kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
  » Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İşte en çok arananlar
İşte en çok arananlar

Dünyada, uluslararasıpolis örgütlerinin listelerindeki en çok aranılan kişilerin başında Usame Bin Ladin geliyor. Dünyanın en çok aranılanlar listesinde Ladin'i, değişik ülkelerden 19 kişi izliyor.

Türkiye Polis Dergisi'nin son sayısında, polis örgütlerinin listelerindeki dünyanın en çok arınılan adamlarına yer verdi. Söz konusu listelerin başında, ABD'de İkiz Kuleler ve Pentagon'a düzenlenen saldırılardan sorumlu tutulan Ladin Usame Bin Ladin yer alıyor.

Ancak listelerde, bazıları en az Ladin kadar tehlikeli görülen ve polis
örgütlerice, görüldükleri yerde tutuklanması istenilen 19 kişi daha var.
Dünyada en çok aranılan adamlar listesinde yer alan ve polis örgütlerinin uzun süredir peşlerinde olduğu isimler şöyle:

Mehdi Tayeb:
İranlı Tayeb'in, AIDS'li olduğunu bile bile 200'ün üzerinde İsveçli kadınla cinsel ilişkiye girdiği biliniyor. Tecavüz vecinayet suçlarından aranılan Tayeb'in, manken ajanslarında çalışmak için iş aradığı bile öğrenildi, ancak buna rağmen yakalanamadı.

Muhammet Dief: Filistinli Muhammet Dief, Gazze Şeridi'ndeki eylemleri yönettiği gerekçesiyle özellikle İsrail polisinin listesindebirinci sırada yer alıyor. Dief, ABD polisi tarafından da 5 Amerikalının öldürülmesi olayı ile ilgili aranıyor.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

Ramon Arellano Felix: Meksikalı Felix, esrar ve kokain ticaretinden, FBI'ın, ''en çok aranılan ilk 10'' listesinde yer alıyor. Felix'in ayrıca yasadışı ilaç ve uyuşturucu hap ticareti yaptığı biliniyor.

Hopeton Eric Brown: Jamaikalı Brown'un, ABD, İngiltere ve Jamaika arasındaki uyuşturucu ticaretinin önemli bir dağıtıcısı olduğu biliniyor. Brown ayrıca cinayet suçlarından da arınıyor.

Jesus Kract Usman:
Kolombiyalı Usman, uluslararası kokain trafiğinin önemli isimlerinden birisi olarak tanınıyor. 1997 yılında Toronto'da 100 milyon dolarlık bir kokain sevkıyatının açığa çıkarılması, Usman'ın bu işlerde önemli bir dağıtıcı pozisyonunda olduğunu göstermişti.

Vincente Carrillo Fuentes: Meksikalı Fuentes'in, uyuşturucu kaçakçılığının önemli isimlerinden biri olduğu belirtiliyor. Uyuşturucu ticaretinin eski liderlerinden Amado Carrillo Fuentes'in kardeşi olan Carrillo Fuentes'in, Latin Amerika'da yaşadığı düşünülüyor.

Jose Ortiz Medina: Meksikalı Medina'nın 4 yılda ABD'ye 27 ton esrar ve 2 ton kokain sevk ettiği biliniyor. Uyuşturucunun önemli bir kaynak noktası olarak tanınıyor.

Frank John DePrima:
Benzincilik yapan daha sonra uyuşturucu ticaretine başlayan DePrima'nın, 3 yılda toplam 70 ton esrar hammaddesini Virginia ve Kuzey Carolina'ya soktuğu ortaya çıktı. 1985 yılında yakalanan ve mahkemesine 4 gün kala kaçan DePrima, FBI tarafından Hollanda, İsviçre, İngiltere ve Jamaika'da aranıyor.

Charles Bracket: İngiliz Bracket'in, ABD'nin belli bölgelerinde kokain ticaretini yürüttüğü belirtiliyor. Uyuşturucu kaçakçılığından aranıyor.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI VE DOLANDIRICILIK

Bernando Provenzano: İtalyan olan Provenzano, dolandırıcılık yeteneği ile tanınıyor. Yasadışı iş yaptığı 50'den fazla suç ortağınınyakalanmasına rağmen Provenzano 35 yıldır aranıyor. 72 yaşındaki Provenzano'nun, FBI listesindeki en eskilerden biri olarak biliniyor.

James J. Bulger: Banka soymaktan 9 yıl hapis yatan Bulger'in 25 yıldır İrlanda'daki yeraltı gruplarının başkanlığını yaptığı biliniyor. Bulger'in, Boston'da çevresinde İrlandalıları kullanarak 25milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Aron Misulovin:
Letonyalı Misulovin'in, ABD'de, bir kaç yıl içinde20'nin üzerinde farklı şirket ismi kullanarak 150 milyon dolar haksız kazanç elde ettiği biliniyor. Bu paralarla İsrail'e kaçtığı belirlenenMisulovin her iki ülke polisi tarafından aranıyor.

Charles Micheal Caplan: Londra'da silah ticareti yaptığı bilinen Caplan'ın, İran ve Irak'a sinir gazı ve Mark 94 bombası satmayı planladığı ortaya çıkmıştı.

Filiberto Ojeda Rios:
Porto Ricolu Rios, silahlı saldırı ve bombalama eylemlerinden aranıyor. Porto Rico'da hakkında 55 yıl hapis cezası bulunan Rios'un dağlarda saklandığı sanılıyor.

Donald Eugene Webb: Mücevher hırsızlığından aranılan ABD'li Webb'in arandığı sırada bile soygunlarına devam ettiği biliniyor. Webb, ABD'li bir polis şefinin öldürülmesi olayı ile ilgili de katil zanlısı olarak aranıyor.
Francis Edward Terpil: ABD'li Terpil, silah ve patlayıcı yapımı ile silah ticareti suçlarından aranıyor. Dört dil bilen Terpil'in Küba'da olduğu sanılıyor.

Eric Steven Stein: ABD'li Stein, dolandırıcılıktan aranıyor. Kurduğu bir şirketle bin 700 yatırımcıdan 60 milyon dolar toplayan Stein, 1998 yılından beri bütün dünyada aranıyor. Stein, gece hayatınadüşkünlüğü ile tanınıyor.

Abu Nidal:
Filistinli Nidal, binden fazla kişinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Değişik yıllarda öldüğüne yönelik bilgiler alınmasına rağmen ABD, İngiltere ve İtalya polisi tarafından hala aranıyor. Nidal'ın Irak'ta da arandığı belirtiliyor.

Mrc David Rich: Rich, ABD'nin İran'la yaşadığı kriz döneminde ambargoya rağmen 10 milyon varillik petrol ticareti gerçekleştirdi. Belçika asıllı olan Rich'in aynı zamanda İspanyol, İsrail ve ABD vatandaşı olduğu tespit edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Geleceğini bilseydik roketle karşılardık
 Bağdat'ta saldırı: 20 ölü
 Saddam yine mahkemede
 Kosova Başkanı istifa etti
 ABD: PKK ile hiçbir işimiz yok
 Su Savaşları...
 Zirveden 'geçmiş olsun' çıktı
 Irak Savaşı terörü artırdı
 Şiiler'in yargısız infaz belgesini imzalamış
 Pilotlar tatbikat deyip kayak yapmaya gitti!
 Kancalı İmam'ın oğlu Türkçe rap yapıyor
 'Çok kadın general bizi kurtarır'
 İtalyan polisin dayağı yakalandı
 Kuş gribi kediye geçti
 Hasrete 'sanal çare'
 En 'kral' barmen
 Saddam'a selam!
 Dünya Turu
Kartı alan başkanı seçer
Kartı alan başkanı seçer
F.Bahçe'de taraftar kartı projesi, yakın gelecekte bir devrime...
'Masum değiliz'
'Masum değiliz'
Beşiktaş'ın asbaşkanı Kıvanç Oktay'dan sert sözler: "Küfür her statta...
Erdoğan'dan, Çömez'e 'Sende mi Brütüs' iması
Erdoğan'dan, Çömez'e 'Sende mi Brütüs' iması
Başbakan, eski Özel Kalem Müdürü Çömez'in, Unakıtan'ı istifaya...
PKK'lılar Kuzey Irak'a sığınıyor
PKK'dan son dört yılda ayrılan 1000'den fazla militanın Kuzey Irak'a...
Kuzey Irak'la paralel boru hattı için kulis
Doğalgaz krizine önlem için atağa geçen Ankara, Caferi'den gelir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu