kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
  » Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Jyllands-Posten gazetesi genel yayın yönetmeni Carsten Juste
Danimarka'nın 600 internet sitesi hacklendi
"Biz de yayımlayacağız''
Aznar: Müslümanlardan özür dilenmeli

"Biz de yayımlayacağız''

İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürleri yayımlayan Danimarka gazetesinin editörü, İran gazetesi Hemşehri'nin yayımlayacağını açıkladığı Yahudi soykırımıyla ilgili karikatürleri de aynı gün yayımlayacaklarını söyledi.

Editör Flemming Rose, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Gazetem İran gazetesiyle temasa geçmeye çalışıyor ve karikatürleri onlarla aynı gün yayımlayacağız'' dedi.

İran'da Tahran Belediyesi'nin yayımladığı Hemşehri gazetesi, İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürlere karşı kendilerinin de Yahudi
soykırımıyla ilgili karikatür yarışması açtıklarını ve yarışmayı kazanan en iyi 12 karikatürü yayımlayacaklarını ilan etmişti.

Jyllands-Posten gazetesinin kültür editörü Rose, daha önceki karikatürleri yayımlama kararını ise yerel medyada, bazı kişilerin Müslümanların tepkisinden korkarak kendi kendilerini sansür ettiğini gördükten sonra verdiğini söyledi.

Rose, ''Ortada bir haber vardı ve biz bunu ele almalıydık. Sadece değişik bir şekilde, 'söyleme göster' ilkesine göre ele aldık'' dedi.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Bu arada aynı gazetenin genel yayın yönetmeni Carsten Juste, istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.

Eski Danimarka Dışişleri Bakanı Uffe Ellemann-Jensen'in ''Bir genel yayın yönetmeni hatalı bir değerlendirmede bulunuyorsa istifa etmeli'' açıklaması üzerine Juste, gazetenin internet sitesinde yayımladığı kısa yanıtta, ''Böyle bir şeye gerek görmediğini'' yazdı.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI STEİNMEİER: BU KIŞKIRTICILIKTIR

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Tahran yönetiminin İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere karşı ''Yahudi soykırımını konu alan bir karikatür yarışması düzenlenmesi'' çağrısında bulunmasını sert dille eleştirdi. Steinmeier, bugün Berlin'de Portekiz Dışişleri Bakanı Diogo Freitas do Amaral ile yaptığı görüşmeden sonra kendisine yöneltilen bir soru üzerine, ''Yahudi soykırımını karikatürlerle görmezden gelmek ve kurbanların anısını kirletmek, sadece zevksizlik değil, aynı zamanda kışkırtıcılıktır'' dedi. ''Buna anlayış göstermenin mümkün olmadığını'' ifade eden Steinmeier, ''düşünce ve basın özgürlüğünün sadece kağıt üzerinde olmadığının Arap ülkelerinde izah edilmesi gerektiğini'' kaydetti.

Amaral ise ''Batı'yla İslamiyet arasındaki diyalogun derinleştirilmesi için tüm diplomatik ve siyasi imkanlardan istifade edilmesini'' istedi ve ''tüm kültür ve dinlerin bir arada yaşayabileceğini, bunun için farklılıklardan çok ortak yanların araştırılması gerektiğini'' söyledi.
Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Devlet Bakanı Gernot Erler de, Tahran yönetimini, karikatür krizini bilinçli şekilde İsrail ile kriz ortamı yaratmak için kullanmakla eleştirdi.

AVUSTURYA'NIN BAŞBAKANI SCHÜSSEL: BİZ MEDENİYETLER ÇATIŞMASI İSTEMİYORUZ

AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Başbakanı Wolfgang Schüssel, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yol açtığı tartışmalar ve şiddet eylemlerinin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, ''Biz medeniyetler çatışması istemiyoruz. Tarafların karşılıklı provokasyonları sona erdirmesini bekliyoruz'' dedi.

Karikatürlerin ''onur kırıcı olduğunu'' belirten Schüssel, ''Arab-European League'' adlı web sayfasıyla İran'da yayımlanan Hemşehri gazetesinde Holocaust (Yahudi soykırımı) karikatür yarışması düzenlenmesinin de aynı şekilde onur kırıcı olduğunu'' bildirdi. Holocoaust karikatür yarışması nedeniyle yayımlanan karikatürlerde, ''Bugüne kadar Müslüman dünyasının büyük bir bölümünde hiç tartışılmayan bazı gerçeklerin sorgulandığını ve Yahudi soykırımı üzerine utanç verici espriler yapıldığını'' ifade eden Schüssel, ''Ne İslam'a yönelik onur kırıcı karikatürlerin, ne de Yahudi soykırımı üzerine yapılan utanç verici esprilerin, kültürleri ve dinleri karşılıklı saygı içinde yaşamamız gereken bu dünyaya yakışmadığını'' söyledi.

Tüm tarafları ''Karşılıklı provokasyon spiralini sona erdirmeye çağırıyorum'' diyen Schüssel, ''Biz medeniyetler çatışması değil, değişik kültürler arasında barış istiyoruz. Bu vesileyle sorumlu tüm politikacıları, dinlerin ve medyanın temsilcilerini, bu çatışma ortamının sona ermesini sağlamak amacıyla güçlerini kullanmaya çağırıyorum'' diye konuştu.
Hollanda'nın Antwerpen kentinde faaliyet gösteren Müslüman Mülteciler örgütünün ''Arab-European League'' adlı web sayfasında yayımlanan Holocaust (Yahudi soykırımı) karikatürlerinde, soykırım üzerine çirkin espriler yapılıyor. Aynı şekilde İran'daki Hemşehri gazetesi de okurları arasında ''Holocaust karikatür yarışması'' düzenlediğini duyurmuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Kuş gribi Afrika'ya sıçradı
 Kenya'da 3,5 milyon insan aç
 Çözüm isteyenler 'vatan haini'
 'Küresel krizle karşı karşıyayız'
 Son 'imparator' umudu Prenses
 "Kancalı imam" 7 yıl hapis cezası aldı
 Samsung, yolsuzluklar için özür dileyip 830 milyon $...
 Yeni bir 'dünya' bulundu!
 "ABD ile görüşmek yok"
 Askere "Kurtlar Vadisi" uyarısı!
 Rus gizli servisinden şaka gibi iş teklifi
 "Fransızca yoksa vatandaşlık yok"
 Adalet Divanı'na kadın başyargıç
 Köpeğine karşı gitarı...
 En büyük kim!
Bunun adı ihraç
Bunun adı ihraç
İsviçre maçının faturası ağır oldu: Türkiye EURO 2008 elemelerinde...
Fazla kat krizi
Fazla kat krizi
Fulya'da sorun, müteahhite ait konut kuleleri. Belediye Başkanı Ünal,...
Erdoğan, 'yastık altı' yatırımcısı çıktı
Erdoğan, 'yastık altı' yatırımcısı çıktı
Başbakan malvarlığını internet sitesinde açıkladı. Erdoğan'ın şirket...
Silah babasına ait
Rahip Santoro'yu öldüren 16 yaşındaki O. A. yakalandı. Cinayeti...
Ford bayilerinin otobüsü Roma'da ölüme uçtu: 12 ölü 18 yaralı
Koç Grubu'nun motivasyon gezisine katılan bayileri taşıyan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu