kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Umur Talu @ SABAH
Tel:
0537 660 71 21
Fax:
0212 280 05 51
 

Organize küfür-2

Aslında ne lüzumu var, elalemin "küfür" ü üstüne yazmaya... Herkesin herkese her dakika küfür ettiği, inanca, başörtüsüne saygı isteyen kimilerinin başı-kolu açık diye gazeteci taşlamaya kalktığı...
İster canı yanmış olsun, isterse kiminin ileri süreceği gibi "provokatör";
sorun dile getirmeye kalkan vatandaşın "başba-lan" şekilde azarlanıp aşağılandığı...
Sırf gücü, kudreti, makamı, kürsüsü, mikrofonu, koruması, iktidarı, polisi, partisi, seçmeni, dokunulmazlığı, malvarlığı var diye, birilerinin birilerini "lan" ladığı ve kendilerini demokrat sandığı memleketimde.
Yine de dünden devam.
Danimarka'da karikatürleri yayınlayan derin sağcı editörün "organize" bir düşünce, eylem ve küfür, tahrik dünyasında hareket ettiğini "akrabalıklar" la "iddia" edelim.
Atıp tutuyoruz ama...
Türkiye bu "kafa" nın "koalisyon ortağı" ve bu "kafa" tarafından yeni belalara davet ediliyor. Ülkemin asker, sivil yetkilileri, seçkin gazetecileri filan "kafa" nın sözde itibarlı kurumlarında boy göstermeye bayılıyor.


Flemming
Rose: Malum editör. ABD'li ideolog Daniel Pipes' ın "İslam emperyalizmi durdurulmalı" histerisine kapılmış. Onu en sıkı savunan da Pipes.
Daniel Pipes: İslam dünyasına açık hakaretin, İsrail sağı Likud'a şartsız desteğin ve Türkiyeİsrail işbirliğinde ısrarın en dobra sesi. Wall Street Journal gibi "liberal dünya" nın önemli gazetesinin övdüğü zat. "Ortadoğu Forumu" kurucusu. ABD'de Weekly Standard, National Review gibi azgın medyanın, İsrail'de Jerusalem Post' un yazarı. Bush icraatının arka planını oluşturan, Irak ve Suriye'ye saldırıda ısrar eden "Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi (PNAC)" kurucularından. Karikatürleri sözde eleştiren Bush onu inatla "ABD Barış Enstitüsü" ne atamıştı. Babası Richard Pipes da Baba Bush' un ekibindeydi.
PNAC: Kurucularından Robert Kagan, ailenin diğer ünlü fertleri gibi o "kafa" nın teorisyenlerinden. Karısı Victoria Nuland, Eric Edelman Ankara'ya elçi olduğunda, onun yerine Başkan Yardımcısı Cheney' in Ulusal Güvenlik Danışmanı olmuştu.
William Kristol: O da PNAC kurucusu, başkanı. Weekly Standard'ın yayın yönetmeni. Patronu, dünya medya devi, çok sayıda ünlü gazete ve TV kanalının sahibi, sahibi olduğu ABD ve İngiliz medyalarını kullanarak savaş propagandası yapan, artık bir ayağı Türkiye'de de olan Rupert Murdoch. Babası Irving Kristol yenimuhafazakarların da babalarından. Irving' in eşi Gertrude Himmelfarb yıllarca Wall Street Journal yorum sayfalarını yönetti ve Likud övgüleriyle doldurduğu söylenir.
Richard Perle: Adı "Karanlıklar Prensi" yle maruf, "Türkiye dostu". Baba Kristol' ün yetiştirmesi. Jerusalem Post yazarı; ABD'li ama İsrail sağının taktisyenlerinden. Türkiye için parayla lobicilik yapmıştı.
Çok sayıda "muteber" vatandaşımızla yakın ilişkisi var. Bankası batık bir işadamı için de kulisçi. Şahinlerin en etkililerinden. Karısı, yeni muhafazakar düşünce idollerinden hocası Alfred Wohlstetter' in kızı.
Douglas Feith: Perle' ün kankası. Türkiye lobiciliğini de birlikte yapıp parayı kırışmışlardı. Savunma Bakanlığı'nın üçüncü adamıyken İsrail'e gizli bilgi sızıntılarıyla da suçlandı. Görevi bıraktı; bırakmadan hemen önce Türkiye'ye geldi, hepimizi azarladı ve Türkiye'yi suçlayan yazılar birdenbire "organize" oldu.! Babasının, Siyonist hareketin çekirdeklerinden Betar' ın takipçisi olduğu söylenir.
JINSA: Perle, Michael Ledeen gibi isimlerin eseri "Yahudi Ulusal Güvenlik Meseleleri Enstitüsü".
Türkiye'den gidenleri de ağırlayan, "Cesaret Ödülü" ile askeri de sivili de taltif eden kuruluş. Ledeen, ABD'de Başkan Yardımcısı'nın eşi Lynne Cheney' le iyi yoldaş. Lynne Hanım da PNAC'tan.
Norman Podhoretz: Oğlu John, yine bir Murdoch gazetesi New York Post' a, damadı Elliott Abrams ise Reagan döneminde silahuyuşturucu skandallarına, şimdi de Bush' un Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu uzmanlığına postu attıydı. Kendisi "Amerika Yahudi Komitesi" ile yayını "Commentary" yi "solcu Yahudiler" den temizleyip İsrail ve ABD sağına armağan etmiş kişi. En favori yazarı ise Daniel Pipes' ın babasıydı.
AEI: Ünlü düşünce üretimi merkezi. Başbakanımızdan, Kara Kuvvetleri Komutanımıza kadar herkes burada boy göstermeyi çok önemsiyor. Yukarıda saydığım tüm isimler ise, burayla bağlantılı.
"Karikatür" sadece mizahtan, özgürlükten ibaret değil. Çizenleri bilemem ama yayının ardında böyle karışık ve açık "organize" bir zihniyet ve hareket dünyası var. Ve "bizimkiler" bu arkadaşlarla sık sık dans ediyor.
Not: Eski ilişkiler için Jim Lobe' nin 3 yıl önceki bir araştırmasından yararlandım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Organize küfürler   / 12-02-2006
 Metal yorgunu   / 10-02-2006
 Kartlar vadisi   / 09-02-2006
 Gırtlak gırtlağa   / 08-02-2006
 Dalganın şiddeti   / 07-02-2006
 Mutabık mısınız?   / 06-02-2006
 Bravo, teziniz ne kadar doğru!   / 05-02-2006
 Yemezler ki!   / 03-02-2006
 Malvarlığı ar darlığı   / 02-02-2006
 "Sağ olsun medya..."   / 01-02-2006
ALİ KIRCA
Hâkim ve hakem!
Bu yazının yerinin spor sayfası olması...
ERGUN BABAHAN
Pınar Selek
"Kimsesizlerin kimiyim" diyerek iktidara...
UMUR TALU
Organize küfür-2
Aslında ne lüzumu var, elalemin...
ERDAL ŞAFAK
Satır araları
PKK'dan ayrılınca adı öldürülecekler...
MEHMET ALTAN
İki zaaf noktası: Adalet ve İçişleri
Ortalık bulanınca...
ABD hedefleri belirledi
Nükleer programı nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ne sevk edilen İran...
Iraklı çocuklara İngiliz şiddeti!
ABD'li askerlerin adının karıştığı Irak'taki Ebu Garip...
Hiç idmana çıkmayın!: 6-0
Hiç idmana çıkmayın!: 6-0
G.Saraylı futbolcular, idman boykotu yapıp doğru dürüst çalışmadan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu