kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Etlerini NY'tan getirtiyorlar!!!
Etlerini NY'tan getirtiyorlar!!!
Lobel's'in bazı etlerinin fiyatları

Etlerini NY'tan getirtiyorlar!!!


Dünya jet sosyetesine paralel lüks bir yaşam süren sosyetiklerimiz evde pişirdikleri etleri bile ABD'den getirtiyormuş. New York'taki Lobel's adlı kasabı mahalle kasabı gibi kullananlar arasında Cem Uzan da var....

Kim ne derse desin, bizim sosyetikler yemeyi, içmeyi, giyinmeyi ve gezmeyi çok iyi bilirler. Çok lüks yaşarlar ve bu konuda dünya jet sosyetesinden hiç de geri kalmazlar. Sosyetiklerin bu yaşam tarzını bilmeme rağmen, onlarla ilgili yeni bir şey daha öğrendim ki, ağzım açık kaldı! Meğer sosyeteden birçok isim; evde pişirecekleri etleri Amerika'dan getirtiyormuş. New York'ta, özel işlenmiş etleriyle ünlü "Lobel's" adlı kasabı, bizimkiler adeta mahalle kasabı haline getirmiş. Haftada bir telefon veya mail yoluyla sipariş veriyor, etler aynı gün adreslerine geliyormuş. Bu sosyetikler mecbur kalmadıkça ağızlarına Lobel's etinden başka et koymuyorlarmış!!!

ÇOK TÜRK MÜŞTERİSİ VAR
Şimdi siz doğal olarak kim bu damağına bu kadar düşkün olan" sosyetikler diye merak etmişsinizdir. Hemen birkaç isim sıralayayım; Ümit- Cem Boyner, Zeynep-Metin Fadıllıoğlu, Serra-Osman Merzeci öğrenebildiğim Lobel's etiyle beslenen ailelerden birkaçı. Ağzına Lobel's etinden başka et koymayanlardan biri de Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ile eşi Alara Uzan... Bunlar benim öğrenebildiğim isimler... Ancak duyduğuma göre New York'tan et getirtme trendine uyan sosyetik sayısı oldukça fazlaymış. Bu kişilerin Lobel's'ten en çok verdikleri et siparişi ise, tbone steak, sirloin steak, filet mignon, rib steak, tavuk ve sosismiş. New York'taki Lobel's'in bu kadar çok Türk müşterisi olduğunu öğrenince 'Lobel's'in etlerinin özelliği ne' diye açıkçası çok merak ettim ve araştırdım. Bugün Lobel's of New York adıyla hizmet veren bu kasap, ilk olarak Nathan Lobel tarafından 1911 yılında Bronx'ta açılmış. Şu anda New York'un en ünlü meydanı Madison Square'deki dükkanından dünyanın her yerine et gönderiyormuş. Hayvanlar geleneksel yöntemlerle yetiştirilip kesilip işleniyormuş. Lobel's'in organik kümes hayvanları da bulunuyormuş. Sosisleri de en az etleri kadar çok lezzetli ve ünlüymüş.

ÖZEL ÇANTASI VAR
Kişiye özel etler de hazırlayan Lobel's, ülke dışından sipariş edilen etleri, lezzetinden bir şey yitirmemesi için özel bir sistemle paketliyormuş. Özel çantalara koyarak adrese gönderiyormuş.

GURMEDEN ŞARAP ÖNERİLERİ
Lobel's'in bir de "Lobel's Culinarey Club" adıyla bir kulübü varmış. Kulüp üyesi olan müşterilerine yeni ürünler, özel et tarifleri ve pişirme taktikleri veriyormuş. Ayrıca bu üyelere, şarap gurmesi olan Robert Parker'ın hangi etin yanında hangi marka ve renk şarabın içilmesi gerektiğini anlatan önerileri gönderiliyormuş. Lobel's imzalı özel ürünleri de bulunuyormuş. Yemek tarifi kitabı, Lobel's imzalı et bıçakları, dijital termometre ve barbekü temizleyicileri bu ürünlerden bazıları...
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Öğrenmeye doymuyor!
 4 yıl sonra ilk kez!
 Bülent Ersoy'un sürprizleri var!
 Ayakkabı delisi...
Tuğçe'nin pozları 'dekolte' kurbanı
Tuğçe'nin pozları 'dekolte' kurbanı
Yunanlılar'ın 'Milyonluk Taş Bebek' adını taktığı Tuğçe Kazaz'ın Türk...
'Gönül Çiçekleri' her şeyiyle benim
'Gönül Çiçekleri' her şeyiyle benim
"Gönül Çiçekleri Niran Ünsal'ın bestesi" diyerek, şarkıyı iade eden...
50 soruda öldürücü virüsten korunmanın yolları
Kuş gribiyle ilgili merak ettiğiniz soruları bu konuda Türkiye'nin...
Kurban Bayramınız kutlu olsun
10-14 Ocak 2006 tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı...
2006’da neler olacak?
Yıldızlar Kraliçesi Filiz Özkol burçların yeniyıl falına baktı. Duygu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.