Bademli tarhunlu çorba
On adet badem ayırın. Kalan bademleri ve tuz hariç diğer bütün malzemeleri kaynar piliç suyuna ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve üzeri açık olarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip, pürüzsüz oluncaya kadar robottan geçirin. Kısık ateşte tekrar ısıtın. Üzerine badem serpip, tarhunla süsleyerek servis yapın.
6 kişilik
* 1 çay bardağı badem (soyulmuş)
* 5 su bardağı piliç suyu (kaynar)
* 6 adet orta boy havuç (iri doğranmış)
* 1 adet büyük soğan (iri doğranmış)
* 1 adet küçük boy etli sarı biber
* 4 diş sarmısak (iri doğranmış)
* 5 çorba kaşığı tereyağı
* 1,5 çorba kaşığı tarhun
* Tuz (arzu edilen miktarda)
|