kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yabancı doktorda ısrarlı
Yabancı doktorlar ge-le-cek!

Partisinin Üsküdar İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan'dan "yabancı doktor" tartışmalarına cevap: Niye dışarıdan doktor gelmesin? ABD'den de Türk Cumhuriyetleri'nden de doktor getiririz.

Yabancı doktorda ısrarlı

Erdoğan, "Gerekirse dışarıdan doktor ithal edeceğiz" sözüne yöneltilen tepkilere şu yanıtı verdi: Ben Anadolu'ya doktor gönderemiyorum. ABD'den, Türki Cumhuriyetler'den doktor getireceğiz.

Yabancı doktor ithal edeceği sözleriyle olay yaratan Başbakan Tayyip Erdoğan, tepkileri yanıtlarken, bu konuda ısrarlı olduğunu belirtti, çünkü doktorları Anadolu'ya gönderemediğini söyledi. Partisinin İstanbul'daki Ümraniye ve Üsküdar ilçe kongrelerinde konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini açıkladı, hükümete yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

HASTALAR DIŞARIYA GİDİYOR
-
Gündeme bir şey attık. 'Gerekirse dışarıdan doktor ithal edeceğiz' dedik. Hemen çılgına döndüler. 'Bu sistemi alt üst eder' dediler. Niye etsin? Binlerce hastamız yurtdışına gidiyor ona ses çıkarmıyorsunuz, bunu kendiniz için zillet kabul etmiyorsunuz da dışarıdan Türkiye'ye doktor gelmesine 'öyle şey olmaz' diyorsunuz. Senin o çağdışı kalmış anlayışın olmaz. Bilgi evrenseldir. Biz ABD'den de, Türk Cumhuriyetleri'nden de, başka yerlerden de doktor ithal ederiz. Ben Anadolu'ya uzman doktor, cerrah gönderemiyorum. Bu derece sıkıntının yaşandığı ülkede görevimiz çözüm bulmaktır. 'Efendim özlük hakları, para...' diyorlar. Türkiye'nin ekonomik imkanı neyse onu vereceğiz. Türk Cumhuriyetleri'nde doktorlar 50-100 dolara çalışıyor. Onları niye örnek vermiyorsunuz?

HER YERDE ÇETE
-
Her gün bakıyorsunuz bir yerden değişik bir çete çıkıyor. Kim bilir daha nerelerden, ne çeteler çıkacak? Vücudun her yerine sirayet etmiş. Bizden önceki iktidar döneminde 22 banka fona devredildi, bunun halka faturası yaklaşık 50 milyar dolar. Bu iktidarda Anavatan Partisi vardı, MHP vardı, DSP vardı. Şimdi bunlar çıkmışlar sağda solda bize dürüstlük taslıyorlar. Durun ya! Sizin biz geçmişinizi, cemaziyelevvelinizi biliyoruz. Ey ANAP, sen ne konuşuyorsun? Sen daha geçen dönem hükümetteydin. MHP, sizi de biliyoruz. DSP, sizi de biliyoruz. Hep beraber bu işleri yaptınız. Göz yumdunuz. Aciz kaldınız.

YEDİ CEDDİNİZDEN ÇIKAR
-
Partili arkadaşlarımıza söylüyorum. Hanginiz bu işlere bulaşırsanız inanın ki, yedi neslinizden çıkar bu. Çünkü ben birinci derece parti örgütünden sorumluyum. Bunun yanında başbakan olduğum için de devlet teşkilatından sorumluyum. Birinci derecede sorumluluk alanımız budur. Başaracağız, sonuna kadar gideceğiz, lamı cimi yok.

BACIMIN BAŞÖRTÜSÜYLE UĞRAŞIYORLAR
Sen benim icraatıma bak. Ona bakmıyor. Benim bacımın başındaki başörtüsü ile uğraşıyorlar. Bunu söylediğimiz zaman da 'AK Parti başörtüyü konuşuyor' diyorlar. Ben toplumun gerçeğini konuşuyorum. Bu toplumun içinde benim başörtülü bacımla, başı açık bacımın el ele dolaşmasını kimse kalkıp hazımsızlık yapamaz.

KABİLE DEVLETİ DEĞİLİZ
-
Hamas heyeti resmi görev alınmadan Türkiye'ye gelmişlerdir. Parti olarak kabul ettik. İsrail Başbakan Vekili Olmerd, beni aradı. O da 'Biz size güveniyoruz, inanıyoruz. Geriye bakmıyoruz, ileriye bakıyoruz' demiştir. CHP'ye sesleniyorum; Biz kabile devleti yönetmiyoruz. Türkiye'yi yönetiyoruz. Bunu böyle bilsinler.

IRAK İÇİN DEVREDEYİZ
-
Hiçbir sünni kalkıp da bir ehlibeytin türbesine bomba yerleştirmez. Önce etnik çatışma yaptırdılar, şimdi de mezhep çatışmaları. İran'a ve Irak'a yakın ülkelere de çağrı yaptık. Salı günü Irak Başbakanı ziyarete gelecek. Arkasından da Mukteda Sadr gelecek.

Umut TÜTÜNCÜ / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP, Unakıtan'a bu kez kızını sordu
 Başbakan emekli oldu
 Çömez'den Nevruz uyarısı
 Doğum günü sürprizleri
 Başbakan'la konuşmak isteyen gözaltına alındı
METEHAN DEMİR
Bu yıl PKK'ya dikkat
Başbakan'ın bir çiftçiyi 'lan'...
YAVUZ DONAT
MGK el koymasa asker el koyar mıydı?
Konuşmasının bir...
Polis Aziz Başkan'ı suçladı
İstanbul Emniyeti'ne göre Fenerbahçe-Everton maçındaki yaralama...
Zerrin'e gençlik dopingi!
48 yaşındaki pop müzik sanatçısı Zerrin Özer, 24 yaşındaki emlakçı...
7 kişiyi biçen şoföre 'akıl hastası' raporu
7 kişiyi biçen şoföre 'akıl hastası' raporu
2003 yılında, kullandığı arabayla DYP konvoyuna dalarak yedi kişinin...
Devlet hastaneleri bitkisel hayatta
Devlet hastaneleri bitkisel hayatta
Devletten alacakları silinen devlet hastaneleri icralarla karşı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu