kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ERDOĞAN VE GÜL ENDİŞEYLE İZLEDİ .... Maliye Bakanı Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinin öngörüşmelerini Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de izlediler. Erdoğan ve Gülün görüşmelere katılması, AK Partililer üzerinde etkili oldu ve gensoru önergesi reddedildi.
Unakıtan ağır konuştu Meclis karıştı

İspatlamayan şerefsiz
CHP'nin Maliye Bakanı Unakıtan için verdiği 3'üncü gensoru önergesi reddedildi. Gergin geçen görüşmelere Unakıtan'ın "şerefsizsiniz" sözü damgasını vurdu. Maliye Bakanı, iddialar için "ispatlamayan şerefsizdir" deyince Meclis karıştı. Unakıtan, Baykal'a da "gaspçı" suçlamasında bulundu.


Unakıtan 3. kez kurtuldu

Gensoru görüşmelerinde muhalefet iddiaları sıralayıp "İlk tanıdığımız sempatik Kemal Abi'yi kaybettik" dedi Unakıtan ise Baykal'a yüklenip iddialara 'şerefsizlik' yanıtı verince, Meclis Başkanvekili 'temiz dil' uyarısı yaptı.

CHP'nin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği üçüncü gensoru önergesi de reddedildi. Meclis'teki görüşmelere, Unakıtan'ın muhalefete yönelik sert yanıtları ve "şerefsiz" sözü gerilimi doruğa çıkardı. Tartışmalı oturumda Unakıtan, CHP lideri Baykal'a yüklenerek, "gaspçı" suçlamasında bulundu. Ayrıca yeni bir iddiayı gündeme getiren Unakıtan, Baykal'a, "Merkez Bankası eski Başkanı gibi krizde paranızı dövize çevirdiniz mi?" sorusunu yöneltti. Genel Kurul dünkü Unakıtan mesaisi sakin başlamasına karşın AKP'li Sedat Kızılcık'ın kürsüye çıkması ile hareketlendi, Unakıtan kürsüdeyken tansiyon iyice yükseldi. Oylamada, Unakıtan gensorusu 171'e karşı 340 oyla reddedildi. 1 çekimser oy kullanıldı. 357 milletvekili bulunan AKP 17 fire vermiş oldu. Önceki oylamalara göre AKP'de fire arttı. Muhalif 6 üye dışında kalan diğer milletvekilleri yurtdışı ya da hastalık gibi mazeretler bildirdi.

İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZ
Unakıtan iddialara yanıt vermek için kürsüye geldiğinde kendisine ait 2B arazinin aslında Erdoğan'ın olduğu iddialarını hatırlattı ve "Yüreğin yetiyorsa çık ispat et. İddiaları ispatlamazsanız şerefsizsiniz. Bu iftiraları ortaya atan adidir" dedi. Oturumu yöneten AKP'li Başkanvekili Sadık Yakut, Unakıtan "şerefsiz" deyince "Temiz bir dil kullanın" dedi ve özür dilemezse sözünü keseceği uyarısında bulundu. Unakıtan ise "Ne söylediğimin farkındayım" diyerek özür dilemedi. Unakıtan şöyle devam etti:

PAPAĞAN GİBİ: Gensorunun da suyunu çıkardınız. İkide bir papağan gibi tekrarlanan şeylerle ilgili gensoru önergesi verilmez ki... Allah aşkına dördüncü önergeyi de getirin. Yalancının mumu, körler sağırlar birbirini ağırlar misali koro halinde aynı şarkılara devam edilmiştir. Allah bana sabır versin.

BURAMA GETİRDİNİZ KARDEŞİM: Oğlum Ofer'in uçağını kullanmış. (Eliyle boğazını göstererek) BuramaÇÖMEZLE GÖZ GÖZE... Erdoğan, Meclis Grubu toplantısında milletvekillerinden gensoru oylamasında ret oyu istedi. Erdoğan, toplantı sonrasında Unakıtana en sert muhalefeti yapan Turhan Çömezin yanına gitti ayaküstü sohbet etti. kadar getirdiniz kardeşim. Eşime tahsis edildiği söylenen araba 4 yıldan beri Defterdarlığa tahsis edilmiştir. Aslı astarı olmayan şeyleri getirmeyin.

KIZIM TANITIM İÇİN GİTTİ: Kızım Vodafone'ye aracılık ediyormuş. Bunu iddia ediyorsanız, kıvırtmayın söyleyin. Gittiğini iddia ediyorsanız ağır konuşacağım. Bu kadar yalan ve çirkin bir iddia olamaz. Böyle edepsizce iddialarda bulunanlar yine adi bir müfteridir. Kızım 14 Kasım'da bazı teknik bilgiler almak, ürünlerini tanıtmak için gitmiştir.

ÇOCUKLARIM UÇAK MI SATTI: Türkiye gündemi iki yumurtaya bağlandı. Çocuklarımın şirketi Türkiye'nin ilk binine mi girmiş? Uçak mı satmışlar?Likit yumurtada KDV indirimi 2004'te yapıldı, kimse o zaman bir şey demedi.

BAYKAL'A AĞIR SUÇLAMALAR: Sayın Baykal milletvekili lojmanında oğlunuzu oturttunuz mu, oturtmadınız mı, onu söyleyin bana. Bir bakana diyorsunuz ki 'sen niye oturuyorsun?' Ama kendi oğlu gelinini oturtuyor. Beni suçlarken siz kendi genel başkanınıza bakın." Unakıtan eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'in 2001 krizinden önce parasını dövize çevirdiği için başına gelmedik kalmadığını hatırlattı ve "Baykal da acaba Gazi Erçel gibi parasını çevirdi mi? Olcay Hanım'ın niye servetini açıklamıyor, bir şey var mı yok mu?" sorularını yöneltti. Baykal'ın Angora evlerindeki konutunun bahçesinin kamu arazisi içinde olduğunu yineleyen Unakıtan, "Eğer orayı boşaltmadıysanız gaspçısınız" dedi.

BAYKAL DAVA AÇACAK
Baykal, kendisine 'Hazine arazisini gasp etme" suçlamasında bulunan ve 'kriz döneminde Gazi Erçel gibi para çevirdin mi" diye soran Maliye Bakanı Unakıtan'ı mahkemeye veriyor. Baykal, "Bu iddia doğruysa ben siyaseti noktalayacağım. Doğru değilse Maliye Bakanlığı'nı bırakacak mı? Bu kaçıncı yalanı" dedi.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan 52 vücudu 57 yaşında
 İşte böyle! Gel seni alnından öpeyim
 Özkök: Kendimizi savunursak ekonomi bozulur
 Sezer ve Özkök'ün açıklamalarına saygı duyuyorum
 Vallahi saunaya gitmedim!
 Askerliğe alternatif getireceğiz
MUHARREM SARIKAYA
'Pis kokular geliyor'
AK Parti'nin Kızılcahamam' daki...
YAVUZ DONAT
Meclis fotoğrafları
Dünkü yazımız "Kızılcahamam...
Edirne selle boğuldu imdada asker koştu
Edirne'yi vuran sel felaketinde çok sayıda ev ve ekili alan azgın...
Mahkemeye gidiyor
Hülya Avşar, ünlü reklamcı Nail Keçili'yle aşk yaşadığını iddia eden...
Erbakan'a var da, vatandaş Erdoğan Işık'a neden yok!
Erbakan'a var da, vatandaş Erdoğan Işık'a neden yok!
Bir bacağı ve gözü olmayan, gırtlak kanseri ile savaşan Işık, vergi...
Dul kadının kesesi patlamamış
Dul kadının kesesi patlamamış
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası'nın tarihinde yaşanan, biri eski...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu