kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çin astrolojisinde 2006 köpek yılı
Çin astrolojisinde 2006 köpek yılı
Köpek Yılı'nda sol partiler umutlu

Çin astrolojisinde 2006 köpek yılı

Mülk ve hakların sağlam bir koruyucusu olan köpek, bu yıla güvenlik ve düzen konularında dikkat getirecek. Yardımseverlik de artacak.

Çin astrolojisine göre 29 Ocak'tan itibaren Horoz Yılı bitiyor, Köpek Yılı başlıyor. Çin'de MÖ 3. yy'dan itibaren kullanılmaya başlanan ay takvimine göre belirlenen astroloji sisteminde burçlar 12 hayvanla tanımlanıyor. Efsaneye göre Buda hayvanları huzuruna çağırmış ve emrini dinleyip gelen hayvanlara da geliş sıralarına göre birer yıl hediye etmiş. Hızla huzura gelen fare ilk sırayı alırken onu öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz takip etmiş. İşte 2006'da sıra Köpek Yılı'nda... Batı'da Çin yıldız falı üzerine yazan en tanınmış yazarlardan biri olan Neil Somerville'nin Klan Yayınları'ndan Türkçeye çevrilen "2006 Çin Falınız Köpek Yılı Sizin İçin Neler Hazırlıyor?'' kitabına göre bu yılın en önemli özelliği, savunma konuları... Köpek mülk ve hakların tam anlamıyla koruyucusudur ve yıl içinde dikkatler güvenlik konularıyla birlikte hukuk ve düzenin korunması üzerinde toplanacak. Pek çok ülke savunma ve güvenlik sistemlerini artıracak ek önlemler alacak ve sınırlarını korumanın yanı sıra terörizm tehdidine karşı harekete geçecek. Çatışmalar milliyetçi ve etnik hararetten kaynaklanırken bazı gruplar kendilerine ait olduğunu düşündükleri topraklar üzerinde hak iddia edecek. Arjantin, hak iddia ettiği bölge olan Falkland Adaları'nı bir Köpek Yılı'nda işgal etmişti ve yine bundan önceki Köpek Yılı'nda Rwanda'da iki grup arasında kan dökülmüştü. Dünyadaki birçok ülkede ağır ama istikrarlı bir büyüme gerçekleşecek, işsizlerin sayısında azalma ya da düşüş yaşanacak. Ayrıca son zamanlarda görülen materyalist kültürde gerileme olacak. Aile bağları güçlenecek. Sonuç olarak Köpek Yılı'nda hepimizi umut ve inanç beklemektedir.

FARE: Çekicilik burcunda doğan fare, zeki ve popülerdir. Kolay dostluk kurar ve insanlar onun yanında kendilerini iyi hisseder. Çok çalışkan ve gayretlidir. Köpek Yılı, Fare için hayatında yoğun bir yıl. İlerlemek için karşısına çok iyi fırsatlar çıkacak. Farenin güçlü yanlarından biri başkalarıyla uyum içinde çalışma becerisidir. İyi bir takım arkadaşı olduğunu göstermenin yararını görecektir.

YABAN ÖKÜZÜ: Denge ve kararlılık burcunda doğan yaban öküzü, çok çalışkan ve vicdanlıdır. Yaptığı her şeye azimli, yöntemli ve kararlı biçimde başlar. Sorumluluk ve görevlerini çok ciddiye alır. Köpek Yılı'nda da hayatında yeni sorumluluklar alacak. İşini değiştirmeyi isteyen ya da iş arayan yaban öküzleri, bu yöndeki araştırmalarında güçlüklerle karşılaşabilir. Parasal konularda dikkatli olmayı sürdürmesi gerekecek. Yolculuk var.

KAPLAN: Cesaret burcunda doğan kaplan, karizmatik bir kişiliğe sahiptir ve sağlam görüşleri vardır. İradeli ve kararlıdır. Kaplan'ı yüreklendirici gelişmeler bekliyor. Deneyim ve çabaları onu bu yıl başarıya taşıyabilir. İş yaşamında gelişmelere neden olacak, ancak bundan yararlanabilmesi için kendini öne çakırmaya hazır olması gerekir.

TAVŞAN: Fazilet ve sağgörü burcudur. Zeki, iyi huylu, sessiz ve sakindir. Barışçıldır ve çevresi üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Köpek Yılı tavşan için yapıcı bir yıl. İş yaşamında Tavşan'ı cesaretlendirici gelişmeler bekliyor. Bu yıl yükseliş zamanı. Bazı Tavşanlar yeni bir eve taşınmaya karar verecek.

EJDERHA: Şans burcunda doğmuştur. Gururlu ve canlı bir karakteri vardır, kendinden son derece emindir. Çok akıllı ve fırsatları değerlendirme konusunda çok hızlıdır. Hırslı ve kararlıdır. Köpek Yılı, Ejderha için değişken bir yıl olacak. İşyerinde deneyim ve becerilerine yenilerini eklemek için eline geçen fırsatlardan olabildiğince yararlanmalıdır. Parayla ilgili konularda dikkatli olması gerekmektedir. Tatil ya da iş nedeniyle uzun yolculuklar için fırsat çıkacak.

YILAN: Akıl burcunda doğmuştur. Çok zekidir ve zihni hep etkindir. Her zaman plan yapmakta ve önemli yetenekler i n i kullanabileceği yolları aramaktadır. Köpek Yılı'nda karşısına çıkan fırsatları yakalayarak ilerlemeler kaydetmeyi bekleyebilir. Çekingen yılanların kendilerine inanmaları ve güçlü yanlarının öne çıkmasına izin vermeleri gerekir. Gelir artışı görülecek. Sağlığına özen göstermesi iyi olur

AT: Zarafet ve heyecan burçlarında doğmuştur. Çok çekici, büyüleyici bir tavrı vardır ve genellikle çok popülerdir. İnsanlarla tanışmayı çok sever, parti ve sosyal topluluklara katılmaktan zevk alır. Canlı bir karakteri vardır ve ilgi merkezi olmayı çok sever. Köpek Yılı, At için fırsatlarla dolu bir yıl. Bundan yararlanması için inatçı ve bağımsız yapısını kontrol etmesi gerekecektir.

KEÇİ: Sanat burcunda doğmuştur. Yaratıcıdır ve yaşamdaki daha ince şeylerden iyi anlar. Uyumlu bir yapısı vardır. Rahat bir çevrede yaşamayı yeğler. Her tür anlaşmazlıktan nefret eder. Köpek Yılı, Keçi için karışık bir yıl olacak. Yılın bazı dönemlerinde çaba gerektiren durumlarla karşılaşabilir. İş yaşamında dikkat, özen ve en çok bilgi sahibi olduğu alanlara konsantre olmasını gerektiren bir yıl..

MAYMUN: Fantezi burcunda doğmuştur. Yaratıcı ve araştırıcıdır. Çevresindeki her şeyin farkında olmayı sever. Bu yıl çok beklentiler sunsa da yine de özen gerektirir. İş yaşamında konumunu ilerletmek için mükemmel fırsatlar olacak. Becerikli yapısı yıl boyunca ona en iyi biçimde hizmet edecektir. Ev yaşamında da dolu dolu, keyifli bir yıl olacak. Sevdiklerinden aldığı destek ve cesaretten ötürü onlara minnet duyacak.

HOROZ: İçtenlik burcunda doğmuştur. Parlak ve renkli bir kişiliği vardır ve her yaptığı işte çok titizdir. Mükemmel bir organizatördür ve mümkün olan her yerde çeşitli etkinlikleri çok önceden planlamayı sever. Çok akıllı ve eğitimlidir. Bahçe işlerinden zevk alır. İş yaşamında bu yılı önemli ilerlemeler kaydetmek yerine, deneyimlerine yenilerini eklemek için bir fırsat olarak düşünmelidir. İş değiştirmek için sabırsızlanan ya da iş arayan Horozlar'ın esneklik göstermesi yerinde olacaktır.

KÖPEK: Vefa ve kaygı burçlarında doğmuştur. Genellikle çok sağlam görüş ve düşüncelere sahiptir. Geçerli nedenlerin savunucusudur. Her türlü adaletsizlikten ya da haksız davranıştan nefret eder ve kendinden daha şanssız olanlara yardım etmek için bütün gücünü kullanır. Bu yıl Köpek için mükemmel beklentilerden oluşur. Bu onun yılıdır ve aynı zamanda keyfini çıkaracağı bir dönemdir. İş yaşamında beklentiler özellikle yüreklendiricidir. İş arayan Köpekler için de olumlu gelişmeler görülmektedir. Gelirinde artış olacaktır.

DOMUZ: Dürüstlük burcunda doğmuştur. Nazik ve anlayışlı bir yapıya sahiptir. Barışçıl yetenekleriyle ünlüdür. Her türlü uyuşmazlıktan nefret eder ve zıt kutupları birleştirmek için elinden geleni yapar. Mükemmel bir konuşmacıdır. Bu yıl Domuz için makul bir yıl olacaktır. İş yaşamında en büyük kazancının becerilerine yenilerini eklemek olduğunu görecektir.

Figen YANIK

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İki ters bir düz örün keyfiniz yerine gelsin
 Baharın modası kıştan belli olur
 Çeyrek asırdır ölümü fotoğraflıyor
 20 yıldır saçım kısa köyde fönlü gezilmez
 Alışveriş bahane eğlence şahane
 İç çamaşırı imparatorunun ardındaki sır
 Nişantaşılı duman altı olmayacak
 Osmanlı'nın enerji santrali artık kültür dağıtacak
 Aslında keramet yatakta
 Felaketten bile para kazanıyorlar
 Kiliseye itibarı iade ediliyor
 Çiçek Pasajı'ndaki Demciler Akademisi
 Fransa'da resmi davetler
 Servete mal olan saatler
 Köpeğinize kurabiye ödülü
 Eminem rekora koşuyor
 Satır arasında kalanlar
 Stil
 Vitrin
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Eş durumundan...
Biri türban takıyor, öteki başı açık...
SUNAY AKIN
Kar yağıyor
Kış, beyaz bir oyuncaktır çocukların...
SEDEF ECER
Küçük kadının hatırlattıkları
Onu ilk kez yakından...
ALİ POYRAZOĞLU
Kardan adam faciası
Apartmanın alt katında oturuyorum,...
FİLİZ AKIN
Çocuklar ve geleceğimiz
Mustafa mıydı adı? Bütün gece...
Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
Endüstriyel mutfaklarda pişen yemekler ile evlerimizdekiler arasındaki farkı...
Rakının mezesi sohbettir
Ünlü oyuncu Selda Alkor, özel günlerinde rakı içmeyi sevdiğini söylüyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.