kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Limonlu dil balığı
2 kişilik
*
6 adet arpacık soğan (ikiye bölünmüş)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* 1 adet portakalın suyu
* 1 adet limonun suyu
* 2 tatlı kaşığı soya sosu
* 2 adet dil balığı filetosu
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* Alüminyum folyo
İki adet 30x30 cm. ebatlarında alüminyum folyoyu iki kat olacak şekilde hazırlayın ve kenarlarını yukarı doğru kıvırın. Soğan, maydanoz, portakal suyu, limon suyu ve soya sosunu karıştırıp, folyoların içine paylaştırın. Balıkları sonsun üzerine yerleştirip, folyonun kenarlarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Hazırladığınız balık paketlerini zeytinyağı ile yağlanmış bir tencereye yerleştirip, kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Alüminyum folyo paketinin üzerini kesin. Paketten çıkartmadan sıcak servis yapın.

Nohutlu ekmek
6 kişilik
*
1 su bardağı nohut
* 3,5 su bardağı un
* 1 su bardağı su (sıcak)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
Nohutları 2 saat soğuk suda bekletin. Süzüp, kabuklarıyla beraber robotta iri olarak kıyın. Unun ortasını havuz gibi açıp, nohutları koyun. Nohutların üzerine sıcak suyu ilave edip, sadece nohut ve suyu, unu bulaştırmadan hafifçe karıştırın. Üzerine kapak kapatıp, mutfak havlusuna sararak oda sıcaklığında bir gece bekletin. Bekletilen malzemeye 1 fincan zeytinyağı, süt ve tuz ilave edip, yoğurun. Hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlanmış tepsiye yan yana aralıksız dizin. Üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı sürüp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Haşhaşlı dip
4 kişilik
*
1,5 çorba kaşığı haşhaş
* 1 adet limon (kabuğu ince rendelenmiş, suyu sıkılmış)
* 1/2 diş sarmısak
* 2 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
* 2 adet salatalık
* 2 adet havuç
* 2 adet etli kırmızıbiber
Bir çorba kaşığı haşhaş, sarmısak ve limon kabuğunu havanda püre kıvamına gelinceye kadar dövün. Haşhaşlı karışımı yoğurda ilave edip harmanlayın ve bir kaseye alıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Salatalık, havuç ve kırmızıbiberleri 5'er cm. uzunluğunda ve 1'er cm. kalınlığında kesip, üzerlerine ayırdığınız limon suyunu gezdirin. Dinlendirdiğiniz dipin üzerine kalan haşhaşı serpip, hazırladığınız salatalık, havuç ve kırmızıbiberlerle birlikte servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Püreli kebap   / 28-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 27-02-2006
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 26-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 25-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 23-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-02-2006
 Dönerli irmik bohçası   / 21-02-2006
 Teriyaki soslu biftek   / 20-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 19-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 18-02-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Plazma kalsın arkadaşım gelsin
Kendisiyle barışamayan;...
HAKAN & UTKU
Kucak dolusu haber
Seray Sever'in çıplak sesle şarkı...
EMRE AKOZ
Sharon Stone'a 'teyze' denir mi?
Esquire dergisi her ay...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Limonlu...
Stres yaşlanmayı hızlandırıyor
Stres yaşlanmayı hızlandırıyor
İşin doğrusu hayatımız bir savaşa benziyor. Çoğumuz için yataktan...
Şimdi tam detoks zamanıdır!
Şimdi tam detoks zamanıdır!
Toksinlerden arınmak ve daha sağlıklı bir yaşam için detoks şart!...
Oscar'a Emre Ertürk  ile girdik!
Oscar'a Emre Ertürk ile girdik!
'EMRE NY' adını verdiği çanta tasarımlarıyla New York'ta göğsümüzü...
Hanımağanın hac yemeği!
Hanımağanın hac yemeği!
Sosyetik dostlarını üç yıldır Umre'ye götüren Nadire İçkale,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.