyerek. Her yaşı hakkıyla yaşayan insanları seviyorum. 60 yaşında hala kadın peşinde olmayan, estetik yaptırmayan, hayatının amacı salata yemek olmayan insanlarıBöyle bir insan bana gitar çalıp bir şey anlatmaya çalışıyorsa onu dinlerim. Kulak veririm. Pink Floyd'u bilmesem de kulak veririm.

MODASI HİÇ GEÇMEZ

Albüme gelince; Ben kimi zaman Wish You Were Here'deki Shine On You Crazy Diamond'ı, kimi zaman The Dark Side Of The Moon'daki Time'ı, Breath'i, kimi zaman da Final Cut'taki Post War Dream'i dinler gibi oldum. Hayatımda dinlediğim en iyi albüm değil. Listeme girmesi de zor, ne yalan söyleyeyim. Ama bu On An Island'ın iyi ve Batı'da dendiği gibi 'timeless' yani modası geçmeyecek bir albüm olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Pink Floyd tarihin en büyük grubudur   / 17-03-2006
 New York New York -1   / 10-03-2006
 New York New York -1   / 10-03-2006
 Tanıdığım herkesten bıktım   / 03-03-2006
 Bizim cazcılar ve tutuculuk   / 24-02-2006
 Oyun set ve maç, Woody Allen   / 17-02-2006
 Oyun set ve maç, Woody Allen   / 17-02-2006
 Sevgilinin sevgiliye eziyeti: 14 Şubat   / 10-02-2006
 Sevgilinin sevgiliye eziyeti: 14 Şubat   / 10-02-2006
 İlişkiyi canlı tutmanın 99 yolu   / 03-02-2006
  » Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
MEHMET TEZ
Pink Floyd tarihin en büyük grubudur
I...
ÜLKÜ TAMER
"Dağlarca üstsüz yakalandı!"
Ya magazin sayfalarında...
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
3. Ordu Komutanlığı'na ait helikopter, Erzincan'da denetim uçuşundan...
Sun Ekspress uçağı havada arızalandı
Sun Ekspress'in Antalya-Frankfurt seferini yapan uçağı,...
Çömez CHP'ye taktik verdi
AK Parti'nin muhalif milletvekili Çömez, Brezilya'da solcu Devlet...
'Vatana ihanet gerekçe olmasın'
Baykal, "Vatana ihanet bile vatandaşlıktan çıkarma gerekçesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.