kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Daum: Sorumluluk benim
Daum: Sorumluluk benim

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, futbolda gol pozisyonları değil, atılan gollerin sayıldığını belirterek, ''Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Rakibimiz değerlendirdi'' dedi.

Kayserispor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Daum, ''Tahmin ediyorum bu maçtan sonra herkes Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanmanın bir ayrıcalık olduğunun farkına varmıştır'' diye konuştu.

Daum, şunları söyledi:
''Umut ediyorum önümüzdeki maçlarda çok daha farklı bir mücadele örneği sergileyeceğiz.
Özellikle bu tip maçlarda her alanda rakibimizekarşı bir üstünlük sağlamalısınız ki istediğiniz sonuca ulaşabilesiniz. Artık ümit ediyorum hakemlerin sadece bizim lehimize yanlı düdük çaldıkları, bizim şampiyonluğumuzun zaten doğal olduğu yorumları da ortadan kalkar. Şu anda biz takip eden konumuna düştük. Önümüzdeki günlerde farklı bir çalışma ortamına gireceğiz. Bugün buradaki puan kaybını hesaba katmamıştık.'' Bir gazetecinin, beklentisi olduğu futbolculardan yeterli verim alıp almadığı yönündeki sorusunu Daum, şöyle yanıtladı: ''Öncelikle sorumluluğu ben alıyorum. Oyuncularıma bu sorumluluk doğrultusunda güvenimi belirtip, kendilerine saha içerisindeki performanslarının nasıl olması gerektiğini söylüyorum. Son maçlarda bunu sahaya tam yansıtamadık. Ama önümüzdeki maçlarda bu farklı olacak. Bizim bazı pozisyonlarda rakibimize karşı çok daha farklı bir mücadele örneği sergilememiz lazım. Hırsla hareket etmemiz lazım. Acı çekiyoruz. Bu durumu da aşmasını biliriz.'' Son maçlarda Tuncay'ın oyundan neden alındığının sorulması üzerine Daum, ''Tuncay hafta arasında milli takım maçı oynadı, efor sarfetti. Tuncay bundan sonra da ilk 11'deki yerini alacaktır. Önümüzde kendisine ihtiyacımız olan önemli maçlar var. Ben Tuncay gibi bir oyuncuya sahip olduğum için mutluyum. Tuncay'ın daha iyi olması için kendisini destekleyeceğim'' dedi.

Daum, ligde şu anda Galatasaray'ın lider olduğunu, bundan sonra nasıl bir önlem alacağının sorulması üzerine de şunları söyledi: ''Ligde şu anda favori rolünde değiliz. Takip eden rolüne geçtik. Elde etmek istediklerimizi çok daha çalışarak kazanmak durumundayız. Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile eşleştiğimiz için belli bir gerginlik var. Ancak futbolun içerisinde gerginlik olabilir. Bu belki de daha iyi oldu. Daha önce Fenerbahçe şampiyon ilan edilmişti, böyle gösteriliyordu. Belki bu daha yararlı olacak. Bir baskı olduğu zaman farklı bir güç sergilersiniz. Şu anda içerisine girdiğimiz durumda da (asıl işimiz şimdi başlıyor) düşüncesiyle hareket ederseniz daha farklı olur.'' Bir gazetecinin ilk 11 için daha geniş ve farklı bir kadro düşünüpdüşünmediğini sorması üzerine Daum, ''Bunu iyi düşünmem lazım. Hemen burada böyle bir karar verip de hareket etmek benim tarzım değil'' dedi.

Rüştü'nün durumu ile ilgili soruya da Daum, ''Şu anda tam bilmiyorum. Girmiş olduğu bir pozisyonda sırt kısmında bir bloke olduğunu söyledi. İlerleyen dakikalarda ağrılarının arttığını, devre arasında hiç hareket edemediğini söyledi. Ne olduğunu şu an bilmiyorum. Kupa maçında zaten Volkan oynayacak'' diye yanıtladı.

ERTUĞRUL SAĞLAM

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ''İyi kadroya sahip, yıldız futbolcuları olan takıma karşı futbolcularımız nasıl oynanması gerektiğini gösterdi'' dedi. Sağlam, maçtan sonra yaptığı açıklamada, futbolcularını verdiklerimücadele ve aldıkları 3 puandan dolayı kutladığını söyledi. Dün ve bugün oynanan maçlardan sonra, UEFA Kupası yolunda, alttakitakımların yaklaşması nedeniyle Fenerbahçe maçının ayrı bir önem kazandığını ve bu bilinçle sahaya çıktıklarını kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:
''Kazanılması gereken veya en azından kazanamasak bile kaybedilmemesi gereken bir karşılaşma oynayacağımızı biliyorduk. Bu yüzden futbolcularımızı en iyi şekilde motive ettik. İyi kadroya sahip, yıldız futbolcuları olan takıma karşı futbolcularımız nasıl oynanması gerektiğini gösterdi. Maçın geneline baktığımızda Fenerbahçe'ye pozisyon vermemek bizim adımıza sevindirici. Bazı pozisyonları değerlendirebilseydik maçın seyri belki daha farklı olacaktı. Son dakikalarda Fenerbahçe'nin kazanmaya yönelik çabaları sonuç vermedi. Fenerbahçe'nin alacağı riskleri değerlendirmek istedik.Bu risklerin birinde yakaladığımız pozisyonu gole çevirdik.'' Televizyon ve gazetelerde yapılacak yorumlarda Fenerbahçe'nin niyekaybettiğinin üzerinde durulacağını düşündüğünü, bunun da Kayserispor'a haksızlık olacağını dile getiren Sağlam, ''Kayserispor'un verdiği mücadele ikinci plana düşmesin. Bizim çocukların hakkını verirseniz, emeğine saygı duyarsanız seviniriz'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe çöktü Cimbom lider: 1-0
 Aziz Yıldırım'a acı sürpriz
 F.Bahçe'de Aziz Yıldırım 7. kez başkan seçildi
 Beşiktaş: 3 Ankaraspor: 0
 Liglerde toplu sonuçlar
 Zirveyi Ateş bastı: 3-2
 Camiaya rest çekti
 Düya kulübü olacağız
 Tigana'nın gerçek 11'i bugün sahada
 Görüntü düzeldi
 30 dakika çöpe
 Hasan Şaş'a büyük destek
 Hesap kesildi
 Halterde 'yapay penis' sendromu
 'Canaydın aday'
 Fener kritik virajda
 Galatasaray'ın Emlak vurgunu
 Kobe Bryant'tan bir rekor daha
 Mustafa Denizli'nin Pas'ı şov yaptı: 7-1
 Türk Telekom terledi
 Tuborg evinde vuruldu
 Turkcell Süper Lig'de bugün
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Gerets'e rağmen galibiyet
Belçikalı hocanın sahaya...
LEVENT TÜZEMEN
Gerets düşünmeli
İstenince oluyormuş... Tribünlerdeki...
İSKENDER GÜNEN
Sadece üç puan
Trabzon, Manisa maçına golle başladı.
GÜRCAN BİLGİÇ
Sorular duruyor
Aziz Yıldırım'ın üçüncü kez "rakipsiz"...
Büyükanıt'a suç duyurusu
Büyükanıt'a suç duyurusu
Van Başsavcılığı, Şemdinli iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı...
Dindarlar Erdoğan'la modernleşiyor
Dindarlar Erdoğan'la modernleşiyor
"Erdoğanizm" araştırması tartışma yarattı. Kılıçbay "Milli Görüş'ten...
En güzel profil
En güzel profil
Hollywood'un genç yıldızı Lindsey Lohan, önceki gece katıldığı GM...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu