kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
4 nala Meclis'e
Bayi primleri net 'yüzde 5' olacak
Kaçağı bitirirsek sektör rahat eder

15 bin atlıyla Meclis'e geliriz

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Umur Tamer, at yarışlarıyla ilgili yasa tasarısının büyük çabalarla Meclis'e geldiğini belirterek şunları söyledi: "Sabırla yasanın çıkmasını bekliyorum. Ama bir terslik olursa 15 bin at ve 30 bin jokeyle Ankara'ya gider Meclis'in kapısına dayanırım."

4 nala Meclis'e

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Umur Tamer, at yarışlarıyla ilgili yasa çıkmazsa 15 bin at ve 30 bin kişiyle Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Umur Tamer SABAH'a konuştu. Son iki yılını Ankara'da geçiren Tamer, siyasi güce kendilerini anlatma şansı yakalayıp söz aldıklarını belirterek atçılık sektörünün 2006 yılı itibariyle yükselişe geçeceğinin ve ilk etapta vergi kesintilerinin yüzde 58'lerden yüzde 45'lere çekileceğinin müjdesini verdi.

"SORUNU BİZ GÖSTERDİK"
Dibe vuran bir sektörü yeniden ayağa kaldırmanın zorluğuna dikkat çeken Umur Tamer, "Konuyla ilgili 2004 yılından beri kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bu konunun yasalaşması için düğmeye basan ve burada bir sorun olduğunu gösteren ilk TJK oldu. Tabii bundan tüm şans ve diğer talih oyunları da kazançlı çıkacak. Biz kendi sorunlarımızdan yola çıktık. İlk etapta kendimizi ve derdimizi Ankara'ya anlatmak istedik. Gördük ki kimse TJK hakkında bilgi sahibi değil. Tarım komisyonuna verdiğimiz yemekte komisyon üyelerine Türkiye'deki atçılığın boyutlarını gösterdik. Sayın Mehdi Eker'den müthiş destek gördük. Kesintilerin azaltılması ve atçıların fonunda oluşan paranın TJK'nın kullanımına açılması konusunda isteklerimiz vardı. Kesintilerle ilgili olay gündeme gelince bütün şans oyunları kapsama alındı. Ama ortada haksız bir rekabet vardı. Bizden çok daha fazla kesinti yapılıyordu. Sonradan pazara giren İDDAA'dan bile bizim kadar kesinti yapılmıyordu" ifadesini kullandı.

TASARI KOMİSYONDAN ÇIKTI
TJK Başkanı, bu nedenle farklı bir çalışma yapma gereği duyduklarını söyleyerek "Bir atın nasıl yetiştiğini, nasıl emek verildiğini ve bu işten 30 bin kişinin kazanç sağladığını belirttik. 7000 sayılı fonun kullanıma açılması geçtiğimiz günlerde Tarım komisyonuna getirildi. İçine de yurtdışına oyun oynama ve oyun alma maddesi eklendi. Fazladan jokey cezaları ve doping maddeleri de girdi. Yani tasarı alt komisyondan çıktı meclise gidip yasalaşma yoluna girdi" diye konuştu.

AKSİ KARAR BEKLENMİYOR
TBMM'de beklentilerine uygun bir yasa çıkacağına inandığını söyleyen Tamer, "Bizimle ilgilendiler. Bize hak verdiler, sorunlarımızı onayladılar. Aksi bir karar beklemiyorum. Ama yine bir terslik olursa kararlıyım. Jokey Kulübü'nün anahtarı cebimde, bıçak zaten kemikte. 15 bin at ve bu işten ekmek yiyen 30 bin çalışan ile Ankara'ya gider Meclis'in kapısına dayanırım. Bu örneği orada verdim, bana güldüler. Şimdi sabırla kararın yasalaşmasını bekliyorum" dedi.

"FAİZ DÖNEMİ SONA ERDİ"
Geçmiş TJK yönetimlerinin faizle günü kurtardığını söyleyen Tamer, "O dönemde herkes faizle geçiniyordu, biz de duruma ayak uydurduk. Yatırım yapmadık, doğrusu hazırdan yedik. Bu hataydı ama tüm sektörler aynı hatayı yaptı. Şimdi durum değişti. Ekonomi rayına oturdu. Şimdi çok şükür reel göstergelere ulaştık" şeklinde konuştu. Tamer, basınla ilişkileri de yeniden düzenleyeceklerini söyleyerek "Yazarla tahmincinin ayrılması gerekiyordu. Bu anlamda basın teşvik yarışmalarını revize ettik. Yeni seçici kurul belirledik. Artık adaletli tercihler olacak" diye konuştu.

ZAFER ERTEM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kaderle randevu
 Silahları çok farklı!
 Hakan'ın özel maçı
 Başkanın isyanı
 Tek çıkar yol hücum
 Kendine bile borcu var!
 Bahiste kral F.Bahçe
 Türkiye'nin en talihsiz hakemi
 Sharapova çığlık çığlığa
 Skandal direkten döndü
 Neslihan'ın Güneş'i
 Efes 12'den vurdu
 Türkiye-Çek maçı atv'de
 Trabzon tekrar istiyor
 Tebrikler, son maçına çıktın!
 Sivas'tan hodri meydan
 Günün içinden
LEVENT TÜZEMEN
Başarının sırrı aile olmak
Toplum olarak örf ve...
AKP'de 'Kemal Abi' isyanı
AKP'de 'Kemal Abi' isyanı
AK Parti Hatay Milletvekili Geçen, Unakıtan hakkındaki gensorunun...
Gül: 'Servis' lafı yanlış oldu, maksadını aştı
Gül: 'Servis' lafı yanlış oldu, maksadını aştı
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, basın örgütlerinin tepkisini çeken...
Yardımsever güzel
Yardımsever güzel
Ünlü ekonomi dergisi Forbes'ın dünyanın en güçlü ve etkileyici 100...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu