kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Adalet arayan bir adamın öyküsü
Adalet arayan bir adamın öyküsü
Yaya geçidinde gelen ölüm!
Görgü tanıkları yalanı belgeliyor

Adalet arayan bir adamın öyküsü

Geçen yılın son günlerinde yaşanan bir trafik kazası Çayır ailesini hayatını allak bullak etti. Ancak soruşturmada yaşananlar en az bu beklenmeyen ölüm kadar acıydı.

Nejdet Çayır çocuklarıyla yılbaşı kutlaması yapmaya hazırlanırken eşinin ölümüyle yıkılmıştı. Gözü yaşlı eş, karısını toprağa verdikten sonra eşinin ölümüne kimin sebep olduğunu araştırmaya koyuldu. Önce çevredeki tanıklara ulaşarak olay yeri incelemesi sırasında verdikleri ifadeyi bir de kendi ağızlarından dinledi.

POLİSLER GİZLİYOR
Tanıkların hepsi savcıya söyledikleri gibi kaza sırasında direksiyondakinin karakola teslim olan Hakan Gök değil Mehmet Gök olduğunu tekrarladılar. Nejdet Çayır soruşturmada tuhaflıklar olduğunu anlamıştı. İşin peşini bırakmayacaktı. Savcılıktan dosyanın birer örneğini alarak avukatı aracılığıyla dikkatle incelemeye başladı. Kartal Polis Merkezi'nde görevli iki polisin ölen eşi için tuttukları telefon görüşmesi zaptı ve savcıya ulaştırılan kayıtları gördüğünde gözlerine inanamadı. Hastane doktorlarının "Hayati tehlikesi vardır" demesine rağmen polis memurları bunu değiştirmiş ve savcılığa "Hayati tehlikesi yoktur" demişti. Nejdet Çayır hem savcılığa hem de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne elindeki belgelerle müracat ederek iki polis hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü yetkilileri Nejdet Çayır'ın haklı olduğunu belirterek başta polis memuru Namık Selbes olmak üzere iki polisi görevlerini kötüye kullanmak suçundan açığa aldı. Ancak acılı adam için mücadele bitmemişti. Şimdi en büyük sıkıntısı kazayı kimin yaptığını ispatlamaktı. Çayır ailesi tanıkların tekrar dinlenmesi için ısrar etti ve hepsini savcının huzuruna tekrar çıkardı. Tanıklar savcının önünde kazayı Mehmet Gök'ün yaptığını yinelediler. Savcılık bu defa kaza anında arabanın içinde olan tanık Zübeyde Eroğlu'nu yeniden dinlenmesini istedi.

YALANCI TANIKLAR
Tanık Eroğlu Mehmet Gök'ün yanında gıda mühendisi olarak çalışıyordu. Nejdet Çayır'ın davanın peşini bırakmayacağını ve durumun ciddiyetini kavrayan tanık Zübeyde Eroğlu ilk verdiği ifadenin yalan olduğunu söyledi. Olay günü kazayı yapan gerçek kişinin patronu Mehmet Gök olduğunu ve hızının tahmini olarak saatte 100 kilometre civarında olduğunu savcının huzurunda itiraf etti. Patronu Mehmet Gök kendisinden "Kazayı Hakan Gök yaptı" demesini istemişti. Savcılık ardından karakola teslim olarak kazayı üstlenen Hakan Gök'ü dinledi. O da yalancı tanık Zübeyde Eroğlu gibi kazayı kendisinin yapmadığını amcası Mehmet Gök'ün sebep olduğunu itiraf etti. Suçu amcası istedi diye üzerine almıştı. İki tanık için de soruşturma başlatıldı.

TUTUKLANMADI
Bütün bu delillere rağmen savcılık kazanın üzerinden ancak bir ay geçtikten sonra, 25 Ocak tarihinde Mehmet Gök'ü çağırarak ifadesini aldı. Zanlı Mehmet Gök kazayı kendisinin yaptığını ve tanıkları yalan ifadeye zorladığını kabul etti. İfadesinde "Şu an işyerimde 40 kişi çalıştırıyorum. Mali sıkıntılarım var, hapise girdiğim takdirde kredi borçlarımı ve diğer borçlarımı ödeyemeyeceğim. Bu durumda çalışanlarım da mağdur olacaktır. Sırf bu nedenle 'Kazayı ben yapmadım' diye ifade verdim. Pişmanım" dedi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi raporunu ve sanığın ifadesini, özellikle de "hapse girersem işyerimde çalışan 40 kişi mağdur olur" yolundaki savunmasını dikkate alarak Mehmet Gök'ün tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Necdet Çayır bu kararı duyunca bir kez daha yıkıldı. Ancak hakkını aramaktan da vazgeçmedi. Artık Nejdet Çayır'ın iddiaları soruşturmayı yürüten savcıyı da kapsıyordu. Gözü yaşlı koca Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na müracaat ederek savcıyı şikayet etti. Nejdet Çayır dosyadaki bilirkişinin zanlılardan Mehmet Gök'ün arkadaşı olduğunu, savcı Yalçın Gençsoy'un da zanlı ile yakın ilişkisi olduğunu ileri sürerek soruşturma açılmasını istiyordu. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu da Nejdet Çayır'ın iddialarını ciddi bularak soruşturma başlattı. Nejdet Çayır savcının ölümlü bir trafik kazasına karışan zanlının "işlerinin bozulacağı" gerekçesiyle tutuklanmamasını anlayamadığını söylüyordu. "Adalet arıyorum. Dürüst memurlar arıyorum" diyen Çayır şimdi Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan gelecek kararı bekliyor.

Emrullah ERDİNÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Küresel ısınma felaketi Türkiye'yi de vuracak
 Hakkari'de umudun adı basketbol
 Yılda 500 maç oynanıyor
 Hitler futbolla döndü
 Yeni icra dosyaları kapıda
 "Müşteri velinimetimizdir hamama çete mete giremez"
 Oscar törenlerinin ışıltılı perde arkası
 Max Weber nerede yanıldı?
 Kadınların yeni rehberi Feminen
 Modern müze için Diyarbakır'dan teklif aldık
 'Engel' tanımayan porselen ustası
 Kentlerin yeni ve 'soylu' sahipleri
 Doğal afetlere kadın çelmesi
 Balkan Naci'nin 35 yılı
 Bir sandalye de siz itekleyin
 Zoolistan diye bir yer var
 Patara'da yaşananların hepsi gerçektir
 Bizim kız
 Sevişme sahnelerini çekerken çok eğlendik
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Sağım solum modacı
Öyle bir an gelir ki...
MEHMET ALTAN
Meğer Gayrettepe'de herkesi soyuyorlarmış...
Geçen hafta...
KAZIM KANAT
Ekose etekli levrek buğulama!
Ben halkın içinde yaşamak...
ERDAL ŞAFAK
130 rakımlı tepedeki ölü
İttihat ve Terakki sadece 7...
Ustalar ve çırakları buluşturan gece
Ustalar ve çırakları buluşturan gece
Sinema Yazarları Derneği'nin bu yıl 8. kez törenle verdiği ödüller,...
Uçak biletlerine yoksulluk vergisi
Uçak biletlerine yoksulluk vergisi
Yoksul ülkeler ve yardıma muhtaç kişiler için uçak biletlerine ek...
Öğle tatiliniz için yemek tarifleri
İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri'nin düzenlediği yarışma görülmeye değerdi.
Antalyalı aşçılar Avrupa yolcusu
"Genç Aşçılar Derneği"ni kuran Antalya'nın beş yıldızlı otellerinin ödüllü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.