kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nişantaşılı duman altı olmayacak
Nişantaşılı duman altı olmayacak
Ünlü isimler ne diyor?
Mekan sahipleri kampanyayı destekliyor

Nişantaşılı duman altı olmayacak


Nişantaşı'ndaki eğlence mekanlarında artık sigara içmeyenler için özel bölümler olacak. Türkiye'de ilk olan bu uygulama ile mekanların önce yüzde 20'lik bölümü sigara içmeyenlere ayrılacak, bu oran daha sonra yüzde 70'e kadar çıkacak.

İstanbul'un en popüler kafe, bar, kulüp ve restoranlarının bulunduğu Nişantaşı'nda sigara içmeyenleri sevindirecek bir uygulama başlıyor. 29 Ocak'tan itibaren başta Nişantaşı olmak üzere Şişli ilçesi sınırları içinde bulunan bütün restoran, bar, kafe, internet kafe, elektronik oyun merkezi, bowling salonu gibi mekanlarda sigara içmeyenler için özel bölümler açılacak. İlk etapta bu mekanların yüzde 20'si sigara içmeyenler için ayrılacak ve zamanla mekanların önce yarısında, daha sonra ise yüzde 70'inde sigara içmek yasaklanacak. Amaç, Şişli'de başlayan bu uygulamanın tüm Türkiye'ye örnek olması. Şişli Belediyesi Meclisi, 9 Aralık'taki toplantısında tarihi bir karar alarak, 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi'ne Dair Kanun ile, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. ve 38. maddelerine dayanarak, ilçede kamuya açık kapalı mekanlarda sigara içenler için özel bölümler oluşturulması zorunluluğunu getirdi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, uygulamanın sadece Şişli ile sınırlı kalmayıp önce tüm İstanbul'a sonra da Türkiye'ye yayılmasını sağlamak için ulusal bir kampanya hazırladı.

HİLTON'DAN BAŞLIYOR
"Türkiye'nin Havası Şişli'den Değişmeye Başlıyor" adlı kampanyaya 29 Ocak'ta Hilton Oteli'nde yapılacak olan ve işletme sahipleri ile sanat, spor dünyasından ünlülerin katılacağı basın toplantısıyla start verilecek. Mustafa Sarıgül, 18 Ocak çarşamba günü belediye binasında işletme sahiplerini toplayarak onlara kampanyanın detaylarını anlattı. İşletme sahiplerinin görüşleri doğrultusunda mekanların yüzde kaçının sigara içmeyenlere ayrılacağını belirledi. İşletmecilerin önerileri doğrultusunda ilk etapta mekanların yüzde 20'sinin sigara içmeyenler için ayrılmasına karar verildi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül uygulamaya istisnasız bütün mekanların katılmak zorunda olduğunu belirterek denetimi bizzat kendisinin yapacağını söylüyor: "Bu kampanya yasayla değil gönülle uygulanır, ancak böyle olunca başarıya ulaşır. Çağımızın en büyük tehlikelerinden birisi olan sigaranın insan sağlığı üzerindeki zararlarını önlemek ve buna karşı mücadele etmek, yasalarımızın yerel yönetimlere verdiği bir görev. 29 Ocak'ta başlatacağımız uygulama, sigara içenlere yasak koymayı değil, onların özgürlüklerine saygı göstermekle birlikte sigara içmeyenleri de korumayı amaçlıyor. İşletmeciler de endişelenmemeli, aksine müşterileri azalmayacak, artacak. Çünkü halktan bize bu kampanya ile ilgili birçok destek telefonu geliyor."

KİTAPÇIKLAR BULUNACAK
Peki uygulama nasıl olacak? Her mekan, masalarının yüzde 20'sini sigara içmeyenler için ayıracak. Masaların üzerine "Dumansız Masa" yazan mavi etiketler konacak. Ayrıca bu masalarda özel hazırlanan kitapçıklar da bulunacak. Mekanın camında veya kapısında 'dumansız masa' uygulamasının olduğunu gösteren çıkarmalar yapıştırılacak.

REKLAM FİLMİ HAZIRLANIYOR
Şişli Belediyesi büyük bir reklam kampanyası ile uygulamayı Tüm Türkiye'ye duyuracak ve uzun süre gündemde tutacak. 20 saniyelik reklam filmi hazırlanacak ve bu film haber kanalları başta olmak üzere televizyon kanalları ve sinema salonlarında yayınlanacak. İstanbul'daki 38 sinemada bu reklam filmi iki ay boyunca gösterilecek. Gazetelere tam sayfaya yakın, haftalık dergilere tam sayfa ilanlar verilecek. En çok takip edilen internet sitelerinde banner'lar olacak; billboard'larda afişler, belediye otobüslerinde de reklamlar yer alacak. Şişli Belediyesi bu reklam kampanyası için büyük bir bütçe ayırmış durumda. Bütçeye işletme sahipleri de katkıda bulunacak. Mustafa Sarıgül, iyi uygulanırsa kampanyanın iki ay içinde İstanbul'a yayılacağını, diğer belediyelerin de bu uygulamaya geçeceğini iddia ediyor. İşletmecilere büyük görev düştüğünü özellikle ilk 15 gün büyük sınav vereceklerini belirtiyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Tom Miks 50 yaşına bastı
 Cip dünyasının Türk mucidi
 Hollywood yıldızlarının terliği Türkiye'de
 Çıplak 'logo'nun sergisi açıldı
 Merdivensiz mağaza
 Paris sallandı şimdi sıra evinizde
 Türkçe sözlü rap'i kabul ettireceğiz
 Felsefe, tarih, egzotizm ve çokça müzik
 Tarkan'a doyduk mu ne?
 Eğlencenin yakışıklı prensi
 Satır arasında kalanlar
 Yaşamı ve baharı sevmişlerdi
 Çin astrolojisinde 2006 köpek yılı
 İki ters bir düz örün keyfiniz yerine gelsin
 Baharın modası kıştan belli olur
 Çeyrek asırdır ölümü fotoğraflıyor
 20 yıldır saçım kısa köyde fönlü gezilmez
 Alışveriş bahane eğlence şahane
 İç çamaşırı imparatorunun ardındaki sır
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bir gece yarısı eğlencesi
Sevgili Ali Atıf Bir ve Ali...
FİLİZ AKIN
Yıldızını seçmek
Show TV'nin "Türkiye Yıldızını Seçiyor"...
Pub'da içilen bira eve de girmeli
Teoman Hünal 1990'lardan bu yana sahip olduğu The North Shields Pub'larında...
Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
Geleneksel Türk içkimiz rakı pek çok yiyeceğin yanında keyifle içilebilir. Siz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.