kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutfakta Uzakdoğulu aşçılar var
Mutfakta Uzakdoğulu aşçılar var
6 çeşit mojito içilebilir

Mutfakta Uzakdoğulu aşçılar var

Menüsünde Japon, Tayland, Çin mutfaklarına ait klasik yemeklerin bulunduğu Chinese in Town zincirine ait olan Sushico Pera Tünel'e yeni bir renk getirdi
Nişantaşı'nın Valikonağı Caddesi ve çevresi, Anadolu Yakası'nın da Bağdat Caddesi, üst düzey gelir gruplarına hitap eden mağazalarıyla dünyada az sayıda metropolde bulabildiğimiz gerçekten etkileyici yerler. Ama İstiklal Caddesi bambaşka. Burası günün 24 saati hemen hiç eksilmeyen kalabalığıyla Türkiye'nin kesitini yansıtır. Yolum düştükçe Cadde'nin bir yanında durur, Türkiye'nin her bölgesinden, her gelir grubundan, her yaş ve cinsten insan selini seyrederim. İstanbul'da olup da Türkiye'nin insan yapısını gözlemleyebileceğiniz buradan daha hoş bir yer bulamazsınız. Bir arkadaşımla Chinese in Town Uzakdoğu restoranları zincirine bağlı, İstiklal Caddesi'nin Tünel'e yakın kısmında oldukça yeni açılan Sushico Pera Lokantası'nın cam cepheli ön kısmında yemek yerken, aklımdan bunları geçiriyordum. Burası ünlü Markiz Pastanesi'nin karşısında, Richmond Oteli'nin altında, çok eskiden Markiz kadar ünlü Lebon Pastanesi'nin bulunduğu yer. Ancak arka taraflardaki bazı kısımları da restorana katmışlar ve dışarıdan tahmin edilemeyecek kadar genişlemiş. Kapıdan girince aydınlık, ferah ve cadde manzaralı ön tarafta özellikle öğlen servisi için az sayıda masa yerleştirilmiş. Ancak birkaç basamakla inilen restoranın ana mekanının dekoru farklı. Sol tarafta 14 metre uzunluğunda bir bar tezgahı uzanıyor. Duvarlar siyaha boyanmış, dolayısıyla oldukça karanlık bir mekan. İçinde aşçıların harıl harıl çalıştıkları görülebilen arka taraftaki aydınlık, açık mutfak ve barda şişelerin ardından süzülen ışık, atmosferi biraz canlandırıyor. Tavanda fabrikaların klima borularını andıran havalandırma tesisatı da post modern bir hava katıyor. Chinese in Town restoranlarının ilginç bir menü konsepti var. Japon, Tayland, Çin mutfaklarına ait yemekler kapsamlı menü kitapçığında ayrı bölümler halinde sıralanıyor. Hemen her grupta set menüler de yer alıyor.

SUSHI MENÜSÜ İDDİALI

Sushi menüsü ise iddialı bir sushi restoranında bulunması gerektiği kadar ayrıntılı. İstiklal Caddesi'ndeki Pera şubesinde, civar plazalarda çalışan ve Uzakdoğu yemeklerinden hoşlanmayanları da çekebilmek için olsa gerek, ayrı bir Pera menüsü de düşünülmüş. Burada her ülke mutfağında bulunabilecek ızgara bonfile bile var. Bizse Çin menüsündeki set menülerden dana etli olanını ısmarlayarak işi kolaylaştırdık. Bu menünün çorbalarından acılı ekşili olanını, tercihimize sunulan 5 çeşit dana etinden de sarımsak soslusunu seçtik. Yanına da pilav ve erişteler içinden sebzeli erişteyi tercih ettik. Bunların dışında da Japon menüsünden miso çorbası ile Japon mantısı söyledik. Acılı ekşili çorba, içindeki soya filizleri ve koyuca kıvamıyla çok lezzetliydi. Soya fasulyesinden yapılmış daha sulu bir çorba olan Japon miso çorbası da farklı lezzet nüansları içeriyordu. Çok ince çekilmiş kıyma ve ufak doğranmış yeşil biber doldurulmuş hamurdan poşetlere Japon mantısı deniyor. Bu poşetler yağda kızartılmış halde servis ediliyor. Sarımsak soslu dana eti ise wok tavasında bol yeşil soğan ve hafif tatlımsı bir sosla hazırlanmış, yumuşak ve iyi pişmiş dana eti parçaları. Sarımsak soslu denmesine rağmen, sarımsak tadı çok gerilerde. Sebzeli erişte olarak tanıtılan yemek de soya filizleri ve yeşil soğanla lezzetli bir sostan geçirilmiş Çin makarnası.

Deniz Erbil

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Çocuklar için sağlıklı ve güvenilir mobilyalar
 Ödüllü banyo
 Tasarım hayatımızda
 Çok amaçlı dolap ve raflar
 Beğendiklerim:Beğenmediklerim
 Farklı mekanlar, tatlar
 Anne baba boşandı fatura çocuklara çıktı
 İntikam peşinde koştular
 Yarışçı patatesler
 Aşk her şeyi halleder mi?
 Göklerin efendisi, adanın delisi
 Moğol usulü barbekü baştan çıkarıyor
 Farklı mekanlar, tatlar
 Sabancı Müzesi'nde yemek de yenir
 Rakı da var, şarap da
 Fıstık, balkabağı ve vişneli kuzu
 En son hangi restorana gittiler?
 Wiki Wiki'yle dünyayı tanıyın
 Tuvaletlerin efendisi
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Bağımsızların başarısı
* Saklı...
Yüksel Ak'a bir haftada iki şok
Yüksel Ak'a bir haftada iki şok
Geçtiğimiz hafta babasını yitiren ünlü manken yedi aylık bebeğini...
Sunuculara hediye seli
Sunuculara hediye seli
Hollywood yıldızları, iki gün sonraki Oscar törenlerinde hediyelere...
Evren, Gülen'den kravat takmasını istemiş
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 12 Eylül askeri darbesinden sonra...
Tezkere geçmeliydi
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, "1 Mart'ta tezkere çıksaydı, K.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.