kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'li Koç: Kevgire döndünüz

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Surlarda gedik açtırtmam'' dediğini belirterek, ''Sayın Unakıtan nedeniyle surlarınızda gedik yok, kevgire döndü'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde, ilk sözü Haluk Koç aldı.

Unakıtan hakkında, '''Maliye Bakanı olmasaydı, açılan davalarda sanık konumunda olurdu'' diyen Koç, ''Yargılanan bir kişi Maliye Bakanı olur mu?'' sorusunun önemli olduğunu
söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Unakıtan ile yakınlığı olup olmadığını soran Koç, ''Sayın Başbakan'ı Kemal Ağabey söylemine götüren aradaki kuvvetli bağ nereden geliyor?'' dedi.

Elindeki fotoğrafı gösteren Koç, burada Erdoğan, Unakıtan ve bir cemaat önderinin yer aldığını söyledi. Koç, ''Kemal Ağabey sözleri, builişki yumağı, acaba bu ilişkiden mi geliyor?'' sorusunu yöneltti. Erdoğan'ın, ''Surlarda gedik açtırtmam'' dediğini ifade eden Koç, ''Sayın Bakan nedeniyle surlarınızda gedik yok, kevgire döndü, surlar delik deşik oldu'' diye konuştu.

Kaçak villa sorununun gündemde olduğunu belirten Koç, CHP'li belediye meclisi üyelerinin çabalarına rağmen, Üsküdar Belediye Başkanı'nın kasasında, bu konuyla ilişkin yazışma ve evrakın kilitli tutulduğunu ve ulaşılmasının mümkün olmadığını savundu.

'ÇOK CESUR KONUŞUYORDUNUZ'

Gazeteci Nedim Şener'in, Unakıtan ile ilgili yazdığı kitabı anımsatan Koç, Unakıtan'a, ''Başbakan'a (Sinirlisiniz) dediğimde bana dava açıyor. Acaba siz Şener için dava açtınız mı ya da açma cesaretiniz mi olmadı?'' sorusunu yöneltti.

Haluk Koç, Merter'de 6 ay önce iki aracın çarpıştığını, bunlardan birinin, gümrükte el çektirilmiş bir araç olduğunu, içinden de Maliye Bakanı'nın eşi olduğunu söyleyen bir bayan ile Başbakan'ın şoförünün çıktığını söyledi. Koç, şöyle konuştu:

''Hanımefendinin altında, devletin, gümrükte el çektirilmiş arabasının ne işi var? Sayın Başbakan bunları biliyor mu, rahatsız olmuyor mu?
Bandırma merkezde Unakıtanlar'ın asit fabrikası, Aksakal'da yumurta fabrikası, Manyas yolu üzerinde de tavuk üretim tesisi var. Sayın Bakan, bakan olduğunuzda Bandırma, Manyas ve çevresinde ne kadararaziniz vardı, kurulu tesisiniz vardı, 3.5 yıllık bakanlığınızın sonunda nelere sahipsiniz? Çok cesur konuşuyordunuz ya Yeni Şafak gazetesinin manşetlerinde, hadi gelin anlatın bakalım.

Yumurta fabrikasının arıtma tesisi var mı? Olmadığı için size geçen dönem DYP'li belediye başkanı ceza kesti mi, ödediniz mi? Yoksa ödemeyip, Maliye Bakanı olduktan sonra, Maliye'nin kasasından kamyon verip, sulh mü oldunuz? Asit fabrikasının eksiklikleri için 75 milyarlık bir ceza var. Aynı mekanizma işliyor. Bandırma Belediyesi'ne, ödememek için nakit para ve bir kamyon veriyor.''

'BAKAN'A KATLANMA CESARETİ GÖSTERİYORSUNUZ'

Hz. Ömer'in, mum ışığında devlet hesabını tutarken, gelen bir kişinin selamını almadığını, ''Senin, özel işin geldiğini biliyorum. Bunun için, bu mumu yakma hakkım yok'' dediğini anlatan Koç, ''Böyle bir geleneği sürdürmekle övünüyorsunuz. Sonra Sayın Maliye Bakanı'na, grup olarak katlanma cesareti gösteriyorsunuz'' dedi.

Haluk Koç, Avea-Telekom arasında arabağlantı sözleşmesinde, Telekom'un 80 trilyonunun tahsil edilmeyip yeni ortaklığa bırakıldığını, bunu Erdoğan'ın bilmediğini savundu.

Unakıtan'a, ''Yüzünüz kızarmadan ve tek ayağınızı kaldırmadan, söyleyeceklerime yalan'' deyin diye seslenen Koç, ''Mahdumunuz Kemal bin Abdullah, meşhur ihaleden önce Ferler ile görüşmek için birkaç kezİsrail'e gitti mi?'' diye sordu.

Haluk Koç, Erdoğan'ın, yaptığı uygulamalarla süratle merdivenlerden indiğini, Unakıtan'ın da Erdoğan'ı daha çabuk inmesi için arkadan iten bir pozisyonda olduğunu öne sürdü. Koç, Osman Bölükpaşa'nın, ''Dede koruk yerse, torunun ağzı kamaşır'' sözünü sık kullandığını ifade ederek, ''Ağabeyi devamlı koruk yiyor. Başbakan'ın ağzı kamaşmıyor'' dedi. "

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Unakıtan önergesi reddedildi
 "Türkiye krizde olumlu rol oynuyor"
 "Nükleer enerji eşiktir"
 ABD'den Türkiye'ye İran markajı
 'Hukuk mütalaası tekelinizde değil'
 Çiftçi özür diledi: Üslubum yanlıştı
 'Tayyipler Alemi' beraat etti
 Siyaset aşka geldi
MUHARREM SARIKAYA
Siyaset ve ticaret
Başbakan Tayyip Erdoğan dün...
YAVUZ DONAT
Roman gibi
Mersin Genç İşadamları...
Ortadoğu sahne aldı
İstanbul Büyükşehir Tiyatroları ile işbirliği yapan İsveç Tiyatrosu...
Bizimkisi bir aşk hikâyesi
14 Şubat Sevgililer Günü Türkiye ve dünyada büyük bir aşkla kutlandı.
Muayenehane gerdek yeri skandalı
Muayenehane gerdek yeri skandalı
Kadınlarda vajinusmus hastalığını çiftleri muayene hanesinde cinsel...
Gündem yine 'Yeşil'lendi
Gündem yine 'Yeşil'lendi
Öldü denilen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın son anda kaçtığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu