kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meriç kenarındaki restoran ve çay bahçeleri sular altında kaldı. Sivil kurtarma ekipleri botlarıyla son 48 saatte mahsur kalan 30 kişiyi kurtardı.
Edirne selle boğuldu imdada asker koştu
'Bulgaristan normalin üstünde su bırakıyor'
Yunanistan'da su altı metreyi buldu
'Afet bölgesi ilan edilmeli'
Yağış sürecek, ısı düşecek

New Orleans değil Edirne

Edirne son yılların en büyük sel felaketini yaşıyor. Bulgaristan baraj kapaklarını açınca Tunca, Meriç ve Arda nehirleri taştı. ABD'de Katrina kasırgasıyla suya batan New Orleans'ı hatırlatan görüntüler oluştu. Karaağaç Mahallesi'nde mahsur kalanlar zırhlı araçlarla kurtarıldı.

Edirne selle boğuldu imdada asker koştu

Edirne'yi vuran sel felaketinde çok sayıda ev ve ekili alan azgın suların altında kaldı. Vatandaşın imdadına ise askere ait zırhlı araçlar yetişti Okullar tatil edildi... Asker ve valilik tarafından felaketzedelere gıda yardımı yapılıyor. Kapıkule Sınır Kapısı küçük araç trafiğine kapatıldı.

Aşırı yağışlar nedeniyle Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması sonucu; Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin taşması üzerine Edirne'yi vuran sel felaketinin bilançosu her geçen dakika ağırlaşıyor. Hayatın durma noktasına geldiği ilde, rekor düzeye ulaşan su debisi nedeniyle Karaağaç mahallesindeki 50 evle, nehir kenarlarındaki çok sayıda restoran, çay bahçesi ve bağ evi sular altında kaldı. Sel suları çok sayıda otomobili de yuttu... Şehirde mahsur kalanların imdadına 'kariyer' adı verilen zırhlı askeri araçlar yetişiyor, ulaşım da yine sadece bu araçlarla ve ağır iş makineleriyle sağlanabiliyor. Aralarında Sebahattin Kero isimli250 KİŞİYİ MEHMETÇİK KURTARDI Mahsur kalan 250 vatandaş askeri araçlarla tahliye edilip kamu misafirhanelerine yerleştirildi. Kurtarma çalışmalarına Mekanize Piyade Tugayı’na bağlı 24 kariyer katıldı.kanamalı bir hasta ile hamile bir kadının da bulunduğu birçok kişi 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlızırhlı askeri araçlarla tahliye edildi. Yunanistan'la ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi sular altında kaldı. Cadde üzerinde traktörle mahsur kalan 4 kişi sivil savunma ekipleri tarafından kurtarılırken, Karaağaç Pansiyonlu İlköğretim Okulu'ndaki 86 öğrenci ile Süleyman Demirel Fen Lisesi'ndeki 220 öğrenci de yine zırhlı askeri araçlarla tahliye edildi. Her iki okulda da eğitim ve öğretime 1 hafta süreyle ara verilirken, mahalledeki diğer okullardan bugün için tatil edildi. Karaağaç Mahallesi'nde bulunan TrakyaZIRHLI ARAÇLA TAHLİYE Karaağaç İlköğretim Okulundaki 86 ve Süleyman Demirel Lisesindeki 220 öğrenci okullarında mahsur kalınca, askeri araçlarla tahliye edildi. Her iki okul da bir hafta süreyle tatil.Üniversitesi Rektörlüğü çalışanları ile askeri birliklerde çalışanlar da Tunca Köprüsü'nden geri çevrildi.

'HER ŞEYİMİZİ YİTİRDİK'

*
Vali Fahri Yücel Okçuluk Salonu'nu 50 santimetre su bastı. Tunca Nehri üzerindeki köprünün girişi de sular altında bulunuyor. Çok sayıda köpek ve kedi, yüksek yerlere çıkarak canlarını kurtardı.

* Askeri Meriç Gazinosu yakınındaki Muradiye Öğrenci Yurdu da taşkın nedeniyle boşaltıldı. Sel nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşım da kapandı. Bosnaköyü de taşkın tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. Kapıkule Sınır Kapısı da küçük araç trafiğine kapatıldı.

* Edirne Arama Kurtarma Derneği son iki günde mahsurMAĞDUR VATANDAŞA EKMEK DAĞITILDI Edirnenin Karaağaç Mahallesinde meydana gelen taşkınlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlara ekmek dağıtıldı.kalan 30 kişi kurtardı. Askeri birlikler tarafından, meyve suyu, helva ve ekmekten oluşan gıda malzemeleri bölgeye ulaştırıldı. Valilik Kriz Merkezi'nden de bin 500 kişiye ekmek dağıtıldı.

* Edirne Valiliği ve Belediyesi tarafından yapılan taşkın uyarısına rağmen çok sayıda insan nehir kenarlarındaki yerleşim yerlerini boşaltmadı.

* Sivil Savunma ekipleri tarafından boğulmak üzereyken üç çocuğuyla kurtarılan Fikret Topuz her şeyini kaybettiğini belirterek yetkililere tepki gösterdi: "Geçen yıl taşkın olmayacak dediler az kalsın ailece boğuluyorduk. Bir sene çalıştım, evime eşya aldım ama yine herşeyimi sular yuttu!.."

MURAT KEKLİKÇİ - EDİRNE


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Mahkemeye gidiyor
 Vekillere göre 'veledizina'
 'Hafifletici olur diye diri diri gömdük'
 Kuğu gibi süzülüp gitti bu hayattan
 Tek hapla kalp krizine önlem
 Fenerbahçe umut oldu
 Polisle çatıştı rehine aldı
 'Teyzesiyim' diyerek okuldan kaçırdılar
 Kaynanaya üç gelinden dayak
 TIR ile otomobil çarpıştı: 5 ölü
 Sobadan zehirlendi
 Tatlıses'e suikast iddiası
 Kylie geri döndü
 Hakaretten suçlu bulundu
 Verdikleri ifade herkesi güldürdü
 Kanalizasyon kapağı neden yuvarlak?
MEHMET BARLAS
Bizi birbirimizden ayıran o kadar çok ortak yanımız var...
EMRE AKÖZ
Çözmesi zor bir paradoks
Milliyetçiliğin yükselişi son...
SAVAŞ AY
Venedik'te gondollar, Edirne'de şişme botlar
Bahreyn'in...
SAİT GÜRSOY
Pedagojik formasyon için görüşler
"O kurun...
HINCAL ULUÇ
Erdoğan partiyi değil kendisini düşünüyor!..
AKP'nin...
Asıl milat 16 Nisan
Asıl milat 16 Nisan
G.Saray'da yönetime 10 gün sonra kim gelirse gelsin, en büyük sınavı...
İkinci Ribery vakası
İkinci Ribery vakası
G.Saray'da Ribery'nin Marsilya'ya gidişi büyük yankı uyandırmıştı.
Unakıtan 3. kez kurtuldu
Gensoru görüşmelerinde muhalefet iddiaları sıralayıp "İlk tanıdığımız...
Erdoğan 52 vücudu 57 yaşında
Yaşı: 52 Boyu: 1.90 Kilosu: 98.2 Vücut yaşı: 57 Başbakan, vücut...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu