kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan, 'yastık altı' yatırımcısı çıktı
Saati kolunda unuttu

Erdoğan'ın evi bile yok

Başbakan malvarlığını internette açıkladı: "50 bin YTL değerinde 2 bin 376 metrekarelik iki arsa, bankada 1 milyon 361 bin YTL, "nezdinde" 120 bin dolar. Eşinde bir oto, 35 bin YTL'lik takı..." Açıklamada göze çarpanlar: Üstüne evi yok. Arsaların değer artışı belirtilmedi. Dövizi yastık altında. Oğluna borcu ödenmiş...

Erdoğan, 'yastık altı' yatırımcısı çıktı

Başbakan malvarlığını internet sitesinde açıkladı. Erdoğan'ın şirket hisseleri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı, milletvekili maaşı ve arsalarıyla birlikte toplam 1 milyon 666 bin YTL'lik mal varlığı var.

Başbakan Tayyip Erdoğan, günlerdir merak edilen malvarlığını dün Başbakanlık İnternet sitesinden açıkladı. Erdoğan ve eşinin şirket hisseleri, emekli ikramiyesi, emekli maaşı, milletvekili maaşından ve arsalarından elde ettiği toplam 1 milyon 666 bin YTL değerinde malvarlığı bulunuyor. Başbakan, Başbakanlık Basın Merkezi'nin İnternet sitesinde (www.basbakanlik.gov.tr) açıkladığı "mal beyanı" nda, sahip olduğu malları üç grupta topladı. İlk grupta İstanbul-Arnavutköy ve Rize-Güneysu'daki iki arsanın da yer aldığı "taşınmaz mallar" yer aldı. İkinci bölümde; bankadaki 1 milyon 361 bin 290 YTL ile 120 bin Amerikan Dolarını gösterdi. Üçüncü bölümde ise eşine ait, bugünkü değeri 60 milyar lirayı bulan 2006 model Passat marka otomobil ile 35 bin 640 YTL değerindeki takılar yer aldı. .

ARSA DEĞERİ ARTMAMIŞ
Başbakan'ın "mal beyanı"nda en dikkat çeken hane, "taşınmaz mal bilgileri" bölümü oldu. Erdoğan bu bölümde iki mal gösterdi: "Arnavutköy - Bolluca Köyü'ndeki 376 metrekare arsa (40 bin YTL)" ve "Güneysu- Dumankaya Köyü 2000 metrekare arsa (10 bin YTL)" Ancak mal beyanına göre arsaların değeri son 5 yılda artmadı. Erdoğan'ın dün açıkladığı "mal beyanı" nda da 40 milyar olarak, yani fiyatı 5 yıldır hiç artmamış gibi gösterilen Arnavutköy'deki arsa,1998- 2001 arasında 26 kat değer kazanmıştı. Erdoğan'ın açıklamasına göre fiyatı; 10 bin YTL (10 milyar) olan Rize-Güneysu'daki evi de 2001'de AK Parti Genel Başkanlığı'na verdiği mal beyanındaki değerinde kaldı. Aynı arsa, 1998'den 2001 kadar geçen üç yıllık sürede 3.3 kat değer kazanmıştı. Erdoğan'ın bankadaki 1 milyon 361 bin YTL'sinin büyük kısmı Emniyet Gıda, İhsan Gıda ve Yenidoğan Gıda firmalarının yüzde 12'şerlik hisselerinin satışından kaynaklanıyor.

OĞLUNA BORCUNU ÖDEMİŞ
Başbakan, 2001 Eylül'ünde verdiği mal beyanında oğlu Ahmet Burak Erdoğan'a 220 bin dolar ve 55 bin mark borcu olduğunu belirtmişti. Yine aynı beyanında, 340 bin doları ve 130 bin markının bulunduğunu belirtiyordu. Bu hesaba göre Başbakan, oğluna olan dolar ve mark borcunu ödedi. Borç ödemesi sonrası 120 bin doları kaldı. Bu tutar, dünkü beyana da yansıdı. Ancak önceki beyanında 130 bin mark nakti, 55 bin mark borcu olduğunu belirten Erdoğan 75 bin markı ya YTL'ye çevirdi ya da bu tutarı harcadı. Dün açıklanan "mal beyanı"nda ayrıca Başbakan'ın, döviz tasarrufu açısından "yastık altı" yatırımı tercih ettiği anlaşıldı. Beyanda, "Erdoğan'ın nezdinde" olarak ifade edilen 120 bin dolar, nakit paranın evde veya bir kasada tutulduğu anlamına geliyor. Ancak Erdoğan 130 bin marktan 55 bin mark düşüldüğünde geri kalan paranın ne olduğunu açıklamadı.

BİR EVİ BİLE YOK!
Erdoğan'ın dün açıkladığı beyanı, kendisine ait bir evinin olmadığını gösterdi. Bu durum, Başbakanlık sözcüsü Akif Beki tarafından da teyit edildi. Üsküdar'daki ve "köy evim" dediği Rize Güneysu'daki ev Erdoğan'ın üstüne kayıtlı değil. Açıklamaya göre Erdoğan çifti, 1999'da aldıkları Wolkswagen Passat marka otomobilin "modelini yükseltiler". Erdoğan'ın mal beyanında eşine ait, değeri 60 bin YTL olarak bilinen 2006 model Passat gösterildi. Yine Emine Erdoğan'ın malvarlığı hanesinde, 35 bin 640 YTL takı gösterildi. Başbakan Erdoğan, AK Parti grubunda da mal varlığı konusuna kısaca değindi. Erdoğan grupta Emniyet Gıda ve diğer şirketlerdeki hisselerini satışını "Şirket hissedarlığım yok. Yasal olarak engel bulunmamasına rağmen 'etik değil' diye tartışma olunca 'Lanet olsun' dedim ve hisseyi devrettim. Şu anda maaşlı durumdayım" diye anlattı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal: Helal değilse haram zıkkım olsun
 AKP'li vekiller normal buldu
 Mumcu'dan şeffaflık çağrısı
 İslam dünyasını uyardı: Provokasyona gelmeyelim
MUHARREM SARIKAYA
Erdoğan'ın temmuz planı
Milletvekili bürolarının...
YAVUZ DONAT
Portre: Osman Arslan
Şanlıurfa hakimiyken de konuşmazdı.
Yüzüğü sahte çıktı
Bülent Ersoy'un gazetecilere 36 kıratlık elmas olduğunu söylediği...
Emniyet amirine aracında infaz
Çubuk İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Dündar aracında...
Silah babasına ait
Silah babasına ait
Rahip Santoro'yu öldüren 16 yaşındaki O. A. yakalandı. Cinayeti...
Ford bayilerinin otobüsü Roma'da ölüme uçtu: 12 ölü 18 yaralı
Ford bayilerinin otobüsü Roma'da ölüme uçtu: 12 ölü 18 yaralı
Koç Grubu'nun motivasyon gezisine katılan bayileri taşıyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu