kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Patlıcanlı papatya
Sultan havuzu
Ananas soslu hindi

Patlıcanlı papatya

Ekmeği ıslatıp, kabuğu ile beraber suyunu iyice sıkın. Tuz katıp, ezerek ufalayıp, zeytinyağını katın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin, en az 30 dakika dinlendirin. Patlıcanları teflon tavada közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın, patates, yumurtanın beyazı, lor, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Kıymaya şamfıstığı, sarmısak, kimyon, muskat, kırmızıbiber, maydanoz, tuz ve karabiber katıp, iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, ısıtılmış yağda hafif kızartın ve havlu kağıt üzerine çıkartın. Hamuru 6'ya bölün. Unlu düz bir yüzeyde her bir parçadan 10 cm. çapında bezeler açın. Yuvarlak hamurların yarısının kenarlarına keskin bir bıçakla çentikler yaparak güneş şekli verin. Kesik olmayan kısmına patlıcanlı harç koyun, üzerine kaşar peyniri serpip, kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Tüm hamurları aynı şeklide hazırlayın. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 220 derece fırında hamurların kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

6 kişilik
*
250 gr. hindi kıyma

* 2 adet patlıcan

* 2 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)

* 1 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış)

* 2 çorba kaşığı lor peyniri

* 1 kahve fincanı şamfıstığı (iri kıyılmış)

* 1 diş sarmısak

* 1 çay kaşığı kimyon

* 1 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)

* 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber

* 10 sap maydanoz (ince kıyılmış)

* 1 kahve fincanı kaşar peyniri (rendelenmiş)

* Tuz, karabiber

Hamuru:
*
1/2 adet bayat ekmek

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2/3 su bardağı un

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çikolatalı açma   / 10-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 08-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 07-03-2006
 Çikolatalı çıtır kek   / 06-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 01-03-2006
 Püreli kebap   / 28-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 27-02-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 26-02-2006
SEDA KAYA GÜLER
Mutluluk ve mutsuzluk
Sanem Çelik-Kudret Sabancı- Esra...
AYŞE TÜTER
Patlıcanlı papatya
Ekmeği ıslatıp, kabuğu ile beraber...
Kitabı ilk gün tükendi!
Kitabı ilk gün tükendi!
Sosyetik isimler sanatın her dalına el atmış durumdalar. 1989...
Derin farkı!
Derin farkı!
Moda Polisi
Nişantaşı'nda gördüğüm Derin Mermerci'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.