kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan, Atatürkün el yazısıyla yazdığı vasiyetini Mecliste okudu.
CHP'yi Atatürk'le vurdu
CHP 'çizgiden çıktı' diye parayı bloke ediyor
Şikâyet mektubunu Ülkü yazmış
'Gizli' dedi malvarlığını açıklamadı
'Kardeşim maaşıyla çocuklarını okutuyor'

Atatürk'le vurdu

Erdoğan, Ata'nın manevi kızı Ülkü'nün mektubu ve Ata'nın el yazılı vasiyetiyle CHP'ye yüklendi: O'nun vasiyetine uymadınız.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında malvarlığı konusunda Baykal'ı sert yanıtladı: "Bu ülkenin başbakanına karşı edepsiz açıklamalar yapılıyor. Aynı üslupla cevap vermeyi biliriz. Dünyada banka sahibi tek parti CHP, malvarlığıyla ilgili nasıl söz edebilir" Erdoğan, Erkan Mumcu için de, "Benim kasam kardeşim, ne demek" diye sordu.

"CHP'nin iki kuruma nema borcu 111 trilyon lira"
"Atatürk'ün vasiyeti gereği CHP İş Bankası nemasından Türk Dil ve Tarih kurumlarına pay aktarmak zorunda. Bunu yapmıyor. Borcu 111 trilyon lirayı buldu" diyen Erdoğan, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin kendisine CHP'yi şikâyet eden mektup yazarak yardım istediğini de açıkladı.


CHP'yi Atatürk'le vurdu

Başbakan Erdoğan, malvarlığını açıklamadı ve topyekûn şeffaflık olursa hazır olduklarını söyleyip, "banka sahibi tek parti" olan CHP'yi Atatürk'ün vasiyetine uymamakla suçladı.

Malvarlığı tartışmasıyla ilgili "Salı günü açıklama yapacağım, görecekler" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, merakla beklenen açıklamasını dün yaptı. Ancak, malvarlığını yasaya göre "gizli" olduğu için açıklayamayacağını söyleyen Erdoğan, ancak "topyekün şeffaflık için bir girişim olursa, sonuna kadar destekleyeceklerini" söyledi. Erdoğan, kendisini malvarlığını açıklamaya çağıran CHP'yi ise "dünyada banka sahibi tek parti" olarak niteleyip, Atatürk'ün vasiyetine uymamakla suçladı. Atatürk'ün el yazısıyla yazdığı vasiyetnameyi gösteren ve okuyan Erdoğan, Atatürk'ün manevi çocuklarından birisinin kendisine mektup yazıp CHP'nin bu vasiyete uymadığını söylediğini anlattı.

BANKA SAHİBİ TEK PARTİ
Başbakan, merakla beklenen konuşmasında, Atatürk'ün kendi el yazısı ile yazdığı vasiyetnamesini çıkardı ve "konunun bundan sonrası için malzeme oluşturacağını" ifade ederek, "Atatürk'ün, vasiyetnamede ismi yer alan evlatlık bir kızının CHP'den aldığı olumsuz cevap nedeniyle kendisine mektup yazdığını" söyledi. Erdoğan, vasiyetnameden şu ifadeleri okudu: "Mal-i olduğum bütün nüfus ve hisse senetleriyle Çankaya'daki menkul ve gayrimenkul mallarımı, CHP'ye gelecekteki şartlarda terk ve vasiyet ediyorum. Nakitler ve hisse senetleri, şimdiki gibi İş Bankası tarafından nemalandırılacak."

NEMALARI ALDILAR, ALDILAR...
Başbakan Erdoğan, okumaya ara vererek, şunları söyledi: "Bunu biliyorsunuz değil mi? İşçilerimizin güya paralarını nemalandırmak için ortaya çıktılar ya. Aldılar aldılar, aldılar... Bizden önceki yönetimler ve devlet, sadece işçimize 14 katrilyon nema adı altında borçlandı. Bu parayı ödediler mi? Ödemediler. 14 katrilyon yük kimin üzerine kaldı, bizim üzerimize kaldı. Şu ana kadar 10 küsur katrilyon ödedik. Kalanı da mart ve haziranda ödeyeceğiz, böylece işçimizin alacakları devlet tarafından ödenmiş olacak. Bunu kimler yaptı bugüne kadar? Bizden öncekilerin hepsi. Ama bunu biz ödüyoruz. Niye, 'halkımızın bizden bir tek lokma alacağı kalmasın' dedik. Onun gayreti içerisindeyiz.'' Erdoğan, Atatürk vasiyetnamesinden okumaya şöyle devam etti: "Yaşadıkları müddetçe Makbule'ye ayda bin, Afet'e 800, Sabiha Gökçen'e 600, Ülkü'ye 200 lira ve Rukiye ile Nefile'ye de şimdiki 100'er lira verilecektir. Sabiha Gökçen'e bir ev de alınabilecek, ayrıca para da verilecektir. Makbule'nin yaşadığı müddetçe Çankaya'da oturduğu ev de emrinde kalacaktır. İsmet İnönü'nün çocuklarına yüksek tahsilleri için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır. Her sene nemadan mütebaki miktar, yarı yarıya Türk Tarih ve Dil Kurumları'na tahsil edilecektir.''

'HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ TARTIŞIRIZ'
Başbakan "Mahkeme bu kurumların lehine karar verdiği halde, CHP bunu ödememekte ısrar ediyor. Bu, Atatürk'ün vasiyetinin CHP tarafından ne denli yerine getirildiğinin de açık belgesidir'' diye konuştu. CHP'nin, bu kurumlara ödemesi gereken ve mahkeme kararı ile netleşen rakamın 111 trilyon 248 milyar TL olduğunu belirten Erdoğan, CHP'nin, malvarlığı ile ilgili bu tür durumların içerisine girmeyi anlayamadıklarını söyledi, "Bunu da açıklasaydı, niye açıklamadı bugüne kadar?'' dedi. Kamusal sorumluluğu olan herkesi topyekün açıklık ve şeffaflaşma sürecine taşıyacak her türlü girişimi tartışabileceklerini söyleyen Erdoğan "Biz buna sonuna kadar varız. Bunu yaparken siyaseti ve siyasetçiyi diğer kurumlardan ayırmamalıyız. Bu önemli" diye konuştu.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan kamufle etmeye çalışıyor
 Dülger'den Erdoğan'a Unakıtan uyarısı: Menderes gibi olursun
 Unakıtan: Bana özel bir af yok
 Ağar: Herkes her kuruşunu tek tek açıklasın
 İşte Başbakan'ın eleştirdiği kardeş
 Mumcu: Açıklama nasıl yapılır görsünler
 Meclis'teki kadınlar isyanda
 Emin Şirin, Özal için soru önergesi verdi
 Yargı, Erdoğan'a içini döktü
MUHARREM SARIKAYA
İşte Arınç'ın malvarlığı...
Başbakan Tayyip...
YAVUZ DONAT
Çamur güreşi Horoz dövüşü
AK Parti'nin TBMM grup...
Tavuk resepsiyonunda konyaklı tatlı sürprizi
Kuş gribinden derin yara alan tavukçuluk sektörüne destek için...
Chat saldırganının silah merakı
İki lise öğrencisini yaralayan S.A.P. kurusıkı tabancadan gerçek...
Şemdinli'de Susurluk çıktı
Şemdinli'de Susurluk çıktı
Meclis Komisyonu, Susurluk Raporu'nu hazırlayan Kutlu Savaş'ı...
Turizme virüs uyarısı
Turizme virüs uyarısı
Manavgat'taki bir tatil köyünde konaklayan 28 Danimarkalı turistten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu