kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şener: "Dosyayı gönderdik"
Mumcu, Şener'i kutladı

Şener: "Dosyayı gönderdik"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Galataport ihalesiyle ilgili dosyayı, yargı kararları nedeniyle tekrar gözden geçirmek üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) gönderdiklerini bildirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu Avrupa Birliği Eşleştirme Projesi açılış toplantısı öncesi, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Şener, şunları söyledi:

''Yargı kararından sonra Sayın Maliye Bakanı Unakıtan ve ben, konunun hukuki boyutunun incelenmesi kanaatindeydik. DPT ve ÖİB birlikte çalışmalar yaptılar. DPT
bana çalışmaları iletti, hukukçularla durumu gözden geçirdik. DPT ve ÖİB, bu dosyanın işlemden çekilmesi konusunda mutabakata varmışlardı. Bunun üzerine dosya iade edildi.''

''ANLAMI ŞU, BU İŞLEMİ YPK ONAYINA SUNMUYORUZ''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Galataport ihalesiyle ilgili dosyanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) gönderilmesi konusuna açıklık getirirken, söz konusu dosyanın ÖİB'ye gönderilmesinin, ''bu işlemi YPK onayına sunmuyoruz'' anlamına geldiğini söyledi.

Şener SPK'da düzenlenen, ''Sermaye Piyasası Kurulu AB Eşleştirme Projesi'' konulu toplantıya girerken, gazetecilerin sorusu üzerine, Galataport ihalesiyle ilgili uygulama sözleşmesi ve dosyanın, 29 Eylül'de DPT'ye gönderildiğini hatırlattı.

Söz konusu dosya ve sözleşmenin, DPT tarafından incelemesi devam ederken, bazı yargı kararlarının ortaya çıktığını ifade eden Şener, imar yetkisini içeren kıyı kanunu ile ilgili maddelerin iptali hakkında Anayasa Mahkemesi'ne dava açıldığını vurguladı.Danıştay'ın 13. dairesinde ihalenin iptali ile ilgili açılmış davalar bulunduğunu ifade eden Şener, şunları söyledi:

''Danıştay 6. Dairesi'nde, yapılan imarın iptali ile ilgili veya yürütmenin durdurulması ile ilgili davalar vardı. Dolayısıyla bu üç ayrı birimde devam eden davalardan ikisi hakkında karar verilmiştir. Anayasa Mahkemesi verdiği kararda, imar yetkisini ÖİB'ye veren kanun maddesinin anayasaya uygun olduğunu bildirdi. Mahkeme, (İmar yetkisi ÖİB'ye aittir) demiştir. Diğer taraftan Danıştay 6. Dairesi ise Kültürve Turizm Bakanlığı'nın yapmış olduğu imar ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çünkü 6. Daire demiştir ki (Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın imar yapma yetkisi yoktur, İmar yapma yetkisi ÖİB'ye aittir.)

Yani ortada hukuki bir durum var. Bu hukuki durumun doğal bir sonucu olarak, dün itibariyle dosya YPK Genel Sekreterliği tarafından ÖİB'ye gönderildi. Dosyanın anlamı şu. Bu işlemi YPK onayına sunmuyoruz.''

'KONUYU ÖİB DEĞERLENDİRECEK'

Şener, konunun uzun bir süredir kamuoyunda tartışıldığını hatırlatarak, yargı kararlarının konuyu getirmiş olduğu nokta itibarıyla daha fazla tartışılmasına gerek olmadığı kanaatiyle, dosyanın ÖİB'ye gönderildiğini söyledi.

Gazetecilerin, ''Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın konuyu televizyondan öğrendiği yolunda haberler olduğu''nun hatırlatılması üzerine Şener, şöyle dedi:

''Yargı kararlarından sonra konunun hukuki boyutunun incelenmesi gerektiği kanaatindeydik. Maliye Bakanı ve ben aynı kanaatteydim. Ve DPT ile ÖİB'nin bu durumu hukuki boyutları ile değerlendirmesi gerektiğini belirtmiştik. Birlikte çalışmalar yaptılar, DPT bu çalışmaları zaman zaman bana iletti, ben de bana gelen dosya ile ilgili bilgileri bazı hukukçular, başbakanlık hukuk müşavirliği ile gözden geçirdim. Netice itibarıyla, DPT-ÖİB birlikte bu dosyanın işlemden çekilmesi noktasına geldi. Mutabık sonucunda dosya, ÖİB'ye iade edildi. Dosya ile gönderilen yazıdaki ifade ile dosyayı gözden geçirilmek üzere ÖİB'ye gönderdik, konuyu değerlendirecek olan ÖİB. Bundan sonraki süreçte ne yapacaklar konu doğrudan ÖİB'nin konusudur.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Unakıtan: İki villayı da yıkacağım
 Ece gemisi Fransa'da battı
 'Erbakan yasası' benimsendi
 Şemdinli'de Susurluk çıktı
 Turizme virüs uyarısı
 Emzikteki zincir ikizleri ayırdı...
 Şebekeye zemzem katıldı Kilis halkı 'yarı hacı' oldu
 Tümör öldüren bir bağışıklık hücresi bulundu
 Sorgulamayıp ödüllendirmişler
 5 bakıcı için 136 yıl hapis cezası istendi
 Soyguna inanamadılar
 Prof. Aksoy mezarı başında anıldı
 Öcalan yeniden yargılama istedi
 Gönüllü gitti şüpheli geldi
 AİHM'den 'diz kazası' tazminatı
ALİ KIRCA
Dünya yuvarlak değildir!
Galileo Galilei, yalnızca...
YILMAZ ÖZDİL
The mal...
Açıklama bekliyorduk.
Açıklamama yapıldı.
ERGUN BABAHAN
"İnanan"a saygı
Dini vecibelerini yerine getiren biri...
UMUR TALU
"Sağ olsun medya..."
Bir ülkenin başbakanı derse ki...
FATİH ALTAYLI
Erdoğan haksız
Başbakan "kişisel malvarlığı"...
ERDAL ŞAFAK
Açık toplumda gizlilik...
Başbakan Erdoğan'ın...
'Özür dileriz'
Danimarka'da bir gazetenin Hazreti Muhammed'i terörist gibi gösteren...
Türk dostu Dora Bakan oluyor
Komşu Yunanistan'da kabine değişikliği hazırlığı... Türkiye'nin AB...
El yordamıyla 1 puan
El yordamıyla 1 puan
F.Bahçe, Erciyes deplasmanında ellerle ayakta kaldı. Volkan kalede...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu