kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Başbakan istiareye yattı'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin günlerdir, ''Hacdan gelen yakınını bekler gibi Başbakan'ın çantasından çıkacak servet beyanını beklediğini'' savunarak, ''Başbakan açıklamak için anlaşılıyor ki istiareye yattı ya da ulemaya soruyor, remil atıyor, en hayırlı günü arıyor'' dedi.

CHP il başkanları ve temsilcileri, seçime hazırlık çalışmaları çerçevesinde Ankara'da düzenlenen toplantıda biraraya geldi. Baykal, toplantıyı açış konuşmasında, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Üç yıllık yönetiminde AK Parti'nin
Cumhuriyet'in kazanımlarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne süren Baykal, son günlerde siyaset-ahlak ilişkisinin bir kez daha ülke gündeme yerleştiğine dikkati çekti.

Siyasetin bir kamu hizmeti olduğunu belirten Baykal, ''Siyaset, insanın kendisini düşünmenin ötesine geçmesi, toplumu düşünmesi, kendi ekonomik çıkarı, refahı için değil tüm toplumun refahı için çalışmaktan tatmin olma anlayışıdır'' dedi.

Sözlerini, ''Siyasetin iyisi var, kötüsü var. Kalp siyaset var, has siyaset var'' diye sürdüren Deniz Baykal, siyasetin bozulmasının her şeyi bozacağını söyledi. Malvarlığı tartışmalarına da değinen Baykal, şöyle devam etti:

''Günlerdir Türkiye, hacdan gelecek yakınını bekler gibi Başbakan'ın çantasından çıkacak servet beyanını bekliyor. Başbakan açıklamak için anlaşılıyor ki istiareye yattı ya da ulemaya soruyor, remil atıyor, en hayırlı günü arıyor. Başbakan servet beyanı yapmaya mı yoksa yapar gibi görünüp yapmamaya mı çalışıyor. 'Canım yaptık zaten' diyor. Neyi yaptın kardeşim.

Gazeteye el altından 2001 yılındaki beyanını veriyor. O beyanın çok büyük bir tartışmaya yol açtı, dava açıldı ve sen o davadan Başbakan olduğun için kurtulabildin. Başbakan olduğun için o davayı Yargıtay'a götüremediler.

Bir başbakan aradan 5 yıl geçtikten, araya bunca yeni dedikodu, olay girdikten sonra, toplumu tekrar bu tartışmalı servet beyanını hazmetmeye, alıştırmaya yönelik bir uygulamayı sürdürüyorsa ve bunun sonunda hafta başında bize 'işte servet beyanım' diye aşağı yukarı aynı şeyi söyleyecek ise bunu biz servet beyanı diye mi kabul edeceğiz?''

''UNAKITAN'LA DEĞİL, ŞENER'LE YÜRÜ''

Halkın her zaman hoşgörülü olduğunu, gerekli krediyi verdiğini, beklediği ifade eden Baykal, şunları kaydetti: ''Ancak halkın hoşgörüsünün de bir kotası vardır. İktidarı buradan uyarıyorum, o kota doluyor. İktidar yolsuzluk iddiaları karşısında kendisini savunamıyor. Şimdiden uyarıyorum, aklını başına al.

Toparlayabilirsen kendini toparla, çeki düzen ver, çevreni değiştir. O Maliye Bakanı'nı oradan tut ve at dışarıya. Eğer başarabilirsen karanlık yollarda Maliye Bakanı ile yürüyeceğine aydınlık yollarda Abdüllatif Şener'le yürü. Bunu yaparsan belki toparlarsın, milletimiz affedicidir. Senin malını, mülkünü de önemsemez, 'o kadarcık da olsun' der. Sen ne beyan ettiysen onu kabul eder, arkasını önünü sormadan.'' Milletvekili dokunulmazlığının mutlaka kaldırılması gerektiğini belirten Baykal, iktidarın bu konuda ipe un sermeye başladığını savundu.

''ZARAR VERMEYE BAŞLADI''

Baykal, konuşmasının ardından, bir gazetecinin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kendisine yönelik eleştirileri ve üslubuna ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, şunları söyledi:

''Televizyonlarımıza Maliye Bakanı'nın konuşmalarını yansıtmadan önce bir uyarı yayınlamalarını öneriyorum. Çoluk çocuk izliyor, ailecek izleniyor, hiç uygun olmuyor. 'Birazdan Maliye Bakanı'nın konuşmasını yayınlayacağız, çocuklarınızın yaşı uygun değilse televizyon başından uzaklaştırmanızı öneririz' denilmesi lazım. Sadece Hazine'ye, Türkiye'nin ahlakına değil, çoluk çocuğun ahlakına, terbiyesine de zarar vermeye başladı.''

Baykal, bir gazetede, açıkladığı malvarlığının gerçekleri yansıtmadığına yönelik bir haberin yer aldığını söylemesi üzerine, ''Haberi okumadım ama ben kişisel mal varlığımı son kuruşuna kadar açıkladım'' yanıtını verdi.


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Erbakan evlendi" iddiası
 Başbakanlık’tan Şener açıklaması
 Bu da Ağar'ın malvarlığı
 Unakıtan: Baykal, arı sokmuş gibi bağırıyor
 'Başbakan'a mektup yazıp koruma istedim'
 Erdoğan: Benimki ona benzemez
 Şeffaflık göstergeye bağlanacak
 Baykal: Model olacağıma inanıyorum
 Koç'tan Başbakan'a misilleme
MAHMUT ÖVÜR
AK Parti'de 'demokrasi talebi'
AK Parti İstanbul ilçe...
YAVUZ DONAT
Sicil
Türkiye uzmanı İngiliz gazeteci Andrew Mango...
Tuğba'ya 'lolo' yok!
"Lo lo lo" şarkısıyla tanınan Tuğba Özerk, önceki gece Taksim'deki...
Tam otomatik parçalama tesisi!
Oto hırsızlarının bodrum katına kurduğu tesis göreni hayrete...
'Yazılanlar doğru fazlasını yaşadım'
'Yazılanlar doğru fazlasını yaşadım'
Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke, SABAH'ın ortaya çıkardığı silahlı...
Erdoğan Köşk için en güçlü aday çıktı
Erdoğan Köşk için en güçlü aday çıktı
Yeni cumhurbaşkanı adayı konusunda sorulan iki farklı soruda da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu