kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nefes nefese

F.Bahçe ile G.Saray arasındaki zirve mücadelesini artıları-eksileri ile masaya yatırdık. Sonuç: Şampiyonluk yarışı sezonun son maçına kadar kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak.

Gürcan Bilgiç
F.Bahçe, fikstür açısından fazla sorun yaşamaz. Kart cezası sınırındakiler düşündürücü. Kulübe, sorunlara çare olabilecek düzeyde. Rehavet olmayınca takım nasıl oynayacağını gösterdi. Motivasyon gücü sınırlı olan Daum, yıldızların güdümünde kalıyor...

7 Fikstür:
F.Bahçe, kalan 10 maçın altısını deplasmanda oynayacak. Ama bu sezon kendi sahasında daha çok puan kaybetti. Şampiyonluktaki rakibiyle de kendi evinde karşılaşacak. F.Bahçe, açık oynayan takımlar karşısında daha başarılı oluyor. Bu nedenle deplasmanların sorun yaratacağını sanmıyorum. Kalan 10 maçta en çok 4 puan yitirir.

8 Kart durumu: Serkan, Appiah ve Tuncay'ın 3'er, Ümit, Alex, Nobre ve Mehmet'in 2'şer sarı kartları var. Appiah, Tuncay ve Ümit Özat'ın kalan maçları kart görmeden geçmeleri zor. Hooijdonk 15 maç kart görmemişti ama bu oyuncular mücadelenin içindeler. Burada en büyük sorun Ümit'te çıkabilir. Takım, Tuncay ve Appiah'sız sonuca gitmeyi başardı ama Ümit sol bekte oynamadığında problemler çıktı.

8 Yedek kulübesi: Selçuk, Kemal, Semih, Olcan ve Mehmet Yozgatlı ilk onbiri zorlayan yedeklerdi. Şimdi aralarına Serkan da katıldı. F.Bahçe takımı homojen bir yapıya sahip. Yedekleri de alternatif pozisyonlarda oynayabiliyor. Konyaspor maçında olduğu gibi Daum bu futbolcuları sıcak tutar, her maçta 20 dakika bile olsa şans verirse sakatlık veya cezalardan doğacak problemleri çözebilir.

8 Form durumu: Kötü futbolu nedeniyle çok eleştirilen bu takım Konya maçının ikinci 45'inde iyi de oynayabileceğini gösterdi. Bu, oyuncuların ruhuyla ilgili bir durum. İkinci yarıya burunları havada başladılar ve her maçı rahatça kazanabileceklerini sandılar. Mücadele etmeleri gerektiğini hatırladıktan sonra şov yaptılar. G.Saray ile puan farkının kapanması, bu motivasyonu kaybetmemelerini sağlar. Artık sonucu öne alacaklardır. Belki bazı bölümlerde tempo yapabilirler ama öne geçtikten sonra F.Bahçe'den bir daha böyle futbol beklemem.

7 Teknik kadro: Futbolcularla olan ilişkisinde mesafeli Daum'un motivasyon gücü sınırlı. Alman hoca yıldızlarının güdümünde kaldı ve takımla oynamaya cesaret edemedi. Anelka'yı -belki kendisini protesto etmesin diye- soyunma odasına gittikten sonra çıkartabildi. Daum'un sistem takımı ile oyuncu performansına dayalı düzen arasında tercih yapması gerekiyor. Oyuna müdahalelerde sorunlar yaşadığını göz önüne alırsak, futbolcuların karakteri teknik kadronun yeteneğinin önüne çıkar.

Alex de Souza
Fener'in kalan maçlarda en büyük kozu Alex de Souza olacak. Brezilyalı oyuncu ligde bugüne kadar 9 gol attı. Ama asıl katkısını asistleriyle yaptı. Sambacı tam 19 golün asistini yaparak ligin en iyisi oldu. 60 golün 28'ine imza attı.

Levent Tüzemen
Galatasaray, eğer
şampiyonluk yarışını sürdürüyorsa bu gücü ilk yarıda deplasmanda kazandığı karşılaşmalara bağlamalı. "Bir takım şampiyon olmak istiyorsa evindeki maçları kaybetmemeli" teorisi ne kadar geçerliyse deplasmandan az kayıpla dönmek de çok önemli...

9 Fikstür: G.Saray ilk yarı 9 deplasmanda 7 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlikle 22 puan topladı. Evinde 1 beraberlik, 1 yenilgi ve 6 galibiyetle 19 puan aldı. İkinci yarı G.Saray, ilk yarıdaki deplasman başarısını yakalayamadı. 4 deplasmandan 1 galibiyet, 3 beraberlikle döndü. Tek galibiyet Konya'da +92'de geldi. Şimdi Galatasaray iki kez Anadolu'ya gidecek iki derbiyi de dışarıda oynayacak. 6 maçı ise Ali Sami Yen'de... Bu tablo avantajdır.

7 Kart durumu: Mondragon, Cihan, Song, Ümit Karan ve Uğur 3 sarı kartlı. Teknik heyet bu oyuncuların kartlarını temizlerken iyi hesap yapmalı. Song ve Mondi aynı anda cezalı olmamalı. Mondi, G.Birliği maçında kart görebilir. Tomas, Orhan, Hasan, Necati ve Sabri'nin 2'şer sarı kartı var. Hasan, Orhan ve Necati çenelerine hakim olmalı.

8 Yedek kulübesi :
G.Saray'ın zengin ve başarıya aç bir kulübesi var. Gerets'in tüm oyunculara forma ve "Sizin kalitenize inanıyorum" güvenini vermesi zirve yarışında önemli bir ivme... Gerets elindeki malzemeyi çok amaçlı kullanabiliyor. Orhan, Cihan, Volkan, Sabri, Hasan, Necati, Ergün, Ayhan 'joker oyuncu' olabiliyor. Ağabey Hakan Şükür yedek kaldığında küsmemeli. Valencia-Real Madrid maçında Ronaldo ve Robinho yedek kalmışlardı.

7 Form durumu:
Hasan Şaş, "İyi oynuyoruz ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz" dese de topla çok oynamak iyi oynamak değildir. G.Saray bal yapmak isterken kovanı dağıtıyor. Hasan, Ayhan, Ümit, Necati, Hakan Şükür gibi isimlerin aşırı sinirlilikleri takımı geriyor. Futbolda hata gibi başarı da ortaktır. Trabzon'da Hasan'ın, Necati'ye "Topu bana niye atmadın?" çıkışı sonrası bir pozisyonda ayağındaki topu Necati yerine Ümit'e atması kırgınlığını gösterdi. Futbolda 'rövanş öfke' olmaz!

7 Teknik kadro:
Gerets için, "G.Saray'ın 10 numaralı transferi" demiştim. Bu sözümün arkasındayım. Ama "16 yıllık hocalık kariyerimde görmediklerimi G.Saray'da gördüm" diye serzenişte bulunduğu para krizinin onu beyinsel olarak yorduğunu görüyorum. Sivas ve F.Bahçe maçlarında değişikliklerde zamanlama hatası yaptı. Gerets bazen maçı yaşarken oyuna dalıp gidiyor.

Hasan Şaş

Galatasaray'da ise orta sahanın mücadeleci ismi Hasan Şaş'a büyük iş düşecek. 2 gol atan yıldız oyuncu, 11 golün de pasını vererek takımının en iyi asistçisi oldu. Hasan'ın en büyük handikapı ise zaman zaman frenleyemediği agresifliği.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kırmızı uyarısı
 Tarihe geçeceğim
 Suçlu hep aynı
 Didin-di döndü
 Ya Fener'e ya da evine
 Suçumuz Türk olmak mı!
 Artık her maçım derbi
 Beckham motive edecek!
 Puan farkıyla şampiyonuz
 Nusaybin'de açlık grevi!
 Antalya şaşırttı
 Efes'te Kerem sevinci
 Süper Lig panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Daum'dan 'U' dönüşü
Ligde üst üste 3 maçta 8 puan...
MURAT DEMİRYAS
"Gök"ten gol yağdı
Bundan önceki 3 maçında sadece 1 puan...
Üç büyük Mason locadan atılıyor
Üç büyük Mason locadan atılıyor
Masonların eski Büyük Üstadı Kaya Paşakay, genel sekreteri Koray...
Katliam bombasına özür
Katliam bombasına özür
Van'da 9 Mart tarihinde meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü, 19 kişinin...
Bilgisayarda hız yapıyor
Bilgisayarda hız yapıyor
Hız tutkunlarının çok sevdiği bilgisayar oyunu "Need for Speed:...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu