kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kartların hesabı AKP'den sorulmaz
Kartların hesabı AKP'den sorulmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi lügatlarında asla düşmanlık, kin ve nefret üzerine siyaset olmadığını belirterek, ''Siyaset, kin ve nefret kabul etmez'' dedi.

Erdoğan, Kaya Ramada Otel'de partisinin Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Otel girişinde mehteran gösterisiyle karşılanan Erdoğan'a, partililer sevgi gösterisinde bulundu. ''En büyük servetin gençlik kolları'' sloganı atan partililere Erdoğan, ''Şüphesiz ki, gençlik birülkenin en büyük serveti. Sadece AK Parti'nin değil''
dedi.

Erdoğan, gençlerin bu heyecanının önce 2007 seçimlerinde, arkasından da 2009'da yapılacak yerel seçimlerde Büyükçekmece'nin tümüne yayılacağı temennisinde bulunarak konuşmaya başlarken, zaman tünelinde geriye gitmek istediğini, partililerle beraber 3 yılın muhasebesini yapacağını söyledi.

''Hafızai beşer nisyan ile maluldür'' sözünü hatırlatan Erdoğan, dün yapılan bütün kötülüklerin unutulacağı gibi, yapılan iyilikler ve mevcut güzelliklerin de unutulabileceğini vurguladı. Erdoğan, mutfağın dilinin önemli olduğunu, Türkiye'de bu dili anlamayan, yakalayamayanların bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Hayatında bakkal, market yüzü görmeyen bu dili anlamaz. Ben bunusöyleyince 'bakkal düşmanı' diyenler çıkabilir. Bizim lügatımızda değişim, dönüşüm ve gelişim var. Bizim lügatımızda asla düşmanlık, kin, nefret üzerine siyaset yoktur. Siyaset, kin ve nefret kabul etmez. Şunu da söyleyeyim; bizim lügatımızda muhalefetin tanımı, bunların muhalefet anlayışı gibi değildir. Muhalefetin tanımı, siyaha beyaz demek değildir. Bir ülke insanlarının konulardaki farklı görüşleri muhalefeti oluşturur.

Vatandaş da seçicilik yapar. Bugünkü muhalefet anlayışı bu değil. Bunlar 2 kere 2'ye 4 değil, 5 diyorlar. Bunlar matematiği, hakikati, gerçeği zorluyorlar. İşte burayı çözmek lazım.''

FAİZ KONUSU

Başbakan Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri anlatırken de ''Faize halkı ezdiriyorlar'' sözünü kimsenin kalkıp da iktidarları için kullanamayacağını kaydetti.

Konut kredilerinde yüzde 1'in altına düşüldüğünü, Türkiye'de dengelerin değiştiğini, bu yolu açarken finans çevrelerinde iflasın olmadığını, tam aksine finans çevrelerinin ciddi manada para kazandığını dile getiren Erdoğan, eskiden Türkiye'de her önüne geleninbakkal dükkanı gibi banka açtığını hatırlattı.

Korkunç faizler nedeniyle vatandaşların da paralarını buraya yatırdığını ifade eden Erdoğan, ''Hatta bazı dinci holdingler çıktı ya... İşte orada döviz bazında yüzde 30-35 nema dağıtıyor. Adını da faiz koymuyor. Nema...'' diye konuştu.

Türkiye'de bankaların yüzde 120, yüzde 130 faiz dağıttığını, bu bankaların 22 tanesinin fona devredildiğini hatırlatan Erdoğan, bunun faturasını da milletin ödediğini vurguladı.

O dönemin iktidar ortakları arasında MHP, DSP ve ANAP'ın bulunduğunu belirten Erdoğan, ''Şimdi bu partiler güya post değiştirmiş. Zihniyet aynı zihniyet, değişen bir şey yok'' dedi.

AK PARTİ'NİN FARKI

Erdoğan, AK Parti'nin bir farkın partisi olduğunu dile getirerek, geçenlerde özel bankası bulunan birinin yanına geldiğini ve bu kişininzevkten dört köşe olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Milyar doların altında rakamla kurduğu bankasının şu anda 4, 4.5, 5 milyar dolara piyasa bulduğunu söylüyor. Yabancı bankalardan bir tanesinin 150 şubesi var.

'5 yıl içinde bu şubeleri 500'e çıkartacağız' diyor. 4 bin eleman istihdam edecekler. Bazıları 'finans sektörü yabancıların eline geçiyor' diyor. Kardeşim, bu işi en iyi kim yapıyorsa buyursun yapsın.Bu ülkede oluşan iyi şartlar içinde bunlar da çalışacak. Başarılı kalamazsa zaten barınamaz. Halkımıza en iyi hizmeti kim verecekse buyursun versin.''

Başbakan Erdoğan, faiz yükü altında ezilmeyen bir Türkiye'yi istediklerini, daha adil bir ortama doğru gideceklerini ve mevcut durumu yeterli bulmadıklarını söyledi.

Batıda ve ABD'de faiz oranlarının yüzde 4-5 civarında olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'de de rakamların buraya geleceğini, böylece rekabetin yakalanacağını bildirdi.

KREDİ KARTI OLAYI

Kredi kartı olayına da değinen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kredi kartı olayında bu kadar düzensiz olarak bu sistemi kimler kurdu? Bunun hesabını sistemi bu şekilde kuranlara sorun. Kredi kartıyla ilgili yeni bir kanun hazırladık. Orada ciddi manada borcu bulunanların yeni bir yapılanmayla sıkıntılarını aşacağız. Artık 'bunubir sisteme oturtalım' diyoruz. Senin maaşın 10, sadece bir bankanın sana verdiği kredi imkanı 100. Ondan sonra da kim ağlıyor? Hem banka ağlıyor, hem de 'gitti intihar etti' deniliyor. Bunun 3 tane sorumlusuvar. Bu sistemi yanlış hazırlayanlar, limitini sınırsız kullananlar vekullandıranlar. Hepsi de bunun suçlusudur. Kalkıp da kimse AK Parti'yefatura kesemez. Yetkisi de hakkı da yoktur.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AKP Başkanvekili Çelik vuruldu
 "Helal gıda" isteğe bağlı
 "Internet ucuzlayabilir"
 'Yakıp-yıkmayı kabul etmiyoruz'
 Laiklik ilkesinin 69. yıldönümü
 Erbakan teklifi kurula inecek
 Mektupla uyaracak
 Karikatür kalkışması
 Genel yayın yönetmenlerine sorduk: Siz yayımlar mıydınız?
 Halkın tercihlerine Ankara'nın yorumu
 Avukatı: Erbakan evlenmedi
 Lagendijk İstanbul'a geldi
MAHMUT ÖVÜR
Asıl belediye başkanları mal varlığını...
MUHARREM SARIKAYA
Çiçek: Şimdi yandınız...
"Bundan sonra da...
YAVUZ DONAT
Kim özür dileyecek?
Almanya'nın önemli iş adamlarından...
Mafyaya özendiriyor
Şiddet ve cinsellik içerikli GTA oyunu, 7-15 yaş arası çocukların...
Onlar evlenirken hırsızlar evdeydi
Yeşim Salkım ve İlker İnanoğlu önceki gece Kuruçeşme Divan'da...
Washington'la Baydemir krizi
Washington'la Baydemir krizi
Baydemir'in Washington'da üst düzey ABD yetkilileri ile görüşecek...
Yurdakul'un katiline infaz
Yurdakul'un katiline infaz
1979 yılında Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'u öldüren, 1989'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu