kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece
7 gün 7 gece

3 Şubat Cuma
Aile Çay Evi

Tam deniz kenarında. Dolmabahçe Sarayı ve Çırağan Sarayı'na bakıyor. Girişte sıcacık büyük bir soba var. Garsonlar ısrarla çay dağıtmaya çalışmıyorlar. Metoburger adında ve parantez içinde Hamburger yazan yiyecek 2 lira, küçük çay 1 lira, gözleme 3,5-6,5 lira. Kahvaltı da yapmak mümkün, 8 lira. Sahlep 3 lira, nargile tüttürmek 3 lira. Buraya gelen müşteriler en çok Selami Sahin"in "Ben Sevdalı Sen Belalı" adlı şarkısını çalıyorlar müzik makinesinden. 50 kuruş. Şarkıdan bazı sözler: Sen Beni, Sen, Sen Unutmuş Gibisin, Ben Hala Deliyim Hala Sevdalı, Sen, Sen Beni Unutmuş Gibisin, Yaktığın Ateşi Söndüremedim, Sen Hala Çılgınsın Hala Belalı, Ooof Hala Belalı... Çekmeye Razıyım Kaprislerini, İstersen Zincire Vur Ellerimi, Ne Olur Bir tanem Anla Halimi, Ben Hala Deliyim Hala Sevdalı. Üsküdar Aile Çay Bahçesi. Üsküdar Harem Yolu, Kuşkonmaz Camii yanı, No.10. Tel.: (0216) 495 24 25. Üsküdar Ek Bilgi: Halk arasında "Kuşkonmaz Camii" olarak bilinen caminin adı Şemşipaşa Camii. Kuşkonmaz denmesinin kaynağı lezzetli kuşkonmaz sebzesinden değil. İddialardan biri şöyle: Bunun nedeni, caminin üstüne ne bir serçe, ne bir karga, ne bir martı, ne de bir güvercin konuyormuş.


4 Şubat Cumartesi
Söz kıyafeti
Gelinlikçi. Elmas ve Canan adlı iki kız kardeş çalıştırıyor. Pantolon paçası da yapıyorlar. Söz kıyafeti de dikiyorlar. Zeytinlik Mahallesi. Ray Sokak. Birlik Apartmanı 35/3. Adı: Elmas fashion and design. Tel: (0212) 571 10 81. Bakırköy. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: 31 Ocak. 16.00. Yer: Kuruçeşme Migros'un karşısındaki parktaki havuz. Donmuş suyun üzerinde iri buz parçaları: 16. Küçük buz parçaları: 5. Havuzun şadırvanında soğuktan kendine gömülmüş/küçülmüş güvercinler: 9. Bankalarda ki insan sayısı: Sıfır.

5 Şubat Pazar
İndirimli kazak
Kitap: Martılara Simit Atacaktık Hani? Irmak'ın Güncesi. Yazarlar: Irmak Aydın ve Duygu Uzel. Çitlembik Yayınları. Ocak 2006. 231 sayfalık kitaptan yedi cümle. 1. Bu hayatta hiçbir şey düşündüğüm gibi olmuyor. 2. Zaman geçmek bilmiyordu. 3. Teyzemlerle çok iyi vakit geçirdim. 4. Her yere yürüyerek gittik. 5. Değişmek için kendime ve sana söz veriyorum. 6. Altıncı sınıfa başlamak son derece heyecan vericiydi. 7. İndirimli mağazalardan birinde harika bir kazak görünce almalarını istedim, ama almadılar. Pazar sabahı bilgisi: Pazar sabahı bazı Sarıyer Anadolu Kavağı vapuru saatleri. Sarıyer'den kalkış: 12.00- 12.45 13.30.

6 Şubat Pazartesi
Story teller

Yaşlı amca. Turist rehberi. Ünsal Tunçözgür. Araştırmacı/ yazar. Safranbolu'yu anlatarak gezdiriyor. İnönü Mahallesi. Mithatpaşa Sitesi. Tel: (0532) 203 41 42. Safranbolu. Müzik bilgisi: Kasetin adı: Mudga. Söyleyen: Shubha. Hintçe Pop. Sekiz şarkı. Neşeli ve kıvrak melodiler. Bu kasetin bulunabileceği dükkan: The Music Shop. Khan Market. Tel: 24618464. 24617797. New Delhi. Hindistan. com

7 Şubat Salı
Kiralık bale elbisesi
Çocuklar için. Folklor bale modern dans drama tiyatro müzik jimnastik dersleri verilir. Kostümleri satılır ve kiralanır. Doğum günleri için. Yetkili olarak Şükran hanım ilgileniyor. Mekanın adı: M-uço. Tel: (0212) 210 44 20. Perpa Tic. A Blok. 11. Kat. No: 1422. Okmeydanı. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı? Ülkü Tamer. " Bu bir kumrudur, çocuğum / saçakların tarihi ondan sorulur".

8 Şubat Çarşamba
Fal yerine eşya
Yılların antika eşya tecrübesi. Rukiye hanım Ankara'dan Galata'ya geldi. Her türlü umulmadık küçük büyük ikinci el güzel antika ilginç eşyalar. Dükkanın adı: İkinci El Kapıda "2." ve altında "el" resmi var. Tabelaya bakıp kimi zaman "fala mı bakılıyor" diye gelenler oluyor. Tel: (0212) 293 20 58. Kule Çıkmazı Sokak. Galata. Mahalle bilgisi. Meydandaki Galata Meydanı Manavı 1978 yılından beri hizmetimizde. Lezzet bilgisi: Muhtarlığı denize doğru geçince. Hemen solda. Yılardır orada. Beş küçük masa. Değişmez güzel lezzetiyle. Köfte, piyaz. Adı: Bebek Köftecisi. Tel: (0212) 263 63 61.

9 Şubat Perşembe
Çikolata parçaları
Yeni açıldı. Köşede. Pastane. Frambuazlı içi çikolatalı pasta: 11 lira. Duvarda pembe sipariş kağıtları. Citroen minibüsle evlere servis. Yeni Sahra'dan da, bile sipariş veriliyor. Krokantlı pastalar, çeşitli kurabiyeler. Baklavalar. Bir yazı: 'Kestane şekeri bulunur.' Adı: Özkardelen. Tel: (0216) 360 80 82. Göztepe. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 10 Şubat 1948. " İki gün önce yeniden sigara içmeye başladım ve gene o korkunç ve dayanılmaz rahatsızlığı duydum. Bırak şunu! Bırak.", İki sokaklı Cafe bilgisi: İki kapısı var. Her bir kapı başka bir sokağa açılıyor. İki sokak arasında çay, kahve içmek televizyon seyretmek kağıt oynamak keyfi. Adı: Çayeli Cafe. (0216) 341 92 74. Üsküdar.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dahiyim ama mutsuzum
 Matematik sorusu tasarlıyor önce oğlu çözüyor
 Hayatın tehlikeli dönemeçleri
 Türk Oscarlar'ı bu ay sahiplerine verilecek
 Dışarı çıkmadan önce
 Dahi yönetmenden terör eleştirisi
 Seksin gizemi, iradenin zaferi ve zombiler
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 2005'e damgasını vuran filmler
 'Sinema' hediye edin
 Dışarı çıkmadan önce
 Afganistan'daki tek renk kadınların mavi burkaları
 Bu organizasyona Süpermen mi dayanır?
 Yamakasi geri döndü
 Bu kadarını beklemiyorduk!
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Oscar adayı İngiliz
KURTLAR VADİSİ: IRAK
Son...
Bir avuç fındık iyi gelir
Bir avuç fındık iyi gelir
Taraftarının çiçeklerle karşıladığı G.Saray, simgesi fındık olan...
İyi oyun +3 puan
İyi oyun +3 puan
Daum, bugünkü Rize maçı için futbolcularını uyardı: "İyi futbolla üç...
Bugün seçim yapılsa barajı iki parti geçiyor
AK Parti yüzde 39.5 ile açık ara birinci. CHP'nin oy oranı yüzde...
Karanlık bir ortaklık
Merkezi Trabzon olan Uzay Güvenlik Şirketi'nde ilginç ilişkiler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.