kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaldı 1080 dakika... Bu sezon da zirvede kapışanFenerbahçe ile Galatasarayarasında kalan 12 maçtakimüthiş yarışma nefesleri kesecek.
İpler Cimbom'da
Bu rakiplere göre Fener

İpler Cimbom'da


Yazarımız Ömer Üründül'e göre Galatasaray avantajlı çünkü: "Hem fikstürü daha iyi hem de Gerets geniş kadro hazırlarken, oyun şablonu deşifre olan Daum alternatif isimleri çökertti".

Ali Sami Yen'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından hemen hemen herkes "Lig bitti. F.Bahçe şampiyon oldu" dedi. Hatta puan farkının daha da açılacağını söylediler. Bu kadar erken, net iddiaların kendilerine göre sebepleri vardı. Fenerbahçe çok iyi bir kadroya sahipti. 55 bin kişilik stadı vardı. 6 puan öndeydi. İkinci yarı derbileri Kadıköy'de oynama avantajına sahipti. Buna karşılık Galatasaray'ın kadrosu eskimişti. Seyirci zaten takımdan ümidini kesmiş stada gelmiyordu. En önemlisi de yaşadığı maddi sıkıntıyla takımın çıkış göstermesi imkansızdı. Ben genelde teknik açıdan işe baktığım için bu çoğunlukla aynı fikirde olmadığımı, Galatasaray'ın ligin sonuna kadar şampiyonluk yarışı içinde olacağını, Ali Sami Yen'deki derbi sonrasından başlayarak sürekli gündeme getirdim. Bu görüşüm için kafamda yaptığımteşhisler vardı.

FENER İYİ OYNAMADI
Fenerbahçe arka arkaya kazanıyordu, ama iyi oynamıyordu. Kilit isimlerden Alex sezon başından beri adeta yürüyordu. Sadece duran toplardan atırdığı goller prim alıyordu. Çok kaliteli bir forvet olan Anelka da birkaç maç dışında adeta hayalet gibiydi. Ayrıca her maç teknik hatalar yapan Daum, kafasındaki 11'in dışına kötü de oynasalar çıkmıyor, alternatif isimleri moral olarak çökertiyordu. Buna karşılık Galatasaray'ın bence hem iyi hem de geniş kadrosu, ayrıca oturmuş sistemi ve Fenerbahçe'den çok daha fazla ofansif zenginliği vardı. Eğer aynı çizgilerinde devam ederlerse Fenerbahçe'de işler mutlaka terse dönecekti. Sami Yen'deki derbiden sonra geçtiğimiz haftaya kadar Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye oranla çok daha zor fikstürü vardı. Büyük çoğunluğun ortak
fikri de puan farkının bugün en az 10'a çıkmış olacağı şeklindeydi. Oysa bugün fark sadece bir puan. Bundan sonra fikstür avantajı Galatasaray'da. İstanbul dışında üç deplasmanı var. Fenerbahçe'nin aynı üçe ilaveten dört de fazlası. Hem iyi takımlarla hem de düşme savaşı verenlerle.

GERETS HATA YAPMAZSA...
Bugünkü Fenerbahçe'yi analiz edersek, Alex ve Anelka'daki fiziki düşüş devam ediyor. Daum'un alışılmış oyun şablonu da artık deşifre oldu. Klasik 11'i dışında sonradan oyuna sokup en fazla şans verdiği isim kapasitesi sınırlı Mehmet Yozgatlı. En yararlı yedek Semih ne yapsa fayda etmiyor. Kemal, Mahmut Hanefi, Servet, Deniz, Zafer Biryol (Zaten bence Fenerbahçe'nin santrforu değil) ortalarda yok. Ameliyat olan Selçuk ne zaman hazır olur,
bilinmez. Zaten Daum'un inanmadığı isimlerden biri. Galatasaray, gençleri kazanırken Daum bir Olcan'ı dahi kazanmayı düşünmedi. Bundan sonraki ağır lig trafiği içine bir de Fortis Türkiye Kupası'nda iki Galatasaray derbisi girecek. Takımda kale hariç hiçbir görev yerinde Semih'in dışında randıman verecek alternatif kalmadı. Galatasaray cephesine baktığımızda; hem moral buldular hem de gençleri de kazanarak sahaya iki ayrı takım çıkarabilecek bir kadro oluştu. Eğer Gerets büyük hatalar yapmazsa (örneğin Hakan Şükür gibi bir silahı küstürmez, Vestel Manisa maçı gibi iyi futbol oynayan takım karşısına Hasan, Saidou, İliç, Aydın gibi bir orta sahayla başlama yanlışına düşmezse), taşları yerine doğru koyarsa bence bugün Galatasaray zirve yarışında bir adım öne geçti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Milli joker
 Verin benim paramı
 Mikrofonlar Riva'da
 Çift ruhlu Ülker: 84-74
 Telafisi var
 Devlerin çöküşü
 Geleceğin futbolu
 Daum sordu herkes sustu!
 Hido ve Memo yine kaybetti...
 Psikolojik yardıma ret
 Şampiyon olacak takım kuracağım
 Fener'e rakip aranıyor
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Fener'in rakibi Fenerbahçe!
Fenerbahçe hâlâ...
KAZIM KANAT
Kral öldü. Yaşasın yeni kral!
Çek Cumhuriyeti maçı Hakan...
Hayat onları unuttu onlar da gülmeyi...
Hayat onları unuttu onlar da gülmeyi...
Çocuk yaşta fuhuş batağına çekilen kızların hikâyesi herkesin...
Fehriye'nin paketlenmesi için CIA düğmeye bastı
Fehriye'nin paketlenmesi için CIA düğmeye bastı
Bir emniyet yetkilisi, Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye...
En güzel profil
En güzel profil
Hollywood'un genç yıldızı Lindsey Lohan, önceki gece katıldığı GM...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu