kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir grup olarak bundan harika bir yıl yaşayamazdık
Bir grup olarak bundan harika bir yıl yaşayamazdık
'Böyle rock mı olur' demişlerdi'
'Bir gün dünya bizi Türkçe dinlesin'

Bir grup olarak bundan harika bir yıl yaşayamazdık

İkinci albümleri Gece Yolcuları II ile önümüzdeki hafta müzik marketlerde yerini alacak olan Gece Yolcuları, ilk albüm kapsamında çıktıkları Anadolu turnesinde yüzbinlerce insana ulaştı. "İkinci albümü hazırlarken daha da çok heyecanlandık" diyen grup, geçen yıl için "Unutulmazdı" diyor.

Vokalde Edis, ritm gitar ve geri vokalde Uğur, davulda Bülent, bas gitarda Yasin, solo gitarda Murat... Gece Yolcuları, özellikle üniversite gençliği tarafından 10 yıldan bu yana tanınıyor olsa da; müzik sektörüne profesyonel anlamda 2004 yılının mayıs ayında çıkardıkları ilk albümleriyle adım attılar... Grubu yakından tanıyan biri olarak onlarla tanışmam; ilk albümlerinin ardından İstanbul'da sahne aldıkları özel bir programla olmuştu. Ve aynı akşam olmuştu; onların hem arkadaşları hem de hayranlarından biri olmam... Sonrasında verdikleri tüm konserlerde, yıldızlarının parlamasını sağlayan 'Unut Beni'nin, ilk albümdeki '9 hit şarkıdan' sadece biri olduğunu gördük... Bunun en önemli ispatı ise, ilk albümleri sonrasında çıktıkları Anadolu turnesinde, en küçük kasabalarda bile binlerce insanın hep bir ağızdan bütün şarkılarını seslendirmeleri oldu... Önümüzdeki hafta 'Gece Yolcuları II'yi sevenlerinin beğenisine sunacak olan grubun bir de sürprizi var... O da Semiha Yankı'nın meşhur 'Seninle Bir Dakika'sı... Türkçe cover yapma konusunda tartışmasız çok başarılı olan Gece Yolcuları, bu şarkıyı öyle bir seslendirmiş ki...

ÜNİVERSİTEDEYKEN TANINDILAR

* Gece Yolcuları'nın ve bu ismin hikayesini anlatır mısınız? Uğur:
Gece Yolcuları olarak profesyonel olarak 95'te müziğe başladık. Bir üniversite grubu olarak kurulduk. Müzisyenlerin hep gece yaşadığını farkettik. Baktık ki sabahlara kadar oturup şarkılar yapıyoruz. Gece yolculuğu üzerine kurulmuş bir hayatımız var... İsmimiz buradan geliyor. Uzun süre üniversite döneminde amatör müzik yaptık. Edirne'de, Trakya Üniversitesi'nde okuyorduk. İstanbul'a geliş gidişlerimiz oluyordu bar programları ve konserler nedeniyle. Birden çok fazla sevilmeye başladık. Biz yavaş yavaş olur diye bekliyorduk. Üniversitelerden il dışı konser vermek için davetler alıyorduk.

* Albüm olmadan size nasıl bu konser teklifleri geliyordu? Uğur: Fısıltı gazetesi gibi... Özellikle üniversite şehirlerindeyseniz, o üniversiteye gelen insanlar taşıyor sizi... Gelip istanbul'da sizden söz ediyorlar.

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra'nın düğünü için 'Vuslat' adlı bir şarkı yapmış, manşetlere taşınmıştınız. İnsanlar adınızı böyle mi duydu, yoksa asıl çıkış 'Unut Beni' ile mi oldu? Uğur: O teklif geldiğinde biz zaten 'Unut Beni' ile Türkiye'nin tamamında dinlenen, radyolarda çalan, klibi çekilmiş bir gruptuk. Profesyonel bir teklifti, kabul ettik. Birkaç müzisyene gitmiş teklif, biri de bize gelmişti... Bülent: Müziğin olduğu yerde Gece Yolcuları vardır. Bunun dışında bir şey düşünmeye gerek yok... Uğur: Biz dizi müzikleri de yaptık.. Bir sinema filminin müziğini teklif edilse orada da oluruz. Gece Yolcuları, dünyadaki müzik grupları ne yapıyorsa onu yapmaya adaydır...

* Sizin bugüne gelmeniz yavaş ve sağlam adımlarla oldu. İlk albümde şarkınızın Hayat Bilgisi'nde dönmesi buna destek oldu. Şimdi yeni albümün çıkış parçası yine bir dizide duyuldu... Edis: İlk albümde tüm radyolara ama özellikle yerel radyolara da yolladık şarkımızı. Dolayısıyla bir taban oluştu. Arkadan dizide şarkımız kullanıldı, bazı önemli TV rogramlarına çıktık ve medyadaki güçlü radyolar keşfetti. Bütün bunlar o kitlenin hızla büyümesine sebep oldu.

TONY COUSINS İLE ÇALIŞTILAR

* İlk albüm ile Gece Yolcuları II'nin müzikal anlamda farkları olacak mı? Dinleyiciyi şaşırtacak değişiklikler var mı? Edis:
Gece yolcuları II'nin çıkış parçası 'Neredesin' olacak. 12 parça var bu albümde, 11'inin söz ve müziği bize ait, bir de cover var. Semiha Yankı'nın 1975'te Eurovision'da yorumladığı 'Seninle Bir Dakika'yı söyledik. Yıllardır çaldığımız bir parça bu. Şarkıyı farklı bir tatta yorumladık... Uğur: Kayıt tekniği açısından çok büyük sıçrama yaptık. Sound olarak bir basamak yukarıya çıktık. Lirik açıdan tavrımızda hiçbir değişiklik olmadı. Çünkü inandığımız sözleri şarkı yapıyoruz. İlk albümdeki 'Köpekler Gibi' tadında, veya 'Lanet Olsun' tadında parçalarımız da var. Orta tempo parçamız 'Neredesin' ve ciddi hüzünlü bir parça olan 'Hüzün' çok güvendiğimiz parçalar. Edis: Bu albümde aranjörümüz Cem Özkan. Mastering için albümü yurt dışına gönderdik. Londra'daki Metropolis Stüdyoları'nda Tony Cousins yaptı. Robbie Williams ve Madonna'nın masteringlerini yapan önemli bir isim. Mix'lerimizi Hasan Umut Önder yaptı. Türkiye'nin gelecekte adı en fazla konuşulacak mix'çilerinden biri bize göre.

* Albüm ne zaman piyasaya çıkacak? Edis: Önümüzdeki hafta kliple birlikte albüm de piyasada olacak. 20'si ile 25'i arası olur zannediyorum. 'Neredesin'e klip çekiyoruz. Klip yönetmeni Neslihan Yeşilyurt olacak. O da aslında uzun yıllardır birlikte olduğumuz eski bir dostumuz.

* Geçen yıl Rafet El roman'la birlikte en çok MP3'ü indirilen müzisyenler sizdiniz... Bülent: İlk albüm zamanında yolda çevirip bana yemek ısmarlamak isteyen korsan satan bir arkadaş oldu. "Şu arabayı görüyor musun, sayenizde aldım" demişti. Korsanla mücadelede ilerleme var diye düşünüyorum. Çünkü geçenlerle aynı kişiyi gördüğümde "Arabamı sattım abi" dedi! (Gülüyorlar...)

SEZEN BAŞARAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İşi tiyatro olan sade bir vatandaşım
 anima'nın masal'ı
 Mankenlerin yüzleri tablo gibi boyandı
 Enrique'yi Anna teselli ediyor
 Sinemanın prensi Oscar'ın favorisi
 Mutfakta yaratıcı olmak isteyene
 Keyif Rehberi
 Harajuku modası bir reform mu, isyan mı?
 Diesel'den dört eşsiz model
 Her gün farklı biri...
 Herry'ye bahar geldi
 Onlar gibi olmak
 Kavganın usulü var!
GÜLSE BİRSEL
Satış elemanlarının kralıymış Nahit Bey!
Çok eskiden,...
REHA MUHTAR
Başbakan'ın kızı İtalyan restoranında...
Ogece, oraya...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Patates...
Tuba'nın yerine Brezilyalı
Tuba'nın yerine Brezilyalı
Tuba Ünsal'la aşk dedikodularını "klip görüşmesiydi" diye yalanlayan...
Peynir kraliçesi olacak
Peynir kraliçesi olacak
İstanbul sosyetesinin 'Peynir Kralı' olarak tanıdığı Ali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.