kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DUVARDAN ATLAYIP VATANDAŞLARIN YANINA GİTTİ.... Başbakan Tayyip Erdoğan Bursa’da otobüsten indikten sonra kendisine Başbakan Erdoğan diye tezahüratta bulunan vatandaşlara ulaşmak istedi. Erdoğan bunun üzerine önünde bulunan duvardan atlayarak vatandaşların yanına gitti. Başbakan burada vatandaşlarla selamlaştıktan sonra gezisine devam etti.
İthal doktor geliyor

Bursa'da konuşan Başbakan, Türkiye'ye yurtdışından doktor getirmeyi düşündüklerini söyledi. Müteahhitlere seslenen Erdoğan, "Okul yapın ve devlete kiralayın" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bursa'da partisinin Orhangazi ve Gemlik ilçe kongrelerine katıldı. Mersin'de yaşanan protesto eylemlerinin ardından Bursa'da güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. Basın mensupları Erdoğan'ın otobüsten inişinden önce kongre salonlarına alınırken, bariyerlerle 'güvenlik koridoru' oluşturuldu. İstanbul'dan feribotla Yalova'ya geçen Başbakan Erdoğan, buradan ilk olarak partisinin Orhangazi İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında, hükümetinin sağlık ve eğitimde katedilen yolu anlattı. Müteahhitlere seslenen Erdoğan, "İhtiyaç olan yere okul yapın. Biz kiralarız. Devletten sağlam kiracı olur mu?'' dedi.

SAĞLIK KENTLERİ GELİYOR
Türkiye'de yabancı doktor istihdam edebilmenin yollarını aradıklarını belirten Erdoğan, "Türk doktorlar yurtdışında çalışabiliyor. Biz de bunu yapmalıyız. Binlerce hasta yurtdışına gideceğine, doktor buraya gelsin. Genel sağlık sigortasını da başarırsak Türkiye'de her doğan 18 yaşına kadar sigortalı olacak. Komisyonlarda engellemeler yapılıyor. İnşallah aşarız. Aşamazsak da size şikayet ederiz" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye genelinde büyük şehirlerden başlayarak önceliksırasına göre sağlık kentleri kuracaklarını da ifade etti." Daha sonra Gemlik İlçe Kongresi'ne geçen Erdoğan, burada da "Ankara'da durmadığım için beni eleştirenler var. Ben Türkiye'nin başbakanıyım, Tabi ki Türkiye'yi gezeceğim. Karda, kışta, tipide vatandaşım ne yapıyor göreceğim. Bu sorunları biz çözeceğiz" dedi. Üniversite öğrencilerine verilen hizmetlerden de bahseden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Biz istiyoruz ki gençlerimizin hiç olmazsa harcamalarına bizler de katkıda bulunalım. Çünkü, Tayyip Erdoğan bu parayı kendi cebinden vermiyor ki. Yalnızca milletimizin bize olan emanetini, biz yerinde kullanıyoruz, sahibine döndürüyoruz. Bu başbakan kardeşiniz, bu ülkede bir emanetçidir. Ben 'ali kıran baş kesen' değilim, bir emanetçiyim. Kimin emanetçisiyim? Milletin emanetçisiyim. Biz bu emaneti layıkıyla taşıyabilirsek ne mutlu bize. Ama, biz bu emaneti layıkıyla taşıyamazsak, yuh olsun bize.." Erdoğan, önümüzdeki yıldan itibaren liseli öğrencilere de ders kitaplarını ücretsiz dağıtmayı planladıklarını duyurdu. Erdoğan Gemlik'tensonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geldi. Erdoğan, uğradığı saldırı nadeniyle tedavi gören AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'i ziyaret etti.

DEMİREL'İ ELEŞTİRDİ
Erdoğan, AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nca Çelik Palas Oteli'nde onuruna verilen yemekte ise şunları söyledi: "Şimdi çıkıyor bazıları, 'bunlar yüzde 25 oyla bu ülkenin başında bulunuyorlar' diyor. Bunu diyenler kim? Bu ülkede yıllar yılı siyaset yapmış olanlar konuşuyor. Hiç sıkılmadan diyorlar. En üst noktaya gelmiş insanlar bunu diyorlar. İnsaf... Tecrübenizle siyasette duayen olmuşsunuz, onunla bulunduğunuz yerden bu ülkenin geleceğine siz yardımcı olun. Gidip de birileriyle kapı arkalarında kulis yapmaya gerek yok. Bunları artık kimse yutmuyor ve kimse de bunlara iltifat etmiyor. Onun için yeni ufuklar açabilecek varsa bir şeyleriniz onu söyleyin. Ama güzel bir işi durdurmanın hiçbir zaman anlamı yok. Siyasette kin, nefret asla doğru değildir."

İsmet ACAR - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Küre' operasyonundan eski polis şefleri çıktı
 Meşal'le köşe kapmaca
 Erdoğan'a mezar davası
 'Cenaze' tartışması
 'Efendi' sözüne Baro tepkisi
 AB: Din özgürlüğü en önemli konu
 Emzikli gösterici!
MUHARREM SARIKAYA
İzolasyon çukurları...
Hamas'ın siyasi lideri Halid...
YAVUZ DONAT
Atamayacağın taşı oynatma
Çankaya Köşkü'ne kim...
Cep telefonuna pırlanta kondurdu!
Esin Demirören'in 2500 YTL değerinde Swarovsky taşlarla süslü cep...
Hapis cezasına tazminat eklendi
Kırmızı ışıkta geçince stajyer avukatı öldüren Tolga Yılmazlar, 3 yıl...
Cezaevinde yeni bir hayata hazırlanıyor
Cezaevinde yeni bir hayata hazırlanıyor
Ömrünün baharında, dilini bilmediği bir ülkede, sevgilisini...
Yerli 'Einstein'lar sınıfı
Yerli 'Einstein'lar sınıfı
Beyazıt İlköğretim Okulu'ndaki üstün zekâlı öğrenciler normal...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu