kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'A la mode' ile üçü bir arada
'A la mode' ile üçü bir arada
'Cengiz dinamik, Dilek ise sofistike'

'A la mode' ile üçü bir arada

Türkiye'nin en ünlü modacılarının ilkbahar-yaz koleksiyonlarını sergileyeceği 'A la mode 2006', 21 Mart'ta start alacak. Sadece haute couture modacıların yer aldığı organizasyonda Dilek Hanif, Cengiz Abazoğlu ve Vural Gökçaylı yer alacak... Projesi Kerem Fildişi ve Ilgın Bayazıt'a ait olan organizasyon bünyesinde, defilelerin ardından renkli partiler de düzenlenecek. 'A la mode 2006' kapsamındaki partilerin sponsoru ise Maserati.

Geçtiğimiz yıl 'Moda olan Sen'sin!' sloganıyla projelendirilen 'A la mode 2006, ülkemizin en önemli modacılarının 2006 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını sergileyeceği yeni serisi ile bu ay start alacak. Tarihi Karaköy Liman Lokantası'nda gerçekleştirilecek olan 'A la mode 2006'nın ilk defile ve partisi, 21 Mart'ta Dilek Hanif ile başlayacak. Projesi Kerem Fildişi ve Ilgın Bayazıt tarafından hazırlanan partilerin nisan ayındaki konuğu Cengiz Abazoğlu, mayıs ayındaki konuğu ise Vural Gökçaylı olacak. Koreografisini Uğurkan Erez'in hazırlayacağı defilelerde, Çağla Şikel, Güzide Duran ve Tuğçe Kazaz gibi isimlerden oluşan 20 kişilik manken kadrosu görev alacak.

PARTİLER BASINA KAPALI
Bu önemli moda organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Tarihi Liman Lokantası'nın içinde, 35 metrelik bir catwalk kurulacak. Defileler basına açık, partiler ise basına kapalı olarak gerçekleştirilecek. Davetlilerden partilere smokin ve uzun elbiselerle katılmaları talep edilecek. 'A la mode 2006' partilerinin sponsoru ise sınırlı sayıda ve elde üretilen dünyaca ünlü otomobil markası Maserati. 'A la mode' partilerinin mimarları Kerem Fildişi ve Ilgın Bayazıt, moda dünyasını ve organizasyonu anlattı...

* Dışarıdan bakıldığında moda dünyası, çekimler, partiler ve organizasyonlar... İşiniz çok eğlenceli görünüyor... Ilgın Bayazıt: Sırrı detaylarında gizli olan çalışmalar yapmak dışarıdan göründüğü kadar kolay olmuyor. Tek güzel tarafı, enerjinizi gerçekten anladığınız konulara, tüketici olarak da aslında içinde bulunduğunuz kitlelere ve dolayısıyla başarılı olacağına inandığınız projelere harcıyorsunuz. Moda dünyasının dışarıdan gözüken renkli hali ise gerçekleri yansıtmıyor.

A LA MODE İLE ZAMAN TASARRUFU
* Cengiz Abazoğlu, Arzu Kaprol, Hakan Yıldırım, Dilek Hanif gibi modacıların kişisel defilelerini gerçekleştirirken; geçen yıl 'A la mode Fashion Parties' adı altında bir organizasyon yaparak farklı bir yol çizdiniz. Buna neden gerek duydunuz? Kerem Fildişi:
Kalitesi ve çıtası yüksek bireysel defile projeleri için gereken finansal kaynakları oluşturmak ve tek tek her organizasyon için aylarca çalışmak gerekiyordu. 'A la mode Fashion Parties'le zamanı ve emeği daha tasarruflu kullanmayı başardık. Amacına tam olarak hizmet ettiği için proje büyük ilgi gördü.

* Türkiye'de en çok konuşulan moda organizasyonunun ismi neden 'A la mode' oldu? I.B: 'A la mode', Fransızca 'moda olan' anlamına geliyor. Biz bu organizasyonlarda 'moda olanı' sergilerken, diğer yandan 'moda olan' ürün ve markalarla işbirliği içerisinde partileri gerçekleştiriyoruz. Konuklarımız da organizasyonlarımıza 'Moda Olan Sensin' sloganı ile davet ediliyor. Kısaca sadece sezonun modasını sergilediğimizden değil; sponsorundan, modacısına, DJ'inden, sponsor markalara hatta ikrama her şey 'A la mode' olduğu için...

* Peki 'moda olmayanlar' davetli olamıyor mu bu partilere?

I.B:
A la mode partileri bünyesinde sadece haute couture moda tasarımcılarının defilelerine yer veriyoruz. Bu organizasyonlarda sadece moda dünyasını yakından takip edenleri ağırlamak istedik. İş, sanat ve cemiyet hayatından moda takipçilerinin yanı sıra, moda fotoğrafçıları, editörler, stilistler, moda dergilerinin yönetmenleri gibi sektördeki isimleri bir araya getirmeye çalışıyoruz.

SEKTÖR BULUŞACAK
* Bu durumda 'A la mode Fashion Parties'i kapalı devre bir organizasyon olarak tanımlamak doğru olur mu? K.F:
Partiler bilet satışlı olmadığı için 'biletimi alırım ve katılırım' demek mümkün olamıyor. Davetli olmak şart. Fakat modanın kalbinin attığı bu event zincirini 'kapalı devre' diye tanımlamak yanlış olur. Modanın takipçileri ve sektör bir araya geliyor.

* Peki defile sonrasında partiyi izleyebilecek mi basın? I.B: Maalesef gecenin defileyi takiben başlayan parti bölümü basına kapalı olacak.

* Bu yılki partilere dünyaca ünlü DJ'ler de konuk ediliyor değil mi? K.F: Evet defile sonrasında çok iyi müzik yapacak DJ'ler davet ediyoruz. İlk defile olan Dilek Hanif defilesinden sonra İtalyan DJ Nicole Conte çalacak.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Köşesinde okurları açık-seçik yanıtlıyor
 İşte 'İmkansız Aşk'ın öyküsü
 Vitrim meleği
 Nike tüm kızları dansa çağırıyor
 Malatya'dan en lezzetli örnekler
 Gaza değil caza gelin!
 Youfka'yla Bebek'e yeni bir soluk
 Özel Fransız tatlıları
 Alo içli köfte hattı
REHA MUHTAR
Namlı kebabçısı daha havalı
Doğrudur, 'Hayatlar ve...
İbo pahalı geldi Tarkan'a teklif gitti
İbo pahalı geldi Tarkan'a teklif gitti
New York'taki Türk yürüyüşü öncesi yapılacak balo için önce İbrahim...
Gece Yolcuları ile yolculuğa devam
Gece Yolcuları ile yolculuğa devam
İlk albümlerinde yer alan 'Unut Beni', 'Yaban Gülü' ve 'Ölüm de Var'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.