kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bu dizi kalıcı olacak ve izleyeni sarsacak
'Bu dizi kalıcı olacak ve izleyeni sarsacak
Film çekmeye hazırlanıyor

'Bu dizi kalıcı olacak ve izleyeni sarsacak

Türk sinemasının usta aktörü Kadir İnanır, perşembe akşamı ilk kez ekrana gelecek olan 'Azap Yolu'nda uzun yol şoförü olarak izleyici karşısına çıkacak. İnanır, dizinin kalıcı olacağını, izleyiciyi sarsacağını ve aynı zamanda ruhlarını güzelleştireceğini söylüyor.

Türk sinemasının Tatar Ramazan'ı, 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın İlyas'ı ve Türk sinemasının belki de en çok hapishane filmi çeken aktörü, Kadir İnanır... 36 yıldır kamera karşısında olan usta oyuncu, önümüzdeki perşembe günü 'Azap Yolu' ile atv ekranlarında sevenleriyle buluşacak. Dizide, uzun yol şoförü Yavuz karakterini canlandıracak olan İnanır, "Bir uzun yol şoförünün çilelerle dolu o görkemli yolculuğunda hasretlerini, sevdalarını ve kavgalarını anlatacağız" diye konuşuyor...

HAYATIN KENDİSİ 'AZAP YOLU'

* 'Azap Yolu'ndan biraz bahsedebilir misiniz?
Tır şoförlüğü yapan Yavuz isimli birini canlandıracağım. Ancak Yavuz'un ailesinin başına gelenler, onun kader yolunda büyük bir değişiklik yaratacak. Bunun sonucunda gelişen hikaye ele alınıyor. Bir uzun yol şoförünün çilelerle dolu o görkemli yolculuğunda hasretlerini, sevdalarını ve kavgalarını anlatacağız. Hikayeyi tam oraya indirmesek de, bir yanıyla şoförlerin 'Azap Yolu' dedikleri yolda çektikleri çileler gösterilecek. Azap Yolu'nun şu anda oynayan dizilerden farklı renkler sunacak, kendine has özellikleri olan zor bir iş olduğuna inanıyorum, Sinema tadında bir televizyon dizisi oluyor.

* Senaryo Kadir İnanır'ın eski filmlerinin havasında sanki... Önceki dizilerinizde de aile babası olarak izleyicinin karşısına çıkmıştınız... Uzun yol şoförünü oynadığım filmlerim var. Bu anımsama belki ondan olabilir. Burada aile babasıyım aynı zamanda. Ama düşmanları olan, daha sert bir baba var. Hayatın kendisi acımasız, zor; Azap Yolu... Kim derse ki 'benim hayatım düzgün ve güzel gidiyor', onun da acıyla dolu gizli yanları vardır, sadece açığa çıkmamıştır. Yaşamın kendisi acılarla dolu bir yoldur. Biz bunu açığa çıkarıyoruz. İyilerle kötüleri karşılaştırıyoruz. Oradan dramatik bir çatışma çıkarıyoruz. İzleyiciye sunarken kötülükleri de sunuyoruz, iyilikleri de... Onların duygularını coşturmak için görselliğe ihtiyaç var. O görselliği de Anadolu topraklarında buluyoruz. Tüm bu parçaları birleştirmek gerçekten çok zor. Biz de hep zorunu seçiyoruz. Yoksa bir otelde oturur, bir otel hikayesi çeker, kolayı seçerdim...

* Bu da bir Anadolu hikayesi... 36 yıldır yaptığım sinema oyunculuğum boyunca hep yollara düştüm. Yurdumuzun dört bir yanında zor doğa koşullarında çalıştım. Hep bilerek ve isteyerek seçtim bunu. Sinematografimizin yüzde 75'ini kaplar bu filmler. İçeriği sağlam filmlerdi ve karşılığını hep gördüler. Çünkü yurdumuzun ve insanımızın temel sorunlarını içeriyorlardı. Sanal dünyalarda kurulan filmler değildi. Başarımın ve saygınlığımın altında bu önemli filmler yatar. Kişiliğimin ve söylemlerimin oluşmasının en güçlü destekleyicisi oldular. Yurdumu, insanımı ve kültürümüzü oralarda öğrendim ben.

20 SENARYODAN BUNU SEÇTİM

* 'Selvi Boylum Al Yazmalım'da yıllar önce bir kamyon şoförünü canlandırmıştınız. Yıllar sonra bu defa da tır şoförü oldunuz...
'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın dışında da kamyon şoförünü canlandırdım. Belki de dünyada en çok kamyon şoförünü oynamış aktör olabilirim. Ben dünyanın en çok hapishane filmi çeken aktörüyüm. Bu benim seçimimle ilgili. Ben buraya gelirken elimde 20 senaryo vardı. Bu hikayeyi farklı olduğu için seçtim.

* Bir senaryoyu seçerken neye dikkat edersiniz? Savumduğum değerleri barındırsın, kalıcı olsun, insanları düşündürsün, ruhlarını güzelleştirsin, olan biteni irdelesin ve insanları sarssın isterim. Bunlar Azap Yolu'nda olduğu için bu projeyi seçtim.

* Şu an çekimler Mardin'de yapılıyor. Mardin'i nasıl buldunuz? Mardin çok değişmiş, yeni bir Mardin kurulmuş, turizm merkezi olmuş. Beş sene sonra Kapadokya'yı yakalayacağına inanıyorum. Burası coğrafi yapılanma ve eser bakımından zaten daha zengin. Sadece Mardin değil Güneydoğu'nun turistik bölgeleri çok zenginleşecek.

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aşkta gurur sonuna kadar
 Bebeto Ekin'le hayata döndü!
 Bale tutkunlarından Kalp Vakfı'na destek
 Hiphop'çulardan teröre karşı şarkı
 Uğur'un kaç tane bestesi varmış ki?
SEDA KAYA GÜLER
Çocuğu kullanarak eski eşe hükmetmek
Kadınlar evlenmek...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kestaneli köfte
Isıtılmış...
Davet trafiği hızlandı!
Davet trafiği hızlandı!
Bir süredir kapı dışarı adım atamayan İstanbul'un elitleri, geçen...
Moda Show Hakan Yıldırım'la başladı
Moda Show Hakan Yıldırım'la başladı
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katımıyla açılışı yapılan İstanbul...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.