kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TBMM Erbakan affını görüşecek

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yenibir haftaya daha giriyor.
Meclis'in bu haftaki önemli gündem maddeleri, eski Başbakan ve kapatılan RP'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan'ın ''kayıp trilyon'' davasından aldığı 2 yıl 4 aylık hapis cezasını evinde çekmesine imkan tanıyan düzenleme ile kredi kartları yasa tasarısı olacak.

TBMM Genel Kurulu, bu hafta denetim konularını görüşmeyecek ve 15.00-23.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul, bu haftaki çalışmalarına, görüşmeleri yarım kalan sosyal güvenlik prim alacaklarının yeniden
yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısıyla başlayacak. 12 maddesi kabul edilen, 19 maddeden oluşan tasarının görüşmelerine, 21 Şubat Salı günü devam edilecek.

Bu tasarının tamamlanmasının ardından TSK ile ilgili 3 tasarı ele alınacak. TSK stratejik hedef planının gerçekleştirilmesi amacıyla gelecek yıllara sari taahhütlere girişme yetkisi verilmesi hakkındaki yasada değişiklik yapan tasarı, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklikyapılmasına ilişkin yasa tasarısı, Disiplin Mahkemeleri Kuruluşu, Yargılama Usulü, Disiplin Suç ve Cezaları Hakkındaki Kanunda değişiklik öngören tasarıların da aynı gün yasalaştırılması planlanıyor.

ERBAKAN'IN CEZASI

Erbakan'ın cezasını evinde çekmesine imkan veren yasa teklifi, 22 Şubat Çarşamba günü görüşülecek. Teklif, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa'nın bir maddesinde değişiklik yapıyor.

Değişiklikle, mahkumiyete konu suç nedeniyle doğmuş zararın aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesine dair hukuki sorumlulukları saklı kalmak üzere; kadın veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ay, 70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 1 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesi hükmünü veren mahkeme veya hükümlü, başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilecek.

Avrupa Bölgesinde Yükseköğretimle İlgili Belgelerin Tanınmasına İlişkin Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Tasarı ile AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün TTB Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinin de aynı gün ele alınması bekleniyor.

Kredi kartlarıyla ilgili yasa tasarısı, 23 Şubat Perşembe günü görüşülmeye başlanacak. Önemli düzenlemeler içeren tasarı, kredi kartıborcunun, yüzde 22 faiz oranı üzerinden hesaplanarak 12 taksitle ödenmesine imkan tanıyor.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas komisyonları gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere geri gönderilen 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa, 21 Şubat Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.
Komisyon, sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerini de sürdürecek. 12 maddesi kabul edilen tasarı, 50 maddeden oluşuyor.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, sağlık kurumları ve rehabilitasyon merkezlerine verilecek döner sermayeler hakkındaki yasa teklifini, 21 Şubat Salı günü görüşecek. Adalet Komisyonu, sigara yasağını genişleten yasa teklifini görüşmeye 21 Şubat Salı günü devam edecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 22 Şubat Çarşambagünü UNİVERSİAD Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair yasa teklini ele alacak.

İçişleri Komisyonu, Pasaport Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısını görüşmeye 22 Şubat Çarşamba günü devam edecek. Komisyon, tasarının 8 maddesini kabul etmişti.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, 22 Şubat Çarşamba günü Uluslararası Telekomünikasyon Birliği 2003 Dünya Radyokomünikasyon Konferansı sonuç belgelerinin onaylanmasını uygun bulunan yasa tasarısını görüşecek.

GÜL BİLGİ VERECEK

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleriyle 22 Şubat Çarşamba günü bir araya gelecek.

Gül, ''dünyada artarak devam eden İslam düşmanlığıyla ilgili son gelişmeler ve Türkiye'nin girişimleri'' hakkında Komisyon'a sunum yapacak.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: Verdiğimiz mesaj önemli
 Çağlayan'da karikatür protestosu
 İnternet Türkiye'de 13 yaşında
 İthal doktor geliyor
 'Küre' operasyonundan eski polis şefleri çıktı
 Meşal'le köşe kapmaca
 Erdoğan'a mezar davası
 'Cenaze' tartışması
 'Efendi' sözüne Baro tepkisi
 AB: Din özgürlüğü en önemli konu
 Emzikli gösterici!
MUHARREM SARIKAYA
İzolasyon çukurları...
Hamas'ın siyasi lideri Halid...
YAVUZ DONAT
Atamayacağın taşı oynatma
Çankaya Köşkü'ne kim...
Cep telefonuna pırlanta kondurdu!
Esin Demirören'in 2500 YTL değerinde Swarovsky taşlarla süslü cep...
Hapis cezasına tazminat eklendi
Kırmızı ışıkta geçince stajyer avukatı öldüren Tolga Yılmazlar, 3 yıl...
Cezaevinde yeni bir hayata hazırlanıyor
Cezaevinde yeni bir hayata hazırlanıyor
Ömrünün baharında, dilini bilmediği bir ülkede, sevgilisini...
Yerli 'Einstein'lar sınıfı
Yerli 'Einstein'lar sınıfı
Beyazıt İlköğretim Okulu'ndaki üstün zekâlı öğrenciler normal...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu