kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ali Poyrazoglu @ SABAH
 

Ben beni kaybettim

Canım çok sıkkın... Çoook... Dün kendimi kaybettim... Baktım uzun zamandır bana benden haber yok... Aradım her yeri... Sağa baktım... Sola baktım... Yok, yok... Kendimi kaybettim... Bulamıyorum... Çekmecelere baktım.Yatağın altına baktım. Hiçbir yerde yokum. "Ne yaptın peki birader!" dediler... Anlattım... "Karakola gittim. Afedersiniz komser bey uzun zamandır bana benden haber yok. Ben beni kaybettim. Acaba bana beni bulabilir misiniz?" dedim.. Zabıt tuttular. Bulunca haber verecekler. "Bulamazlarsa ne yapacaksın?" "Gazetelere kayıp aranıyor ilanı vereceğim." dedim.

* "Karımdan çok sıkılmıştım. Bir ara boşanmayı bile düşündüm" dedi. Oturdu koltuğa uzun uzun anlattı.. "Baktım iş kötüye gidiyor.. Çok sıkıldım hanımdan. Düşündüm taşındım karımı yeniden yarattım. Bir dizi operasyon... Burnunu kaldırttım. Saçlarının rengini değiştirttim. Gözlerine mavi lens taktırdım. Biraz kilo almasını sağladım. Göğüslerine de silikon filan... Süheyla'dan yepyeni bir Süheyla çıkardım. Yepyeni oldu. Boşanıp yeni karı almaktan da daha ucuz böylesi..." diye kahkahayı patlattı.. "Peki karın senin bu halinden sıkılırsa... Ne bileyim kes şu bıyıklarını derse?.." "Erkek adam karı uğruna bıyığını keser mi?.." dedi. Kahkahayı patlattı. Karısına telefon ettim. "Ne oluyor Süheyla?" dedim. "Aman bilmez misin benimkini, çatlağın teki. Onu tedavi ettirmek için ruh doktorlarına para harcayacağımıza parayı kendime harcatıp güzelleşiyorum. Oyalıyorum kocamı, yeni karı aldın diye" demez mi? 15 gün sonra yine damladı, çöktü koltuğa, surat iki karış... "Ağbiciğim ben bu yeni karıdan sıkıldım eski karımı, Süheyla'yı çok özlüyorum. Bu yeni karıda iş yok. Ben Süheyla'yla yeniden birlikte olmak istiyorum.. Ona dönmek istiyorum dedim karıma." "O ne dedi?" "Eski karını beğenmedin, Süheyla'yı öldürdün Ayça yaptın. Şimdiki kızlar senin Süheyla gibi huysuzluklarını çekmez. Kapı orada." demiş... "Ben ne ettim..." diye dövünüp duruyor.

* Haber geldi. Çok üzüldük. Ağır hastaymış... Gittik... "Salıya ölür, bu haftayı çıkaramaz." dediler. Cuma günü ayağa kalktı. "Salıya ölür diyorlardı. Bugün cuma hala hayattayım" dedi. "Ne yapacaksın?" dedim. "Fazla mesai isteyeceğim." dedi.

* Uzun zamandır işsizdi. Kahvede karşılaştık. Suratı bir karış.. "Ne oldu?" dedim. "İşsizliğin, fakirliğin gözü kör olsun... Geçen gün bizim eve hırsız girdi. Çalacak bir şey bulamadı. Hırsıza rezil olduk. Yakaladık herifi, 'Utanmıyor musun?' dedik. Açım ondan yapıyorum' dedi. Karıma ver şuna yesin bir şeyler dedim. Dolap tamtakır. Rezil olduk, rezil..." "Eh sonra ne yaptınız?" dedim. "Komşudan 5 milyon borç aldık, verdim adama. Adam açlıktan hırsız olmuş eli boş gönderilir mi?"

* Kocası üstüne sevgili tutmuş. Doldurduğu gibi torbaya kirli çamaşırlarını, donlarını kocasının almış soluğu kadının evinde. Çalmış kapıyı, koymuş torbayı kadının önüne... "Madem sefasını sürüyorsun kocamın buyur boklu donlarını da sen yıka" demiş. Kadın sigarasının dumanını üflemiş suratına. "Hanım hanım, ben de evliyim. Benim kocamın da dostu var. Ama ben kocamın çamaşırlarını yıkar, mis gibi yaparım. Evli kadına kocasını dostuna kirli çamaşırla göndermek yakışır mı? Neler söyler kimbilir orospular" deyince kocasının kirli çamaşırlarını alıp gitmiş. Yıkamış, ütülemiş... Şimdi kocası mis gibi. "N'olucak bu işin sonu?" dedim. "Valla bu çamaşır işinden kurtulmak için, kocayı bırakıp evli bir erkekle dost oturmayı düşünüyorum!" dedi. Ali Poyrazoğlu Faks: (0212) 251 33 66 gölgede muhabbet

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Benimle oynar mısınız?   / 25-02-2006
 Hal ve gidiş   / 18-02-2006
 Ev değil tımarhane   / 11-02-2006
 Kardan adam faciası - 2   / 04-02-2006
 Kardan adam faciası   / 28-01-2006
 İnsanlık hali...   / 21-01-2006
 Ruhu cilalayan sözler   / 14-01-2006
 Aman dikkat!   / 07-01-2006
 24 saatlik melekler...   / 31-12-2005
 Seyirci olmanın dayanılmaz hafifliği   / 24-12-2005
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kalkın benim yerime oturmuşsunuz
Kadın yanımıza yanaştı;...
FİLİZ AKIN
Evrenin bir bilgisayarı var
Arabayla geçerken gözlerime...
AYŞE BRAV
Kadınların bilmediği bir erkek lisanı
Kızlar niye erkek...
SUNAY AKIN
Merdiven 40'a dayanır!..
Merdiven bir kurtarıcıdır her...
ALİ POYRAZOĞLU
Ben beni kaybettim
Canım çok sıkkın... Çoook... Dün...
ÜLKÜ TAMER
Meryl Streep tarımcıya yenildi
Oscar ödül töreninin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.