kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Konya’da karikatürleri protesto etmek için düzenlenen “Resul’a Sadakat Yürüyüşü” sırasında bazı eylemciler başı açık olduğu için SABAH muhabiri Aliye Çetinkaya’ya saldırdı.
Saldırı Meclis'e geldi
Erdoğan: Sorumlular cezalandırılacak
"Taşlar değil zihniyet acıttı"

Saldırı Meclis'e geldi

Türkiye'de ilk kez bir kadın gazetecinin başı açık olduğu için taşlanmasına tepkiler büyüyor. Saldırı TBMM gündemine taşındı. Başbakan Erdoğan "Bu saldırının hoş görülür tarafı yok" dedi.

Irak'ta 15 Aralıkta yapılan seçimleri kazanan Şii Birleşik Irak İttifakı, başbakanlığa İbrahim Caferi'yi aday gösterdi. Yetkililer yapılan oylamada halen başbakanlık görevini yürüten Dava Partisi lider Caferi'nin önerilmesine karar verildiğini açıklarken, Devlet Başkan Yardımcısı Adil Abdül Mehdi'nin ise 1 oy farkla adaylığı kaybettiğini belirtti. Öte yandan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Iraklı Kürtlerin eski Başbakan İyad Allavi'nin grubunun dahil olmaması halinde yeni hükümeti desteklemeyeceğini söyledi.
Konya'daki "Resul'a Sadakat Yürüyüşü" sırasında başı açık ve kot pantolonlu olduğu için SABAH muhabiri Aliye Çetinkaya'ya yapılan çirkin saldırı, Ankara'da ve tüm Türkiye genelinde tepkilere yol açtı. AK Partili milletvekilleri, olayın son derece üzücü olduğunu belirterek tüm kente maledilmemesini isterken, yaşananlardan dolayı özür dilediler. CHP'liler ise, bu tür olaylara taviz veren siyasi anlayışı suçladı. Bu arada Çetinkaya'ya saldırıya savcılık el koydu. Polis kameralarını inceleyen savcılık, saldırıyı gerçekleştiren 6 kişiyi tespit etti. Kimlikleri tespit edilenlerden iki kişi yakalandı.

SEVİGEN, AKSU'YA SORDU
Gazeteci Aliye Çetinkaya'nın Kuran-ı Kerim okunurken başı açık olduğu ve kot pantolon giydiği gerekçesiyle kalabalığın sözlü tacizlerine hedef olması ve taşlı saldırıya uğraması TBMM gündemine taşındı. Son günlerde yapılan gösterilerde şeriatçı örgütlerin gerçek yüzünün ortaya çıktığını belirterek Çetinkaya'ya yönelik saldırı hakkında soru önergesi veren CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun saldırıya uğrayan gazeteci Aliye Çetinkaya'nın neden polis tarafından kurtarılmadığını açıklamasını istedi. Sevigen, Bakan Aksu'dan "Konya'da bir bayan gazetecinin İran'da bile benzeri yaşanmayan bir şekilde başı açık ve pantolonlu olduğu gerekçesiyle saldırıya uğramasını nasıl karşılıyorsunuz" sorusuna yanıt istedi.

TGC SALDIRIYI KINADI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) saldırıyı kınarken, şunları kaydetti: "Saldırının, 'dinsel hoşgörü simgesi sayılan Konya'da meydana gelmesi ayrıca düşündürücüdür. TGC olarak saldırganların en kısa sürede adalete teslim edilmesini istiyoruz." Türkiye Gazetecileri Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi de Aliye Çetinkaya'ya yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı. Konya'daki saldırı olayı kentin milletvekilleri arasında da büyük tepkiye yol açtı. Bazı AK Partililer olayın üzücü olduğunu belirtirken, AK Partili Orhan Erdem, "Konyalı bir milletvekili olarak özür diliyorum" dedi. Konya milletvekillerinin Çetinkaya'ya yönelik saldırı olayıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Muharrem Candan (AK Parti): Çirkin. Değerlendirecek bir şey yok. Kınanacak bir olay. Konya'da binlerce başı açık, kapalı, pantolonlu, etekli, şalvarlı kadın yaşar kimseye böyle bir şey yapılamaz.

Orhan Erdem (AK Parti): Konya bu imaja bu olaya sebep olacak bir bölge değil. Acaba içerden ne dendi, kardeşimize karşı nasıl kışkırttılar bilemeyiz. Konya'da 100 bine yakın öğrenci var. Böyle bir şey olmaz. Konyalı bir vekil olarak özür diliyorum.

Nezir Büyükcengiz (CHP): Çok üzücü bir olay. Çok yanlış bu tür protestolarda sanki önceden birileri hazırlanmış, bazı şeyleri karıştırın diye sanki kurgulanmış gibi geliyor insanın aklına. Aklı başında hareket etmek lazım.

Atilla Kart (CHP): Çok üzücü ve çirkin ama o saldırı ortamının oluşmasına göz yumanları, buna hoşgörü gösterenleri, anlayışla karşılayanları sorgulamalı. Bu Türkiye'nin fotoğrafı.

Akif Gülle (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): Gazeteci arkadaşımıza yapılan davranışı üzüntüyle karşıladım. Kınıyorum. Biz bu ülkede bireylerin özgürlüklerini artırmayı savunurken, bir grup ve zümreyi asla kastetmiyoruz.

Eyüp Fatsa (AK Parti Grup Başkanvekili): Bu olaylardan bu ülke çok çekti. Demokratik haklarını kullanan insanların arasına girip provokasyon yaratıyorlar. Şiddetle kınıyorum.

Osman AYDOĞAN / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Trabzon Valisi 'dava' peşinde
 Ordu koruma gücünü 35'inci maddeden alır
 Maalesef kadın aleyhine uydurulmuş hadisler var
 Kar etkili olmayacak
 İnfaz emri cep'ten
 Diyarbakır'da 150 bin kişilik protesto
 İstanbul'da PKK korsan gösteri yaptı
ALİ KIRCA
Hâkim ve hakem!
Bu yazının yerinin spor sayfası olması...
ERGUN BABAHAN
Pınar Selek
"Kimsesizlerin kimiyim" diyerek iktidara...
UMUR TALU
Organize küfür-2
Aslında ne lüzumu var, elalemin...
ERDAL ŞAFAK
Satır araları
PKK'dan ayrılınca adı öldürülecekler...
MEHMET ALTAN
İki zaaf noktası: Adalet ve İçişleri
Ortalık bulanınca...
ABD hedefleri belirledi
Nükleer programı nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ne sevk edilen İran...
Iraklı çocuklara İngiliz şiddeti!
ABD'li askerlerin adının karıştığı Irak'taki Ebu Garip...
Hiç idmana çıkmayın!: 6-0
Hiç idmana çıkmayın!: 6-0
G.Saraylı futbolcular, idman boykotu yapıp doğru dürüst çalışmadan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu