kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Peynir şarabın tadını bozar mı?
Peynir şarabın tadını bozar mı?
Amerikalı bilim adamlarının araştırma sonucuna göre peynir şarabın tadını bozuyor. Türk şarap tadım uzmanlarına göre ise hangi şarabın hangi peynirle yeneceği önemli. Geçtiğimiz günlerde BBC'de yayınlanan bir haber şarap tadımı uzmanları ve gurmeleri birbirine düşürmekle kalmadı,...devamı
Fransız mutfağının bilgi hazinesi
Fransız mutfağının bilgi hazinesi
Dünyanın en büyük mutfak ansiklopedisi "Larousse Gastronomiqeu" artık Türkçede. Ansiklopedi yemek ve onun uygar dünyada vazgeçilmez tamamlayıcısı şarap üzerine gerçek bir temel eser niteliği taşıyor. Geçtiğimiz çarşamba akşamı Beyoğlu Nuruziya Sokağı'ndaki Fransız Sarayı'nda Büyükelçi...devamı
Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
Divan Oteli 50. yıl gecesine mükemmel hazırlanmıştı. Bu bize Vehbi Koç'un 'Yetişkin olmayan personel müşteriyi hiç bir suretle memnun edemez ve çekemez' sözünü hatırlattı. Bizim Nuri Çolakoğlu galiba 10 yıl oluyor, yayınlayacağı rehber kitaba önsöz olsun diye bir yazı istemişti.devamı
Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
Bu iki derneğin ismini iyi öğrenin. 'Slow Food' sizlere dünyanın hangi ücra köşesinde hangi nadide lezzet üretiliyor diye anlatırken 'Foodwatch' yiyecek içecek sektöründeki sahtekarlıkları sergiliyor. Birdenbire dünyanın gündemi yiyecek içecek oldu. Sanırsınız! Geçen hafta dünyanın...devamı
Ayva tatlısının tam zamanı
Ayva tatlısının tam zamanı
Mis gibi kokusu, pembemsi turuncu rengi ve benzersiz tadıyla ayva tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden... Afrodit'in 'altın elması' sayılan ayvadan yapılan bu tatlıyı Türkler'den başka bilen de yok. Mahallede trafik endişesi olmadan oynadığımız yıllardı; henüz köşk ve konak...devamı
Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
Aziz milletimiz zeytinyağını seviyor mu? Hadi sevdi, alabiliyor mu? İşte işin orası tatsız. Türkler zeytinyağı tüketiminde isteksizler. Yurtiçi talepleri oldukça düşük. 2005 yılına Florya Deniz Köşkü'nde başlamıştık. Hatırlayacaksınız. Bağcılık ve şarap ele alınmıştı.devamı
Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
Anı kitapları, yeme içme kültürümüze ışık tutmaya başladı. Güzel tarifler ve fotoğraflar da eklenince mutfak işlerine gönül verenler için birer başucu kitabı niteliği kazandılar. Son zamanlarda yiyecek içecekle ilgili birbirinden ilginç kitaplar piyasaya çıktı. Bu hafta bunlar arasından...devamı
Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
Yılbaşı eğlence gecesidir, öyle tumturaklı sofralara oturacak ne vakit vardır, ne de biraz sonra sabaha kadar dans edecek insanlar midelerini doldurmak isterler. Hindiyi peksevdiğimi söyleyemem. Sanırım bunda küçükken bir babahindinin kabara kabara beni kovalamasının da payı olmalı. Bir...devamı
Yemeklerin cilası pilav
Yemeklerin cilası pilav
Türk pilavı ne İtalyanlar'ın rizottosuna ne Çinli ve Japonlar'ın pirinç yemeklerine ne de İranlılar'ın çilavına benzer. Pilava tutkumuz da sadece bize özgüdür. Türk kimliğinin göstergelerinden biri de pilav tutkumuz olsa gerek diye düşünürüm. Bir öğünde sofraya pilav gelmezse, tam...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
 Rejans'ın mutfak sırları kitap oldu
 Avrupa Topluluğu'nda yüz kızartıcı sokaklar
 Mondovino şarabın merkezine seyahat
 Bulgar şarapları patladı
 Mantar çiçek gibi toplanmaz
 Picasso Şile palamudunu sever miydi?
 Ekmek kokusuyla uyanmak
 Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz?
 Mutfağın asıl sahibi erkekler
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Salep içimizi ısıtıyor
Karlı günlerde sokaklarda...
Koç ölümünden sonrası için belgesel hazırlattı
Koç ölümünden sonrası için belgesel hazırlattı
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, hayatının belgesel filmini...
Atlı Köşk'te bir saraylı
Atlı Köşk'te bir saraylı
O, Türkiye ile Avrupa arasında her yıl yeni bir kültür köprüsü kuran...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.