kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
''Fulya Projesi'ni yapalım, gideyim''

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Divan Kurulu Toplantısı başlarken, kulüp başkanı Yıldırım Demirören, üyelerden ''Fulya Projesi'' konusunda destek istedi.

Ceylan Inter-Continental Oteli'nde yapılan toplantıda konuşan Yıldırım Demirören, Fulya Projesi'nin Beşiktaş'ın 50 yıllık hayali olduğunu belirterek, ''Fulya Projesi'ni yapalım, pazartesi bırakıp gideyim'' dedi.

Demirören, projenin her Beşiktaşlı'nın emeğiyle bugünlere geldiğini belirterek, ''Proje ile garanti gelir elde edeceğiz. Bazı kulüpler yardım kampanyası başlattı. Fulya'nın
ruhsatı yok. Bu ruhsatı niye alamıyoruz, anlamıyorum. Her şey hazır. Bu proje herkesin onayından geçti. Herkes gerekli bilgileri verdi ve aldı. Bugün 'komisyon kuralım' diyorlar. Bir sene niye kaybettik? Bu benim projem değil, Beşiktaş'ın projesidir. 'Yıldırım Demirören'in heykelini dikeceğiz' diyorlar. Heykelimi dikmesinler, bu projeye destek versinler'' diye konuştu.

''PROJE HERŞEYİYLE HAZIR''

Projenin herşeyiyle hazır olduğunu kaydeden başkan Demirören, ''Kontratıyla kira sözleşmeleriyle proje hazır'' dedi.

Yıllık gelir beklentisinin 12 milyon dolar civarında olduğunu belirten Demirören, ''Yabancı bankalar, 20 yıllık toplam 70 milyon dolarlık gelirini 40 milyon dolar nakite çevirebileceklerini söylediler. Aradaki fark 30 milyon dolar. Ancak borcu sıfırlayacağız'' dedi.

''LÜTFEN YARIN BU PROJE BAŞLASIN''

Herkesten projeye destek isteyen Yıldırım Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Lütfen yarın bu proje başlasın. Kimse engellemeye kalkmasın. 'Yıldırım Demirören, 2007 yılında seçim kazanacak' diye düşünülmesin. 40 milyon dolarla borcu kapattık. Ama 8,5 milyon dolar her yıl Beşiktaş'a geliyor ve sıfır borçla temlikler kalkmış oluyor. 20 yıl 3,5 milyon dolar bloke olacak ama daha sonra bu para da kasaya girmeye başlayacak. Bu projenin bugün yarın devreye girmesi şarttır.

Bizler diğer kulüpler gibi adambaşı para toplamayız. Biz Beşiktaşız. Statlar başarıyla dolar. Pazarlama başarıyla olur. Ama başarısızlık statların boş kalmasına neden olur.''

''BAŞKAN ÜNAL'A BU KONUYU SORUN''

Her Beşiktaşlı'nın, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a bu konuyu sorması gerektiğini kaydeden başkan Demirören, ''Her Beşiktaşlı yarın Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a 'Ruhsatı niye vermiyorsun?' diye sormak zorunda. Ruhsatı bekliyoruz. Her Beşiktaşlı'nın pazartesi günü 'Ruhsatımızı ver' demesi gerekiyor.

Projeyi anakente göndereceklerini söylüyorlar. Anakent zaten onaylamış, sana göndermiş. Pazartesi ya da salı, sizlerin desteğiyle bu proje olacak'' diye konuştu.

Projeden 20 yılda gelecek 70 milyon doları, 40 milyon dolara kırdırdıklarını ve 30 milyon doların kayıp gibi gözüktüğünü vurgulayan Demirören, ''Ancak borç faizinden kurtulduğumuzda, 50 milyon dolar gizli para kazanacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

NASIR: ''571 KİŞİNİN ÜYELİĞİ SİLİNDİ''

Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ise 2002 yılından beri aidatlarını yatırmadığı için 571 kişinin üyeliklerinin silindiğini söyledi.

Nasır, günümüzde sanayi haline gelmiş futbolda maliyetin çığ gibi büyüdüğünü ifade ederek, ''Kulübümüzde de aynı sıkıntılar yaşanmaktadır. Önemli olan mali yapıların sağlam zemine oturtulmasıdır. Bugün içinde bulunan şartlara, 6 ayda ya da 1 yılda gelinmiş değil. Kulübün menfaatleri açısından, 3 yıl önce gerekli kişilerden açıklama istediğimizde, haksız ithamlara uğradık. Burası Divan Kurulu'dur. Yönetime destek verecek akil insanların bulunduğu yer burasıdır'' diye konuştu.

UEFA KRİTERLERİ

Gelecek yıldan itibaren UEFA kriterlerinin gündeme geleceğini hatırlatan Şeref Nasır, ''Mevcut kaynaklar iyi değerlendirilmeli. Gelirler arttırılmalı. Altyapı üzerinde önemle durulmalı. Yönetim kurulu 3 yıllığına seçilmektedir. Camia olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Ancak, bu demek değil ki yönetim kurulu her istediğini yapar'' diye konuştu.

İdari konularda en önemli konulardan birinin de personel değişikliği olduğunu kaydeden Nasır, şunları söyledi: ''Diğer konu da taraftarların taşkınlığıdır. Başkanların istifasına, ailelerin tribünlerden uzaklaşmasına ve gerçek Beşiktaşlı taraftarların azalmasına neden olan bu grubun izole edilmesi gerekir.

İlk yarıda en çok para cezası alan kulübüz. Ayrıca üye yapımız gözden geçirilmeli. Bu konuda seçici olmalıyız. Yeni taslağımıza titizlikle riayet gösterilmeli.'' Toplantıya, başkan Yıldırım Demirören'in yanı sıra 8 yönetici daha katıldı.

Bu arada, muhalefetin önemli isimlerinden Fikret Orman, yurtdışında bulunduğu için toplantıya katılmazken, gönderdiği mesajla Fulya Projesi'nin konuşulmasını istedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş hasret giderdi: 2-1
 Fenerbahçe:1-Rizespor:1
 Appiah: ''Paniğe gerek yok"
 Villareal Nihat ile görüşüyor
 Mal varlığı eriyor
 Suçlu futbolcular!
 3. diyeti ödedi
 No problem (Problem yok)
 20 milyon euro'ya ret
 On dakikada bir
 Her yerde Kartal
 Bu avantaj kaçmaz
 Partimiz Trabzon
 Müjde! FIFA'ya borç dün ödendi
 Sözünün eri Kemal Bey!
 Çin,Yao-Ming'eçalıştı
 Senegal&Mısır turladı
 Ordu'nun gözü Aydın!
 Turkcell Süper Lig'de bugün
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Rize galibiyeti kaçırdı
Genel durum göz önüne...
GÜRCAN BİLGİÇ
Bir iyi, bir kötü
Futbol Fenerbahçe'yi terketmişti, sıra...
LEVENT TÜZEMEN
Ulusoy adaletsizliğe son vermeli
Bir atasözü şöyle der:...
TURGAY DEMİR
Yasal çelişki!
Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın...
'Yazılanlar doğru fazlasını yaşadım'
'Yazılanlar doğru fazlasını yaşadım'
Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke, SABAH'ın ortaya çıkardığı silahlı...
Erdoğan Köşk için en güçlü aday çıktı
Erdoğan Köşk için en güçlü aday çıktı
Yeni cumhurbaşkanı adayı konusunda sorulan iki farklı soruda da...
Milyonlarca erkek yanılmış olamaz
Milyonlarca erkek yanılmış olamaz
Hangi ünlü ismin kız arkadaşınız olmasını isterdiniz? İnternet sitesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu