kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KIZLARA ÖĞÜT! Mustafa Denizli, Emrah Kayalıoğlunun sorularını yanıtladı. Tecrübeli teknik direktör, Futbolcu damat ister misiniz? sorusuna şu cevabı verdi: Bir şey diyemem. Futbolcu eşi olmak belki cazip görünür ama toplum tarafından paylaşılan bir eşe sahip olmak hiç de kolay değildir.
Atina'da 2 maç olsun

Mustafa Denizli'den Euro-2008 elemeleri için ilginç öneri: "12 deplasman maçına göre hazırlanalım; maçları o ülkelerin sahasında seyircisiz oynayalım".

İran'da şampiyonluk kovalayan Mustafa Denizli, Türkiye'ye dönerse ne yapacağından Milli Takım'a kadar her konuda açık konuştu:

*
Tükiye-İsviçre maçı sonrası federasyon yönetimi değişti, FIFA bazı cezalar kesti. Bugün "Sorumlular faturayı ödedi" diyebiliyor musunuz?
Sorumlular derken adını koymak lazım. Bir Türk i - ye'de kamu vicdanındaki sorumlular; bir de, FIFA'nın gözündeki sorumlular. Ben kamunun, herkesin gerekli cezayı aldığı kanaatinde olduğunu düşünmüyorum.

* 6 maçlık cezamız var. Stratejimiz ne olmalı?
Seyircili oynarsak Almanya alternatifsiz. Ama bu saatten sonra FIFA'yı tekzip edecek bir kararın çıkacağını düşünmüyorum. Seyircisiz maçlar için doğru adres AB üyesi ülkeler değil. Türkiye, ceza değişmezse, 12 deplasman maçı oynayacaktır. Çalışmasını buna göre yapmalı, "Evsahibi maçımız yok" psikolojisini kendimize ve rakiplerimize mutlaka vermeliyiz. UEFA izin verse de her ülkeyle ikişer kez onların evinde oynasak. Örneğin Yunanistan ile iki kez Atina'da...

* Deplasmanda daha mı başarılıyız?
Son elemelerde dışarıda yenilmedik. 1996'nın Ağustos ayından 2000'e kadar Avrupa'da Hollanda, Almanya gibi ülkelerle oynamasına karşın kaybetmedik. Türkiye'nin dışarıda yenilme şansı % 10-15 falandır. Avrupa'da "Ben Türkiye'yi evimde çok rahat yenerim" diyecek ülke yok.

* Türk futbolunun ve ligin bugünkü durumu nasıl?
Genel bir olumsuzluk var. Bu hava futbol kadar, futbolundışındaki olaylardan kaynaklanıyor. İkisini bir araya getirdiğin zaman ortak görüş şu: "Futbol içeride de dışarıda da zevksiz."

*
Yukarıda iki takım koptu. Aşağıda ise kıran kırana savaş var. Bu kopukluk nasıl yansıyor?
Türkiye Ligi'nin puan cetvelini ters çevirirsen inanılmaz bir rekabet olduğunu görürsün. Düşen iki takım belli, şampiyonluğu kovalayan bir yığın takım var. Böyle bir tablo daha keyifli olmaz mı? Bugünkü tabloda yarışma aşağıda.

* İlk yarı F.Bahçe 45, G.Saray 41 puandaydı.
Bir ligde güç dengeleri ne olursa olsun böyle bir kopma olmaz. Güçlü takımlar elbette olacak. Avrupa'da da olur. Ama güçsüzlerin bu kadar çok olduğu bir lig zor görülür. Yukarıdakilerin ilk yarıdaki puan barajına ulaşacaklarını sanmıyorum. 38 puan civarında olur ikinci yarıda maksimum.. Dolayısıyla 83 puan şampiyonu tayin eder. Türkiye'de şampiyonluk için maç başı 2.3-2.4 puan gerekir. 78-82 puan arasındaki takımların şampiyonluk şansı vardır.

* Teknik direktörler, eleştiriler için "Kimin formda olduğunu biz daha iyi biliriz" derler. Yorumcular nereye kadar müdahil olmalı?
Yorumcuları engelleyemezsiniz. Önemli olan, teknik adamın nereye kadar müdahil olduğu. Etkilenme payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Medyadan etkilenmeyen yerli-yabancı bir tane teknik adam yok Türkiye'de.

* Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final mi, DünyaKupası'nda yarı final mi?
Hangisi daha büyük başarı olur demek haksızlık. Ama Dünya Kupası mı, Avrupa finalleri mi daha zor turnuvadır dersen, Avrupa finalleri derim. Avrupa'da finallere kaldığın zaman karşında Çin, Kore, Togo bulamazsın. Avrupa Şampiyonası finallerine kaldığın zaman ise

* En gazozu İsviçre olur!
Öyle diyorsan öyledir! Turnuvanın zorluğu ortada. Dünya Kupası, Avrupa finalleri zorluğuna çeyrek finalden itibaren ulaşır.

* Şampiyon Kulüpler'de yarı final mi, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mi?
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final statü değişikliği yüzünden daha zordur. Türkiye, eleme statüsünde başarıyı daha kolay yakalayabilir. Lig statüsünde daha büyük zorluk çeker. Neticede ben Avrupa'da ilk dörde kalan bir takımın hocasıydım ama bugünkü statü o günkünden daha zor.

* Teknik direktörlük kariyeriniz boyunca meydan okuma içinde oldunuz. Mustafa Denizli'yi bugün ne heyecanlandırır? G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamış ilk teknik adam unvanı mı, ya da Avrupa'da kupa kaldıran ilk Türk teknik adam olmak mı?
Hep olduğun yerin bulunduğu konumu değiştirme çalışmaları içinde oldum. Hepsi challenge'dır. Bundan sonrası için ise... Türkiye'de yapılmış bir sürü ilkler olabilir de, yapılmayı bekleyen bir sürü ilkler de var.

* Türkiye'ye dönüş mü görünüyor?
O da bir ihtimal.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Zıt güçlerin maçı
 Taraftara davet!
 Çok iş yaptık
 Bu borç ödenir
 Ege'de gemileri battı: 1-0
 5-1'i hatırlasınlar
 Futbolun nirvanası
 Farklı start!
 F.Bahçe'yi yenmek lazım
 Kartal'ın 'kurtuluş' maçı
 PFDK'dan gece mesaisi
 Kartal'a zor rakip
 Kupada da 'Sağlam'
 Sen Zor Maç Alırsın!
 Efes'te artık Barış da var
 Aziz Yıldırım idmanda!
 Yeterince artist değil!
 Ribery turladı
 Dereli üçüncü derbisine çıkıyor
 100 dakikalık antrenman!
 Şükür kavuşturana
 Günün içinden
REHA MUHTAR
İbra krizi yaşanmaz
Beşiktaş'ın Mali...
KAZIM KANAT
İbra etmemek ihanet sayılır!
Atv'de Santra'da...
Bir Barzani eksikti
Bir Barzani eksikti
Şemdinli'de, Umut Kitabevi'nin bombalan masından önceki patlamada...
Şafak operasyonu
Şafak operasyonu
İstanbul polisi sabaha karşı 2 bin kişilik ekiple Sarıgöl...
Hollywood'a transfer olacak
Hollywood'a transfer olacak
Kosta Rika asıllı ABD'li model Bali Rodriguez, şöhret yolunun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu