kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fener'e yıldız yağacak

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, sezon sonunda, Fenerbahçe'yi belli yerlere taşıyacak 1-2 yıldız futbolcu transfer edeceklerini söyledi.

Nihat Özdemir, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, yarın başlayacak kongre öncesi soruları yanıtladı.

Transfer konusundaki bir soru üzerine, kadroyu 1-2 yıldız oyuncuyla güçlendireceklerini belirten Özdemir, ''Bunu yaptığımız takdirde Avrupa'da başarıyı yakalayacağız. Biz buna inanmışız. Planlarımızı yaptık, hedeflerimizi tespit ettik'' dedi.

Fenerbahçe taraftarının, takımın şampiyon olacağı rehavetine kapılmasının, kendilerini biraz gevşer hale getirdiğinin düşünülebileceğini, ancak 3 puanlı sistemde böyle bir beklentinin

olamayacağını vurgulayan Nihat Özdemir, şunları kaydetti:

''Ankaraspor ve Beşiktaş maçlarını bir yana bırakırsak, Fenerbahçeçok iyi puanlar aldı. Bunları alırken, Galatasaray da inanılmaz puan toplayarak arkamızdan geldi. Daha 12 maçımız var ve şampiyonluk için hiçbir şey belli değil. Bunun farkındayız. Daum da farkında. Gerekli önlemleri aldık.

Futbolcular da ne olduğunu gördüler. Şampiyonluğun sıkıntılı olduğunu herkes biliyor. Bu noktadan sonra, inşallah şampiyon olacağız ve tarihimizde arka arkaya 3 kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşayacağız.''

KÖTÜ TEZAHÜRAT

Nihat Özdemir, statlarda yaşanan kötü tezahüratlardan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Statta yaşanan hiçbir kötü olayı, beğenilmeyen davranışları savunan insanlar olmadıklarını ifade eden Özdemir, ''52 bin kişilik statta, bizim de hoşumuza gitmeyen olaylar oluyor. Bunları biz de kınıyoruz, ama Fenerbahçe tribünleri, kendini bilmez birkaç kişinin yaptığına tepki koymaktadır ve bu önemli bir aşamadır'' dedi.

Hakemlerin, maçlarda Fenerbahçe lehine kararlar verdiği şeklindeki söylemlerin hatırlatılması üzerine de Özdemir, ''Hakemler bazen lehimize, bazen aleyhimize, doğru ya da yanlış kararlar verebilir. Bunlar, moralimizi bozmak için rakiplerimiz tarafından ortaya atılıyor. Lehimize verilen kararlar varsa da bunlar tamamen tesadüftür'' şeklinde görüş belirtti.

AZİZ YILDIRIM'A DUYULAN GÜVEN

Nihat Özdemir, yarın başlayacak olağan genel kurul toplantısı öncesi başka başkan adayı çıkmamasının, seçime tek aday olarak girmesibeklenen Aziz Yıldırım'a, kongre üyelerinin duyduğu güveni gösterdiğini söyledi.

Kulüp aidatını yatıran bütün üyelere genel kurula katılması çağrısında bulunan Fenerbahçeli yönetici, Yıldırım'dan başka aday çıkmamasıyla ilgili olarak, ''Herkes aday olabilir, ancak aday çıkmadı. Bu, kongre üyelerinin Aziz Yıldırım'a güvendiğini gösteriyor'' dedi.Özdemir, Yıldırım'ın, yeni yönetim kurulu listesini oluşturmak için görüşmelerini sürdürdüğünü de ifade etti.

'İSTİKRAR ÖNEMLİ'

Kulüplerin başarısında istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Nihat Özdemir, 15 milyon dolarlık gelir bulunan ve doğru dürüst bir tesisi olmayan Fenerbahçe Kulübü'nün, 8 yıllık Aziz Yıldırım yönetiminde önemli bir noktaya geldiğini, bugün 130 milyon doların üzerinde bir bütçeyle olağan genel kurula gittiklerini vurguladı.

Kulüp gelirlerinin 8 yılda yaklaşık 10 kat arttığını, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın da önemli bir gelir kaynağı haline dönüştüğünü anlatan Özdemir, buna bağlı reklam gelirlerinin de arttığını söyledi.

Gelirler büyüdükçe, giderlerin de arttığını, dünyanın tüm büyük kulüplerinde bunun böyle olduğunu ifade eden Nihat Özdemir, ''Biz, gelirleri giderlerine denk olan bir Fenerbahçe yaratmak hedefindeyiz''dedi.

Kulübün bugün 50-60 milyon dolar civarında borcu bulunduğunu kaydeden Özdemir, bugünkü yatırım ortamına bakıldığında, 4-5 yıla yayılan bu borcun Fenerbahçe'yi rahatsız etmediğini anlattı.Özdemir, ''Fenerbahçe Kulübü, artık şahıslardan yardım görecek birkulüp değildir. Bütçeye bakınca bunu görürsünüz. Fenerbahçe'nin, yönetenlerin parasına ihtiyacı yok. Bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray'ı geçti
 Hakem döven kaleciye hapis
 İpler Cimbom'da
 Milli joker
 Verin benim paramı
 Mikrofonlar Riva'da
 Çift ruhlu Ülker: 84-74
 Telafisi var
 Devlerin çöküşü
 Geleceğin futbolu
 Daum sordu herkes sustu!
 Hido ve Memo yine kaybetti...
 Psikolojik yardıma ret
 Şampiyon olacak takım kuracağım
 Fener'e rakip aranıyor
 Günün içinden
REHA MUHTAR
Fener'in rakibi Fenerbahçe!
Fenerbahçe hâlâ...
KAZIM KANAT
Kral öldü. Yaşasın yeni kral!
Çek Cumhuriyeti maçı Hakan...
Hayat onları unuttu onlar da gülmeyi...
Hayat onları unuttu onlar da gülmeyi...
Çocuk yaşta fuhuş batağına çekilen kızların hikâyesi herkesin...
Fehriye'nin paketlenmesi için CIA düğmeye bastı
Fehriye'nin paketlenmesi için CIA düğmeye bastı
Bir emniyet yetkilisi, Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye...
En güzel profil
En güzel profil
Hollywood'un genç yıldızı Lindsey Lohan, önceki gece katıldığı GM...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu