kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
Dışarı çıkmadan önce
7 gün 7 gece

7 gün 7 gece

17 Şubat Cuma
Renkli cam fanus
Yurt dışından misafiriniz geldiğinde. Gezmek + alış veriş yapmak için. Tipik küçük bir Kapalıçarşı mekanı. Adı: Tombak. Alt katı üst katı var. Çeşitli siniler, bakır eşyalar. Renkli cam fanuslar. Sedat Yılmaz müşterilerine naif ve saygılı davranıyor. Tel: (0212) 527 84 09. Kapalı Çarşı. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Feriköy Spor Kulübü. Halı saha (küçük olanı). Zaman: 11 Ocak Cumartesi 11.30. Altı, yedi yaş civarında çocuk: 16. Futbol topu: 16. Antrenör: 1. Halı saha tel örgülerinden çocuklarına bakan anne: 3. Günlük bilgisi: Andrey Tarkovsky. 18 Şubat 1973. "Bilgili insanın sergilediği kibir, sıradan basit insana duyulan horgörü."

18 Şubat Cumartesi
Rakı içen kuzu
Mekanın adı: Turquoise. Sahibi 49 yaşındaki Kemal Cenkçi. Güney Teksas'ta açılan ilk Türk Lokantası. Lokanta San Antonio'nun orta halli bir yerinde. Daha çok Türkiye'de bulunmuş Amerikalılarla, sayısı 400-500'ü bulan Türklerin uğrak yeri. Türkler lokantadan çok yanındaki 'Bakkal Dükkanı'na rağbet ediyorlar. Burada sadece Türkiye'den gelen ürünler satılıyor. Özellikle şu günlerde lokuma talep fazla. Sebebi bir film. "The Chronicles of Narina". İskender ve Adana Kebap en rağbet gören yemekler. Bir anısı şöyle Kemal Beyin: Bir gün lokantaya yaşlı bir adam gelmiş, " İlanınızı görünce gözlerime inanamadım, hep düşünüyordum Yunan, Italyan, Japon Lokantaları var da neden bir Türk Lokantası yok diye, şimdi var; amen" demiş. Bu yaşlı adam Türkiye'de görev yapmış bir general imiş. Yemeğinin yanında rakı istemiş ancak içkisiz lokanta oldugu için (ruhsat alınamamış) Kemal bey kendi rakısından ikram etmiş. İçkisini içtikten sonra bizim yaşlı general "Kurt nerde? Kurt nerde?" diye şakacıktan aranmaya başlamış. Kemal bey ne olduğunu sorduğunda. "Siz hikayeyi bilmiyorsunuz galiba ben size anlatayım" demiş. Bir gün kuzuya rakı içirmişler. Kuzu biraz sonra 'hani kurt nerde?' demeye başlamış". Tel: (210) 946-3070. 11220 Perrin Beitel. San Antonio, Texas 78217. Amerika. Çarşı bilgisi: Yıllardır her Cuma kurulan ünlü Üsküdar Pazarı artık cumartesi günleri kuruluyor.

19 Şubat Pazar
Yoz müziği sevdim
Kitap: Elveda Kızlar Ülkesi. Yazar: Yang Erche Namu ve Christine Mathieu. Çitlembik Yayınları. Ocak 2006. 339 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Uzun uzun zaman önce, insanlar ve hayvanlar sonsuza dek yaşarmış. 2. Konuşmayan ve bana ne yapmam gerektiğini söylemeyecek olan biriyle yaşama fikrini evmiştim. 3. Dağlarda hayali sevgililerime şarkı söyleyerek çok vakit geçirmiştim. 4. Durduğumuz yerden köy çok yakınmış gibi görünüyordu. 5. Merak içinde, televizyonda kendi kahkahalarımızı, şarkı söyleyip gülümsemelerimizi izledik. 6. Havadan sudan konuşmaya çalıştık, fakat birbirimize söyleyecek pek bir şeyimiz yoktu. 7. Yoz müziği sevdim. Sokak bilgisi: Beşiktaş, Serencebey'i çıkarken hemen solda: Planet İnternet Cafe. İçerdeki cafeye girerken düşmüş kelime ve harfleri ile ikinci bir yazıda şöyle yazıyor: Lanet İnternet

20 Şubat Pazartesi
İngliz kurabiyesi
Köşede. 35 yıllık mekan. 14 yıldır da Cahit bey burada. Gülümser güler yüzlü hizmeti ile. Üzeri rendelenmiş Hindistan cevizi örtülü İngiliz kurabiyesi ile mahlepli sakızlı paskalya çöreği çok lezzetli. Tabi başka kurabiyeler ve tatlılarda mevcut. Adı: Kanarya Pastanesi. Tel: (0212) 240 30 60. Feriköy. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? İsmet Özel. " neden büyük ırmaklardan bile heyecanlıydı / karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak"

21 Şubat Salı
Islak kek
Küçücük şirin samimi bir mekan. Aslında 20 kişi alabiliyor. Kahvaltı Salonu. Adı: CafFaruk. Kendinizi evinizde hissedebilirsiniz. İçerde 4, dışarda ise bir masa. Caf'nin sahibi Faruk Yılmaz. Mahalle arasında bir yer. Kahvaltı tabağı 3.5 lira, bal kaymak süt 3, sahanda yumurta 2, menemen 2.5, bitki çayları, filtre kahve, kardeşinin yaptığı ıslak kek. Faruk bey burayı eniştesiyle birlikte işletiyordu ama eniştesi iş bulduğu için artık tek başına. Soldaki panoya ilan asmak mümkün. Akşam 8'e kadar açık. Öğlende mantı ve köfte var. Mantı Kayseri mantısı, tavsiye edilir. Beşiktaş Kadın Erkek Hamamı'nın sokağında. Ihlamurdere Caddesi, Şair Veysi Sokak 4/E. Beşiktaş. Tel: (0212) 227 43 03. Kuaför bilgisi: Her türlü ucuz berber malzemeleri. Pilli ense fırçası, makas, fön makinası Eminönü, Tahtakale Zaza Han'da.

22 Şubat Çarşamba
Karlı fotoğraflar
1. Beylerbeyi - Küplüce arasında. Sağda yamaç. Ağaçlar, çocuklar. 2. Ferahevler Yeniköy arasında. İstinye Mezarlığı'nın arkasında. Sağda yamaç. Ağaçlar, çocuklar. 3. Tuzla, Hayat Sitesi. Futbol sahası. Kardan adam yapan çocuklar. Gece bilgisi: Üsküdar motoru ile gece Beşiktaş iskelesine yanaştığınızda sizi iki kokoreçci, bir milyona hediyelik eşyalar satıcısı, şemsiyeci, kestaneci, seyyar çaycı ve çiçekçi karşılıyor.

23 Şubat Perşembe
Atatürk anısı
Çocuklarınızı Anıtkabir'e götürdüğünüzde sakın hemen yanındaki Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne götürmeyi ihmal etmeyin. Müze 3 bölümlük. İlk bölümde Atatürk'ün özel eşyaları var: giysileri, traş takımları, kalemleri, çatal bıçaklar v.s. İkinci bölümde, Çanakkale Kara ve deniz savaşları, Sakarya Meydan Muharebesi'ni konu alan devasa yağlı boya panoramalar var. Son bölüm kapsamlı bir arşiv niteliğinde: 3 bin kadar fotoğrafla desteklenmiş Müze çıkışında anı olarak muhtelif şeyler almak mümkün: çocuklar için Ata boy cetveli, 1,5 metreye kadar 2 lira. Ankara. Müzik bilgisi: Kar ya da yağmur yağarken. Felix Mendelssohn Bartholdy. Trio Opus 8 seslendiriyor. Klaviertrio. Opus 49. Molto allegro ed agitato. 9 dakika 17 saniye.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Geyşalık bir sanattır
 Aslında bunları ben de yaşadım
 Los Angeles ve ölen insanlık
 Dışarı çıkmadan önce
 Dahiyim ama mutsuzum
 Matematik sorusu tasarlıyor önce oğlu çözüyor
 Hayatın tehlikeli dönemeçleri
 Türk Oscarlar'ı bu ay sahiplerine verilecek
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Dahi yönetmenden terör eleştirisi
 Seksin gizemi, iradenin zaferi ve zombiler
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 2005'e damgasını vuran filmler
 'Sinema' hediye edin
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Fulya'ya veto
Fulya'ya veto
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, tüm baskılara rağmen Fulya Projesi'ne...
Gözü kara Tigana
Gözü kara Tigana
Elindeki kadronun sınırlı olmasından şikayet eden Tigana, ligde ve...
'Öcalan, biletini kendi alıp tarifeli uçakla gitti'
Şam yönetiminin lideri Başar Esad ile kriz yaşadığı için, ülkesini...
Askere 'Ebu Garib' davası
Askeri cezaevinde dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen erle ilgili...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.