kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'den Erdoğan'a yanıt
CHP'den Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek, ''CHP, İş Bankası'ndan bugüne kadar bir kuruş kar payı almamıştır'' dedi..

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, ''Hesabını veremeyen bir başbakan, hiçbir şeyden hesap soramaz. Asıl densizlik ve edepsizlik, millete verilen sözün tutulmamasıdır'' dedi.

Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM grubunda yaptığı CHP'ye yönelik eleştirilere, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

Erdoğan'ın açıklamasını, ''dağ fare doğurdu'' diye nitelendiren Koç, ''Sayın Başbakan kaçmaya ve kıvırtmaya devam ediyor'' dedi.

Koç, Erdoğan'ın, buharlaştırılan trilyonların hesabını verememiş
bir siyasi çizgiden geldiğini öne sürerek, ''Sayın Başbakan, Abdülkadir Aksu, Abdullah Gül ve 3 milletvekili, kayıp trilyon davasından sanık konumumdalar. Erbakan'ın suçu, şu anda milletvekili olamamak. Böyle bir kadroyu kabinesi ve grubunda taşıyacak, ondan sonra Hazine yardımlarının şeffaflığından bahsedecek'' diye konuştu.

Koç, Erdoğan'ın kişisel malvarlığını açıklamaktan özenle kaçındığını iddia ederek, ''Anayasa'nın 71. maddesindeki gizlilik esasını söylüyor. Sayın Başbakan, bu gizlilik, Allah'ın emri mi?'' sorusunu yöneltti.

''BAŞBAKAN KAÇACAK, CHP KOVALAYACAK''


Erdoğan'ın, sığınacak hukuki bir nokta bulmaya çalıştığını ileri süren Koç, ''Duyan da sanacak ki Sayın Başbakan, hukukun her aşamasında hukuka saygılı bir devlet adamı portresi çiziyor'' dedi.

''Milletin hakkını aramak, Başbakan'ın söylediği açıklamalar çerçevesinde yanıt beklemek ve siyaseten zorlamak, edepsizlik mi densizlik mi?'' diyen Koç, siyasetin itibarını korumanın bir görev olduğunu söyledi. Koç, bunun için dokunulmazlıkların kaldırılmasını önerdi.

Gelecek dönemin siyasi parolasının, ''Başbakan kaçacak, CHP kovalayacak'' şeklinde olacağını ifade eden Koç, ''Başbakan'ın, CHP'nin banka sahibi olduğu yönünde değerlendirmesini dinledik. CHP, İş Bankası'nın hissedarı değil, bankacılık işlemlerinde İş Bankası'nın yaptığı, yapacağı tasarrufların içinde değil. CHP, Atatürk'ün vasiyeti
gereği olarak, kendisine verilen görevi yapıyor'' diye konuştu.

Koç, Başbakan'ın, İGDAŞ, Akbil ve haksız mal varlığı iktisabı dosyalarından ''yargıya müdahalede bulunduğu'' yönündeki soru işaretlerinin, kamuoyunda halen cevapsız olduğunu söyledi.

''DON KİŞOT GİBİ KARGI SALLAR DURUR''

''Milletin vicdanına seslenen bir başbakanın, önce milletin vicdanının sesini dinlemesi gerektiğini'' dile getiren Koç, Türk milletinin yüzde 90'ının Erdoğan'ın malvarlığı hakkında bilgilenmek istediğini söyledi. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Başbakan, bu vicdanın sesini dinlemeyeceksin, ondan sonra millet vicdanından bahsedeceksin.Hesabını veremeyen bir başbakan, hiçbir şeyden hesap soramaz. Kendi hesabını veremeyen bir başbakan, ne yolsuzlukla mücadele edebilir, ne üzerine gidebilir. Aynen Don Kişot'un yel değirmenlerine saldırdığı gibi, boşa kargı sallar durur.''

''MİNAREYE KILIF BULAMIYORSUN''


Koç, Erdoğan'ın ''yorgun, sinirli, gergin ve konuşmasının eziklik içinde'' olduğunu, çareyi, CHP'ye, Genel Başkan Deniz Baykal ve kendisine saldırmakta bulduğunu ileri sürdü.

CHP'li Koç, ''Sayın Başbakan, sen herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsun. Millet ne kör, ne sersem. Minareye kılıf bulamıyorsun Sayın Başbakan... Bizim yaptığımız ne edepsizlik, ne densizliktir. Milletin verdiği görevi yapıyoruz. Asıl densizlik ve edepsizlik, millete verdiği sözü tutmamaktır'' diye konuştu.

BAYKAL YARIN KONUŞACAK

Koç, Erdoğan'ın kendi sahasında oynamaya alıştığını, deplasmana, halkın içine çıktığında şaşırıp, bocaladığını iddia etti. Baykal'ın, yarın yapacağı TBMM grup toplantısında Erdoğan'a ''hak ettiği'' cevapları vereceğini belirten Koç, ''Kaçma Sayın Başbakan, kaçamazsın, kaçtığın yere kadar CHP kovalayacaktır seni'' dedi.

İŞ BANKASI BUGÜNE KADAR BİR KURUŞ KAR PAYI ALMADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP'nin, İş Bankası'nda Atatürk'ün vasiyetinin gereği olarak 4 yönetim kurulu üyesi ile gözetim ve denetim görevi yaptığını belirterek, ''CHP, İş Bankası'ndan bugüne kadar bir kuruş kar payı almamıştır'' dedi.

Özyürek, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün, CHP'ye yönelik ''haksız ve insafsız suçlamalarda'' bulunduğunu söyledi.

CHP'nin, dünyada, bir banka yönetiminde temsilci bulunduran tek parti olduğunu ifade eden Özyürek, Atatürk'ün vasiyetnamesinde, İş Bankası'ndaki hisselerinin yönetim ve gözetimini CHP'ye verdiğini anımsattı.

Özyürek, CHP'nin, bu vasiyetin gereği olarak 4 yönetim kurulu üyesi ile burada gözetim ve denetim görevi yaptığını belirterek, ''İş Bankası'ndan, CHP bugüne kadar bir kuruş kar payı almamıştır, bundan sonra da almayacaktır. Çünkü Atatürk'ün vasiyetinin gereği budur'' dedi.

Atatürk'ün vasiyetinin gereğinin, buradan elde edilen nemanın, Türk Dil ve Türk Tarih kurumlarına verilmesi olduğunu ifade eden Özyürek, şöyle konuştu:

''Bu kurumlar, Atatürk'ün vasiyetinin yapıldığı tarihteki kurumlar değildir. Bu kurumlar 12 Eylül'de kapatıldı. 12 Eylülcülerin kendilerine göre dizayn ettikleri iki kurumla karşı karşıyayız. Bunlar, dava açmak suretiyle kar paylarının kendilerine ödenmesini istemektedir. Konu yargıdadır. O paralar İş Bankası'nda bloke hesapta tutularak, nemalandırılmaktadır. Yargı, bu kurumlara ödenmesi yönünde karar verirse, elbette bu paralar ödenecektir.''

YASA TEKLİFİ

Özyürek, Başbakan'ın, bu konularda ''gerçek dışı'' konuştuğunu savunarak, Erdoğan'ın, CHP ile İş Bankası'nın ilişkisini ilk kez tespit edip, büyük açıklama yapıyor gibi bir tavır takındığını söyledi.

Mal bildirimlerini 2005'te yenilediklerini, bunların, TBMM Başkanlığı'nda kapalı zarfların içinde olduğunu ifade eden Özyürek, ''Biz diyoruz ki Sayın Başbakan çık, 'Oraya verdiğim mal bildiriminin unsurları şunlardır' de. Biz tahmini olarak bir değerlendirme yapıp, kamuoyuna sunduk. Oradaki rakam doğru mu yanlış mı hiç değilse bunu söyle. Bunları söylemiyor'' diye konuştu.

Özyürek, konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırladıklarını; siyasilerin mal bildirimlerinin aleni olmasını, TBMM Başkanı'nın bunları açıklamasını ve Resmi Gazete'de yayınlanmasını öngördüklerini bildirdi.

Mal bildiriminin açıklanmasının yetmediğini, bu bildirimdeki artışların kaynağının da açıklanması gerektiğini vurgulayan Özyürek, iktidarın, ''nereden buldun yasasını'' kaldırdığını söyledi. Özyürek ''Bunlar servetlerini, servetlerinin kaynağını açıklamaktan korkarlar'' dedi.

UNAKITAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Özyürek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, vergi inceleme elamanlarının sahip olduğu bilgileri açıkladığını, Unakıtan ve o bilgileri ulaştıran bürokratlar hakkında, yarın suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Haluk Koç da ''Sayın Başbakan, CHP'nin, İş Bankası'nın 1 kuruşluk kaynağını kullandığını ispat etsin, önünde özür dileyelim. İspat edemezse, müfteridir'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Mal beyanında bulunmak mecburiyetinde değiliz"
 Ağar: Kimse yasaların ardına saklanmasın
 Anavatan'dan Erdoğan'a tepki
 Semra Özal'ın iddiaları Meclis'e taşındı
 Topçu, Yüce Divan'da ifade verdi
 Siyasette türküler geçidi
 CHP'nin de katkısıyla Yorgo aktif görevde
 Devletin zirvesine 'Kurtlar Vadisi Irak' galası
 Şemdinli raporu sonunda rafa kalktı
 TRT'de "gâvur müziği" sorusu
 Erdoğan 'hodri meydan' diyecek
 Koç: Son takıları hesaplayamamıştır
MUHARREM SARIKAYA
Wolfensohn'un mesajı...
Davos'ta hafta sonu ani bir...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
AK Parti'de Kemal Abi Sendromu
"Bu olaylar...
YAVUZ DONAT
Bursa dersleri
Beş kentin (Bursa, Antalya,...
Mafya sahaya indi futbol kurşunlandı
iddaa skandalı nedeniyle 6 ay ceza alan futbolcu Gökdeniz Karadeniz...
Doğu'nun Picasso seferi
Picasso sergisini ziyaret etmek için Erzurum'dan trenle yola çıkan...
Emel Sayın kim oluyor!
Emel Sayın kim oluyor!
Semra Özal, Emel Sayın'ın "İsmimi MİT Raporu'na Semra Özal soktu"...
BM'den şok fuhuş raporu
BM'den şok fuhuş raporu
BM raporuna göre, insan ticaretiyle uğraşan mafya yılda 360 milyon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu