Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Limonlu dil balığı 2 kişilik * 6 adet arpacık soğan (ikiye bölünmüş) * 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış) * 1 adet portakalın suyu * 1 adet limonun suyu * 2 tatlı kaşığı soya sosu * 2 adet dil balığı filetosu * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı * Alüminyum folyo İki adet 30x30 cm. ebatlarında alüminyum folyoyu iki kat olacak şekilde hazırlayın ve kenarlarını yukarı doğru kıvırın. Soğan, maydanoz, portakal suyu, limon suyu ve soya sosunu karıştırıp, folyoların içine paylaştırın. Balıkları sonsun üzerine yerleştirip, folyonun kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Hazırladığınız balık paketlerini zeytinyağı ile yağlanmış bir tencereye yerleştirip, kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Alüminyum folyo paketinin üzerini kesin. Paketten çıkartmadan sıcak servis yapın.
Nohutlu ekmek 6 kişilik * 1 su bardağı nohut * 3,5 su bardağı un * 1 su bardağı su (sıcak) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1/2 su bardağı süt * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı tuz Nohutları 2 saat soğuk suda bekletin. Süzüp, kabuklarıyla beraber robotta iri olarak kıyın. Unun ortasını havuz gibi açıp, nohutları koyun. Nohutların üzerine sıcak suyu ilave edip, sadece nohut ve suyu, unu bulaştırmadan hafifçe karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, mutfak havlusuna sararak oda sıcaklığında bir gece bekletin. Bekletilen malzemeye 1 fincan zeytinyağı, süt ve tuz ilave edip, yoğurun. Hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tepsiye yan yana aralıksız dizin. Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı sürüp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Haşhaşlı dip 4 kişilik * 1,5 çorba kaşığı haşhaş * 1 adet limon (kabuğu ince rendelenmiş, suyu sıkılmış) * 1/2 diş sarmısak * 2 su bardağı yoğurt (süzülmüş) * 2 adet salatalık * 2 adet havuç * 2 adet etli kırmızıbiber Bir çorba kaşığı haşhaş, sarmısak ve limon kabuğunu havanda püre kıvamına gelinceye kadar dövün. Haşhaşlı karışımı yoğurda ilave edip harmanlayın ve bir kaseye alıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Salatalık, havuç ve kırmızıbiberleri 5'er cm. uzunluğunda ve 1'er cm. kalınlığında kesip, üzerlerine ayırdığınız limon suyunu gezdirin. Dinlendirdiğiniz dipin üzerine kalan haşhaşı serpip, hazırladığınız salatalık, havuç ve kırmızıbiberlerle birlikte servis yapın.
|