kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÖKÇEK’E OY YOK Hasan Doğan, sportif açıklamalarının yanı sıra Melih Gökçek’le ilgili siyasi bir yorum da yaptı. Gökçek’in Başbakan olabileceğine inanıp inanmadığına ilişkin bir soruyu Benim seçimimle olacak bir şey değil. Ama ben bir oyumu Melih Gökçek’e vermem diye yanıtladı.
Başbakan Ulusoy'a güvenmiyor!..

Levent Bıçakcı federasyonunun en güçlü isimlerinden Hasan Doğan, Futbol Ekstra'ya konuştu: "Başbakan Erdoğan, Haluk Ulusoy'a hiç güvenmiyor ama buna rağmen seçime müdahale etmedi.".

Futbol Fedarasyonu'nun bundan önceki döneminde ikinci başkan olarak görev yapan ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yakın olduğu iddiaları ile öne çıkan Hasan Doğan, çarpıcı açıklamalar yaptı. Futbol Ekstra Dergisi'nin mart sayısında geniş bir röportajı yayınlanan Doğan, "Başbakanımız olaya siyasi yaklaşmadı. Böyle olsaydı, yandaşlarına 'Bermek'i destekleyeceğiz' derdi ve Bermek başkan olurdu. Başbakan, Ulusoy'a eski döneminden dolayı güvenmiyor. Bunu açık açık söyledi. Ama bu tavrı değil düşüncesiydi. Tavır koysaydı Melih Gökçek dahil bir çok kişi Bermek'e oy verirdi. Başbakan, 'Ben bir futbolsever olarak Haluk Ulusoy'a güvenmiyorum. Benim oyum olsa Ulusoy'a vermem, siz ne isterseniz yapın. Ne haliniz varsa görün' demekle yetindi" ifadesini kullandı.

BİRLİK RUHU TÜKENMİŞTİ
Futbol Federasyonu'nun seçime girmesindeki en büyük etkenin yönetim içinde birlik ruhunun tükenmesi olduğunu söyleyen Doğan başkanvekilliği krizi için de "Yönetim içindeki kişilerin birbirine güveni ciddi biçimde sarsılmıştı. Kimin başkanvekili olacağının bir önemi yoktu. Ama şu gündeme geldi, Başkan Levent Bıçakcı'nın istediği Osman Çağlıkoç, başkanvekili olsaydı Federasyon'un ömrü hemen bitecekti. Bu ismi telaffuz ettiğinde Bıçakcı'ya 'Çağlıkoç başkanvekili olursa federasyon dört gün daha dayanır, dört gün sonra da bir sürü insan istifa eder' dedim. Onun yerine Mahmut Özgener'i, Davut Dişli'yi önerdim. Bu huzursuzluğu önlemenin formülüydü. Ayrıca Tahkim kararları da istifa sebebimizin yüzde 50'sidir. Huzursuzluğun kaynağı da kuruldur" diye konuştu. Federasyon başkanlığına aday olması halinde Kulüpler Birliği toplantısından kendisinin isminin çıkacağını savunan Doğan, "Ancak Bıçakcı'nın kenaraçekilip benim başkan olmam söz konusu olamazdı. Bu benim adamlığıma yakışmazdı. Ama artık o dönem bitti. Bu yönetim başarı sağlarsa en büyük destekçileri oluruz. Ancak eski yanlışlarını devam ettirme alışkanlığını görürsek de karşılarına dikilmekten imtina etmeyiz" yorumunu yaptı.

DAKİKA BİR GOL BİR

Doğan, "Bu federasyon hazirana kadar gitmez" sözünü açarken de şunları söyledi: "Bu yönetim göreve gelirken bir çok kişiye söz vermiştir. Bunun adı diyettir. Ödemeniz gerekir. Ve dakika bir gol bir. Daha yönetimde görev dağılımı yapmadan Ankaraspor'un Kürşat'ı transferine izin veriyorsunuz. Sonra Okan Koç'un G.Saray'a transferi Beşiktaş Başkanı'nın ricasıyla durduruluyor. 4 delegeye MHK ve Gözlemciler Kurulu'nda görev veriyorsunuz. Yine de biz iyi niyetimizi koruyup, olayları değerlendirme yanlısıyız. Ama Ahmet'e, Mehmet'e iş vermek için ehil olmayan insanlar göreve getiriliyorsa, projeler terkediliyorsa, hakemler maçların neticeleri ile oynuyorsa bu eskiye dönüş demektir. O zaman gereğini yaparız. İyi olmasını arzu ederiz, kötü olduğunda da müdahale ederiz."

MHK'DE ENDİŞEMİZ VAR

MHK'nin oluşmasının sıkıntılı olduğunu öne süren Hasan Doğan, "Ciddi endişe ve korkularımız var. Farklı dünyaların insanlarının, aynı şekilde düşünmeyen insanların topluluğu gibi oldu MHK. Bu da bizi hakemlerin performansıyla ilgili olarak endişeye sevk ediyor" diye konuştu. Kendi yönetimlerinin diyet ödeyip ödemediği konusunda ise "Uygulamadan ortaya çıkar. Bizi en çok F.Bahçe destekledi ama en çok da Fenerbahçe ile çatıştık. Sadece Bıçakcı'nın F.Bahçe'yle görüştüğü bir konu vardı. Mosturoğlu başkanvekili oldu" diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray: 3 Samsunspor: 2
 'Demirören'i de gönderecekler'
 Efes Pilsen: 71 - Beşiktaş Cola Turka: 73
 V.Manisa: 1- Trabzonspor: 2
 Fenerbahçe'nin süper bütçesi onaylandı
 Güçler birleşmeli
 Hasan'a çiçek yağmuru
 Alex'e Sergen terapisi
 Beşiktaş: Yıldırım özür dilemeli
 Tigana: 10'u örnek alın
 Yattara 'dalya' diyor
 Başarısı yok ama rakiplerini geçti!
 Bomba aynı ceza farklı
 Kontör sistemi!
 Türkiye'yi yakan ifade
 4x4'lük Tekel
 G.Saray nihayet
 Avrupa'da vurgun yedik
 Federer başarı için yaratılmış
 Allardyce-Beckham kavgası
 Matador LeBron Bulls'u devirdi
 Günün içinden
GÜRCAN BİLGİÇ
Aziz başkana SORULAR!
Fenerbahçe olağan kongresi bugün...
ALİ KIRCA
Siyaset Meydanı'nda G.Saray
Bu yazı her şeyden önce bir...
Suç cehenneminden ana baba kucağına
Suç cehenneminden ana baba kucağına
Kapkaç çeteleri 'hava köprüsü' kurdu. Güneydoğu'dan kaçırıldıktan...
İslami kesimde yeni trend 'Erdoğan tarzı'
İslami kesimde yeni trend 'Erdoğan tarzı'
''TESEV'in yaptığı araştırmaya göre Başbakan Erdoğan, yaşam biçimiyle...
En güzel profil
En güzel profil
Hollywood'un genç yıldızı Lindsey Lohan, önceki gece katıldığı GM...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu