kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
  » Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Turkcell'e İran konusunda yardım etmekten mutluluk duyarız''
"Turkcell yatırımından mutluyuz"

"Turkcell yatırımından mutluyuz"

Turkcell'in yüzde 13,2 hissesine sahip Rus şirketi Altimo'nun Üst Yöneticisi (CEO) Alexey Reznikovich, Turkcell yatırımlarının ilk birkaç aylık performansına bakıldığında yüzde 15-20 hisse değeri artışının tatmin edici olduğunu ve yatırımlarından mutlu olduklarını bildirdi.

Turkcell Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Alexey Reznikovich, Rus şirketinin Başkan Yardımcısı Kirill Babaev'le birlikte İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Reznikovich, Altimo şirketini tanıtarak, 2 yıl önce kurulduğunu ve bir finansal
yatırım şirketi olduğunu söyledi.

Telekomünikasyon sektörüne odaklanan şirketin Rusya, Ukrayna, Türkiye ve eski Sovyet ülkelerinde faaliyet gösterdiğini belirten Reznikovich, yatırım portföy toplamının 9 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Reznikovich, Altimo'nun Rusya, Ukrayna ve Türkiye'de kilit telekom operatörlerinin hisselerine sahip olduğunu, Türkiye ve Ukrayna'da 1., Rusya'da 1 ve 3. sıradaki mobil telekom şirketlerinde hisseleri bulunduğunu anlattı. Reznikovich, tarihi komşuları Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna ile iyi ilişkilerine işaret ederek, Türkiye'nin kendileri için çok önemli ve cazip bir pazar olduğunu kaydetti.

Altimo'nun odaklandığı coğrafyanın, kendi evi olarak kabul ettiği Avrasya olduğunu belirten Reznikovich, gelişmekte olan ülkelerde mobil telekomünikasyon şirketlerine yatırımlarını sürdüreceklerini, stratejik olarak Rusya'nın doğusu ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yatırım düşündüklerini duyurdu.Bir Rus firması olarak doğan Altimo'nun uluslararası dönüşüm yaşadığını, yönetiminde Rus, Ukraynalı, Fransız ve Amerikalı, hatta Altimo'da çalışan Türkler bulunduğunu belirten Alexey Reznikovich, bu şekilde devam ederlerse hedeflerinin genel müdürlüğü, uluslararası iş ve finans merkezi Londra'ya taşımak olduğunu söyledi.

''DAHA FAZLA HİSSE ALMAYIZ, BÖYLE GİDERSE SATMAYIZ DA''

Alexey Reznikovich, soruları yanıtlarken de, Turkcell'de daha fazla hisse alımı ve hisse satma konusunda, ''Turkcell'de daha fazla hisse almayı düşünmeyiz. Çünkü biz şu anki finansal pozisyonumuzdan son derece mutluyuz. Bizim kendi hesaplarımızda bir risk dağılım portföyümüz var. Portföyümüzü Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında dengeli bir şekilde dağıtmış bulunmaktayız'' dedi.

Turkcell'de çok yeni bir yatırımcı olduklarına işaret eden Reznikovich, Kasım ayında yatırım yaptıkları Turkcell hisselerinde geçen birkaç aylık dönemde hisselerin çok iyi prim yaptığını vurguladı. Reznikovich, ''Bu da bizim için performans açısından son derece olumlu. Biz bu iyi gidişin, hisselerin yükselmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bu trend devam ettiği müddetçe satmaya da istekli olmayız'' dedi.

Reznikovich, hisse oranındaki yüzde 13 rakamına dikkat çekilmesi üzerine, kişisel olarak rakamlarla ilgili önyargısının bulunmadığını ifade etti. Altimo Üst Yöneticisi Reznikovich, Türkiye'de sabit hatlara yatırım yapmayı düşünüp düşünmeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine, mobil sektörün, sabit telefon sektörün göre hem kar marjları hem yatırımın geri dönüşü hem de büyüme anlamında çok daha büyük avantaja sahip olduğunu belirterek, ''Biz sabit hatlardan ziyade Türkiye ve Rusya'da mobil sektöre odaklanmış durumdayız. Ama çok güzel bir fırsatçıkarsa biz bunu atlamayız. Tabii ki gündeme alırız. Fakat dediğimiz gibi odaklandığımız alan mobil sektördür'' diye konuştu.

Reznikovich, Turkcell'in ortaklarından biri ortaklıktan çıkarsa, hisselerine alıcı olmayı düşünüp düşünmeyeceklerine ilişkin soru üzerine de, ''Böyle bir spekülasyona girmek istemem. İnancımız bu yapının devam edeceği, tüm ortakların Turkcell'in büyümesine olan inancını sürdüreceği. Şu aşamada daha fazla hisse alımı ile ilgilenmiyoruz'' dedi.

Alexey Reznikovich, Turkcell hissesi için ödedikleri miktarın yüksekliğine ilişkin bir soru üzerine ise, Turkcell'in yüzde 13,2 hissesi için 1,6 milyar dolar ödediklerini belirterek, yatırım yaptıkları firmalarda ve Turkcell'de, temel karlılık göstergelerinden ziyade piyasadaki hisse değerlerine odaklandıklarını vurguladı. Firmaların yatırımın geri dönüşü konusunda farklı beklentileri olabileceğine işaret eden Reznikovich, şöyle konuştu.

''Bizim Turkcell yatırımızla ilgili gelişmeleri de zaman gösterecek. Ancak ilk birkaç aylık performansa baktığımızda yüzde 15-20'lik hisse değeri artışı görüyoruz. Bu bizim için son derece tatmin edici, memnun edici bir sonuç. Öte yandan biz Türkiye'deki potansiyelin son derece yüksek olduğunu görüyoruz. Bu anlamda da yatırımızdan mutluyuz.

Reznikovich, Türkiye'de başka yatırım düşünüp düşünmedikleri konusunda da, henüz çok yeni bir yatırımcı olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:''Henüz Türkiye'nin geneliyle ilgili böyle oturmuş, iyi düşünülmüş bir büyüme, genişleme planımız yok. Ancak Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olarak mobil telekomünikasyon sektöründe öncelikle penetrasyon oranı düşük olduğunu düşünüyoruz. Turkcell'i de çok önemli, çok güçlü bir firma olarak değerlendiriyoruz. Yatırımımızın da geri dönüşünün yüksek olacağını düşünüyoruz.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 İhracat Şubat'ta % 7,51 artışla 6.1 milyar dolar oldu
 JCR'dan not artırım sinyali
 "Kamuoyunun Merkez Bankası adayıyım"
 Borsa günü yüzde 1,01 artışla 47 bin 492 puandan tamamladı
 "Kredi kartına uyarı yazısı konulsun"
 Kayıtdışını azaltın vergiyi indirelim
 5 krediden birini cepten verdiler
 İhracat karda tatil yaptı dış ticaret açığı tırmandı
 4.5 milyon abone kazandı kârı 1 milyar dolara ulaştı
 Türkiye'ye yeni Rixos yok hedef Uzakdoğu pazarı
 Rusya'ya dev Türk hamamı kuracaklar
 Maliye, tekstilde KDV indirimine sıcak
 Kredi kartında yapılandırma yasasını Sezer onayladı
 'Yükü hemen indiririm dersem yalan olur'
 Borsada yüzde 1.5'lik kâr satışı
 AB, 'ulusalcı' Fransa'yı dava ediyor
 Ülker, İdeal Gıda'yı da borsaya getirecek
 Fiba Grubu 100 milyon dolar kredi aldı
 Akçansa'nın kârı yüzde 80 arttı, 113 milyon YTL oldu
 Avrupalılar ucuz krediye hücum etti
 Alman brokerlar karnaval şovu yaptı
 TUROB'un başkanı değişmedi
 Nişantaşı'na 125 milyon dolarlık alışveriş merkezi
 Başbakan finansçılarla buluşuyor
 Google ceplere taşınıyor
 Kimler katıldı?.
 Kredi kartında temerrüt tarihi tartışma yaratacak
 TOBB-TİM gerginliği zirveye gölge düşürdü
 Doğalgaza bugünden itibaren yüzde 5 zam
ŞELALE KADAK
Eyvah! Paul Smith'i de Çinliler yapmış
Geçen hafta...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
'Konut kredileri üçe katlanacak'
Akbank Genel...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Yeniden yapılanan kazanıyor, yapılanmayan...
Hastalığını yendi meleği uçtu
Ebru Yarcan'ın "erkek melek" olarak tanımladığı eşi Fredi'den...
Yanlış teşhis öldürüyordu
Eski Maliye Bakanı Vural Arıkan'ın ailesi yanlış tedavi kurbanı. Eşi...
PKK'lılar Kuzey Irak'a sığınıyor
PKK'lılar Kuzey Irak'a sığınıyor
PKK'dan son dört yılda ayrılan 1000'den fazla militanın Kuzey Irak'a...
Kuzey Irak'la paralel boru hattı için kulis
Kuzey Irak'la paralel boru hattı için kulis
Doğalgaz krizine önlem için atağa geçen Ankara, Caferi'den gelir...
IMKB
E: 47.493 D:% 1,01
DOLAR
S: 1,310 D:% -0,418
EURO
S: 1,566 D:% -0,032
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu